Persoonlijk | Mijn stage bij SimplyPR

Mijn eerste maand als stagiaire bij SimplyPR zit er alweer op. Het klinkt cliché, maar jeetje, wat gaat de tijd snel! De afgelopen weken heb ik al ontzettend veel geleerd en ook heel veel contact gehad met bloggers. Veel van jullie zijn super nieuwsgierig wat ik nu toch allemaal uitspook bij SimplyPR en daarom heb ik besloten om een blogpost te wijden aan mijn avonturen als PR-girl. Enjoy!

Ik sta 's ochtends om half 8 op en haal daarna mijn kledingkast overhoop. Het komt zelden voor dat ik 's ochtends in één keer de outfit aan heb die ik ook daadwerkelijk die dag ga dragen, ik heb gewoon te veel kleding om uit te kiezen. Daarna ga ik naar beneden en maak ik een ontbijtje klaar: yoghurt met fruit en een boterham met jam. Om iets over half 9 pak ik de trein in mijn kleine, schattige dorpje Koog aan de Zaan. Die zit meestal stampvol, maar rijdt wel in één keer door naar Amsterdam Centraal, ideaal! Daar moet ik nog twee minuutjes met de metro en dan stap ik uit op het Waterlooplein. Heerlijk om dan meteen midden in de grote stad te zijn, waar het altijd druk is!

Het kantoor van SimplyPR bevindt zich op de meest ideale locatie: in een prachtig pand aan de grachten van Amsterdam. Boven ons zitten nog meer bedrijven, onder andere de blog NSMBL.nl. Anna maakt haar outfitfoto's die ze op haar blog plaatst altijd bij ons om de hoek, super grappig!
Op kantoor hebben we twee ruimtes: één voor het fashionteam en één voor het beautyteam. Bij het fashionteam doen Jessica, Claire en stagiaire Anne Belle de PR voor merken zoals Hermès, L.K. Bennett en Nikon. Zelf loop ik stage op de beautyafdeling, samen met Torill, Jetske en de twee stagiaires Anouk en Paulien. Torill en Jetske hebben allebei hun eigen merken, zo is Jetske verantwoordelijk voor Bourjois, Alpro en AVEDA en Torill voor GOSH, BaByliss (for men) en Cuisinart. Ik ondersteun Torill met haar merken en dat is echt super leuk om te doen! Het is altijd één gezellige boel met al die vrouwen op kantoor.

Als we zijn bijgekletst, zet ik de computer aan en check ik mijn mail. Daar komt echt van alles op binnen: van dingen die ik voor collega's moet doen tot aanvragen van jullie, bloggers! Ik kijk wat belangrijk is om meteen af te handelen en de rest van de mail bewaar ik tot later.

Voor de rest doe ik echt tienduizend verschillende dingen, maar ik zal jullie een beetje een idee geven van wat ik zoal doe op een dag. Bij ons op kantoor komen bijna alle tijdschriften van Nederland en België binnen, je zou er de muren driedubbel mee kunnen behangen, zoveel zijn het er. Al die tijdschriften worden doorgebladerd om te kijken of er één van onze merken in staan. Als dat zo is, wordt de publicatie ingescand op de computer en ga ik daar later een publicatieoverzicht van maken. Deze maken we elke maand en sturen we daarna op naar de merken waar wij de PR voor doen. In zo'n publicatieoverzicht staan alle publicaties van de afgelopen maand, voor zowel print als online. Dat betekent dat niet alleen alle tijdschriften, maar ook alle blogs en websites afgezocht moeten worden.
En ik kan je vertellen: dat is veel werk, maar wel ontzettend leuk om te doen. Want wat is er nu leuker dan op je werk blogs bekijken? Van veel bloggers krijgen we linkjes toegestuurd als ze een artikel hebben geplaatst, (super fijn!) maar ook zoek ik zelf nog Google af naar meer artikelen op blogs. Voor Bourjois waren er in de maand juli bijvoorbeeld meer dan 150 publicaties, onwijs veel!


Er zijn een heleboel bloggers die graag op de perslijst van SimplyPR willen komen. Dat betekent dat ze persberichten opgestuurd krijgen als er bijvoorbeeld een nieuw product van één van onze merken uitkomt. Deze persberichten maak ik ook zelf, ik krijg dan vaak de Engelse tekst aangeleverd en vertaal deze naar het Nederlands. Daarna maak ik ze mooi op in Photoshop, dat is mijn favoriete bezigheid.
Aan de hand van de persberichten kan onze pers meer beeldmateriaal aanvragen of een productaanvraag doen. We krijgen dagelijks dan ook een heleboel mailtjes binnen van bloggers die vragen om producten. In principe mag iedereen bij ons op de perslijst, maar natuurlijk kunnen we niet elke blog producten op sturen. We hebben wel bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat je producten kunt ontvangen om te testen. Per dag gaan er een heleboel pakketjes op de post met de nieuwste producten van onze merken. Op dit moment sturen we veel perskits met de nieuwste producten van GOSH naar bloggers. Deze pakketjes pak ik zelf in, schrijf er een leuk kaartje bij en stuur ze op naar bloggers en andere pers. Het is super leuk om dan de producten die ik heb ingepakt weer op blogs te zien verschijnen!

Het is echt onwijs handig dat ik zelf ook al stiekem een beetje thuis ben in het "bloggerswereldje". Ik ken een heleboel van jullie en dat komt vaak goed van pas. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het maken van een lijst met potentiële ambassadeurs van GOSH voor eind dit jaar en volgend jaar en ik kan al verklappen dat daar een paar bloggers opstaan die ik zelf heb uitgekozen.

En ja, wat doe ik nog meer? 's Middags maakt één van de stagiaires altijd lunch: een lekkere salade en broodjes met beleg. Ik beantwoord telefoontjes, houd de Facebookpagina bij van onze merken, ontwerp iets in Photoshop en maak voorstellen voor tijdschriften en bedrijven. Het werk is super afwisselend en ik vind het echt heel erg leuk om te doen!

Eind oktober houdt SimplyPR een persdag en daar ben ik ook! Waarschijnlijk ga ik daar veel van jullie zien, ik heb er nu al zin in!

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en als je nog meer vragen hebt over mijn stage, je kunt me alles vragen :)

61 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen en te zien! Ik kan me voorstellen dat je het daar erg naar je zin hebt gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt echt als leuke stage:) Tof om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een leuke maar wel drukke stage! En wow zelf nog alle artikelen gaan googlen :o. De inrichting ziet er trouwens heel mooi uit ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt me echt een onwijs leuke stage! Je leert er denk ook ontzettend veel van en van alle merken waar je mee aan het werkt bent natuurlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen! Succes nog met je stage :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me echt een geweldige stage en ook heerlijk dat het met het OV lekker makkelijk bereikbaar is! Echt heel leuk om te lezen en de lunch ziet er lekker uit! Mijn eerste maand als grafisch vormgever bij Tuincentrum Overvecht (hoofdkantoor in Utrecht en ik zit tegenover Fonq, haha) zit er ook alweer op, gaat inderdaad super hard!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om dit als stage te doen! Dit past ook mooi blij je blog, wat leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat klinkt echt als een leuke stage! Lijkt me leuk om ook zoiets te gaan doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg leuk om te lezen! Lijkt me ook echt een leuke stage!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat klinkt echt als een onwijs leke stage.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt me echt super gaaf :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt er leuk! Fijn dat je het zo naar je zin hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ontzettend leuk dat je dit mag doen!
  klinkt ontzettend leerzaam :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat klinkt dat ontzettend leuk zeg! Ik wens je nog heel veel plezier en succes verder meid! Liefs lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat leuk zeg, zo´n kijkje acht er de schermen!
  fijn dat je een leuke stage hebt.
  liefs,
  denise

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Superleuk! Het klinkt echt als een droomstage! Echt super leuk voor je! X Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Aahh mag ik even jaloers zijn? Hihi volgend jaar mag ik gelukkig ook stage lopen en ik ga dan heel wat leuke bureaus mailen ^^.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Klinkt echt als super leuk werk :) Als blogger zijnde snap ik nog niet helemaal hoe PR bureaus nu in elkaar steken. Ik ben er laats door eentje op de perslijst geplaats, maar heb sinds die tijd nog nooit een mail gehad met persberichten erin, dus volgens mij is er ergens iets fout gegaan haha. Wie weet dat ik het nog wel eens bij jullie probeer!
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk om te lezen zeg! Had ik maar stage gelopen bij zo'n PR bureau! haha. Het lijkt me echt super leuk werk om te doen en heel afwisselend. Ik heb zelf nog nooit echt naar PR bureaus gemaild, maar ik ben het zeker in de toekomst van plan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke stage Nicole. Ik heb echt met een grote glimlacht gelezen wat je allemaal doet. Wat lijkt het me leuk om te doen, blogs lezen, berichten maken, producten opsturen. Volgens mij zit jij daar helemaal op je plek. Wel spannend zo'n persdag of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke stage! Fijn dat je zo veel leuke dingen mag doen voor ze. Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Héél erg leuk om te lezen, Nicole! Het klinkt echt als een super leuke stage! Zo zie je maar hoeveel je in een korte tijd leert en hoeveel verantwoording je al hebt, tof! En wat heerlijk dat jullie zo uitgebreid lunchen, haha. Het ziet er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Echt super leuk om te lezen. Het klinkt als een enorme leerzame stage, waar je tevens ook nog een heleboel plezier uithaalt. Wat leuk een persdag, zal tevens ook wel spannend zijn! Ik wil je alvast heel veel plezier en succes wensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel leuk om eens een blikje achter de schermen te krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Het klinkt ook wel echt als een super leuke stage!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Super leuk om dit te lezen :) Goed om te horen dat je naar je zin hebt op je stage met veel afwisselende taken.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een ontzettend leuke stageplek! Heel erg interessant om te lezen. Zelf ben ik op mijn opleiding (journalistiek) weleens bezig met PR, maar niet zoals jij dat bent. Heel erg leuk om eens achter de schermen te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuk om te zien, het klinkt echt alsof je veel plezier hebt in je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat geweldig dat je dit kan doen, zeker dat je zelf in de bloggerswereld zit en nu de kans krijgt er van een heel andere kant mee te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat fijn dat je zo n leuke en afwisselende stageplek hebt! Klinkt echt als ontzettend leuk werk:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel leuk te lezen over een dagje op jouw stage. Het klinkt echt als een superleuke ervaring met veel verschillende taken die echt bij je passen; leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Lijkt me een superleuke stage, geniet ervan :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Lijkt me een heel toffe en leerzame stage! Have fun! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ziet er echt heel leuk uit! Past ook perfect bij je, leuk dat je zo op je plek zit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wauw lijkt me echt een leuke stage! Ik wil denk ik ook die richting op uiteindelijk.. Wat fijn dat je het naar je zin hebt x

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wauw dat klinkt als een ontzettend leuke stage! Ziet er ook gezellig uit en leuk dat jullie gezamenlijk lunchen

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Zo te horen heb je het aardig naar je zin, het klinkt als een hele leuke stage :)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Dit klinkt ook echt als een droom stage voor mij, zeg! super leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Dat klinkt als een geweldig stage. Leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Dat klinkt als een superleuke stage, leuk om te lezen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wauw dit klinkt echt fantastisch! Echt een droombaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Zie ik daar een heerlijke Moleskine liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Leuk om te lezen en ook leuk omschreven, het klinkt als een hele leuke stage! :)

  Wat ik me nu afvraag: ik ontvang altijd persberichten van Nikon, maar die komen van Grayling, is Simply PR daar onderdeel van?

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ah ik vind het zo leuk voor je dat je daar mag stage lopen :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Lijkt me echt een onwijs leuke stage! Natuurlijk ideaal inderdaad dat je al helemaal in dat blogwereldje zit :)
  Super leuk dat je er iets over vertelt :D

  Wel tricky dat je werkt met een laptop (niet goed voor je houding), maar dat is zeker zodat je op meerdere plekken kan werken oid?

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Leuk om zo een kijkje te nemen bij je stage. Wat lijkt het me daar tof en gezellig trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wat leuk dat je daar stage loopt! Ik sta ook in de mailing. Kun je niet alvast wat verklappen over save the date ;)?

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Super leuk om te lezen hoe het er bij een pr-bureau aan toe gaat :D Was ik eigenlijk al wel een tijdje nieuwsgierig naar, sinds ik met pr-bureaus te maken kreeg tijdens mijn stage

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ah leuk! Ik ben er hopelijk bij eind oktober! Gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat leuk om te lezen! Dan heb ik misschien wel een door jou geschreven persbericht ontvangen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Wat leuk om je ervaring te lezen! Ik wil in de toekomst ook voor mijn opleiding stage lopen bij een PR bureau in de beauty richting, dus ik ben heel benieuwd :D

  BeantwoordenVerwijderen