Deze week: De 10 euro challenge! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Deze week: De 10 euro challenge!
Nu ik op mezelf woon, merk ik dat het geld als figuurlijke warme broodjes over de toonbank gaat. Ik koop toch andere dingen dan toen ik nog thuis woonde. Ik noem maar wat: aardappels die al geschild zijn. Onwijs chill natuurlijk, maar wel een tikkie duurder dan gewone aardappels. Vriendinnen die komen eten, heel gezellig, maar je bent meteen het dubbele kwijt aan boodschappen. En wat denk je van al die lekkere tussendoortjes? Die zijn bij mij ook echt niet aan te slepen. Gelukkig heb ik het aardig "breed": ik krijg een leuke stagevergoeding én uitwonende studiefinanciering. Daarom hoef ik niet per se extreem te besparen, maar ik geef veel liever wat extra geld uit aan kleding of andere leuke dingen, dan aan boodschappen. Daarom ga ik deze week de uitdaging aan: ik ga proberen rond te komen van 10 euro. Lunchen doe ik op stage, dus dat hoef ik er niet van te kopen. Ik moet dus alleen voor vijf avonden en ochtenden boodschappen doen. Maar als ik bedenk dat ik elke avond zo voor 4 of 5 euro zit te avond eten, gaat het toch nog een hele uitdaging worden!


Aan het einde van de week laat ik jullie weten hoe het is gegaan en of het me gelukt is. Ik hoop maar dat ik op de laatste avond niet met een rammelende maag zit, omdat de 10 euro op is.

Het lijkt me ontzettend leuk als jij ook mee doet met deze challenge. Je hoeft er niet eens voor op jezelf te wonen, je kunt ook gewoon de dure (en ongezonde!) lunches in de kantine op school skippen, die mascara toch maar in de winkel laten liggen en in plaats van een bioscoopje te pakken, gezellig thuis een filmpje kijken.

Laat me weten of je ook mee gaat doen met deze challenge deze week! Ik zou het leuk vinden om ook jullie avonturen te horen. Tussendoor zal ik updates plaatsen op de Facebookpagina van Coco Gold. Vergeet dus niet om die te liken om op de hoogte te blijven!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

61 opmerkingen:

 1. Leuk! Veel succes deze week :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh wat een leuke challenge, benieuwd hoe het gaat!
  Heel veel succes.
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een uitdaging zeg, heeel veel succes ik ben benieuwd of dat het je lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje dat is echt een uitdaging. Denk niet dat wij rond zouden kunnen komen met € 10,00 per persoon voor een week. Ben heel erg benieuwd hoe het bij jou ging en misschien proberen wij het dan ook een keer. Heel veel succes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lijkt me een goede uitdaging, maar woooow wat moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh, dat is een flinke uitdaging! Ik doe zelf niet mee, omdat ik meteen voor twee personen moet kopen en dat gaat echt niet lukken van 10 euro...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super leuke actie!
  Ik herken mijzelf heel goed in jouw patroon.
  Ik woon ook op kamers en ben liever makkelijk dan lastig. Haha!
  Ik wil deze challenge ook gaan doen! :D
  Volgende week maandag wil ik dat dan doen, want ik heb vanmorgen al iets gekocht bij de AH to Go.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh 10 euro, lastig! Soms als ik krap bij kas zit dan leg ik mijzelf deze regel wel eens op. Als ik dan nog eten in mijn diepvries heb liggen lukt dit wel redelijk, maar als die leeg is.. dan is van 10 euro mijn maag ook leeg! haha Wel een uitdaging, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem9.9.13

  Goede uitdaging! Hopelijk gaat het je lukken :D

  Liefs,
  www.overvanallesennogwat.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toen ik op kamers woonde was het geld inderdaad ook super snel op!
  Dus dit is zeker een leuke uitdaging. Veel succes in ieder geval :)

  xoxo Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben heel benieuwd hoe je dit gaat doen, veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow dat is lastig! 20 euro lijkt me al moeilijk haha:) succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem9.9.13

  Ik vind het knap als je dit gaat lukken! Succes.. ik begrijp dat dit alleen voor avondeten is?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo zeg, dat zou ik knap vinden! Er vanuit gaande dat je ook vlees eet en niet alleen maar brood :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat super knap dat je dit gaat proberen, ik ben bang dat ik het niet zou kunnen haha. Ben benieuwd naar hoe het gegaan is!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Stoer van je! Ik denk dat het je wel gaat lukken, dat moet wel te doen zijn toch?! Ik ga je zeker volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een uitdaging, haha! Ik woon sinds kort ook op mezelf en op zich kan ik wel goed met geld omgaan, maar ik kies gewoon voor makkelijk (lees: Naar de ah en niet daarna nog naar de lidl voor de goedkopere basic dingen)... Succes, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben benieuwd of het je gaat lukken! Succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw wat een super leuke uitdaging! Heel veel succes! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik wens je één ding toe en dat is sterkte. Je gaat het zwaar krijgen, ik weet namelijk hoe leuk jij eten vindt, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. een hele week eten voor 10 euro???? wow... ik woon ruim 10 jaar op mezelf, dus ken het klappen van de zweep, en ben zeer creatief geweest, maar nee deze uitdaging ga ik niet aan. Dan ben ik aan het einde van de week letterlijk omgevallen ;)
  Succes! En ik ben heel benieuwd hoe het je af gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anoniem9.9.13

  Erg leuke challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel veel succes. Ik zit te verzinnen of ik nog ergens op kan besparen, maar volgens mij zijn wij al heel zuinig. We pakken in de supermarkt altijd de goedkoopste merken en tussendoortjes hebben we eigenlijk nooit. Maar misschien verzin ik nog wel iets. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. heel erg leuk bedacht! Succes, lijkt me heel erg moeilijk om op €10 te leven voor een week

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Klinkt leuk en lastig, succes!! xx
  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik ben benieuwd! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuke challenge, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hahahah wat leuk! Veel succes ermee, ik moet het denk ik ook es gaan proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Anoniem9.9.13

  Wat een leuke uitdaging! Ben benieuwd of het gaat lukken! Succes in ieder geval! :) Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 30. 10 euro is wel erg weinig, succes! Ik moet ook echt een beetje op mijn geld gaan letten. Eten halen op school doe ik niet, dus dat scheelt al erg veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wauw wat leuk ! Veel succes, ben erg benieuwd naar het eind resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik ben heel benieuwd! Het lijkt me best lastig, beleg, brood, dat alleen al lijkt me voor een week een uitdaging het onder de tien euro te houden!
  Maar ik kijk uit naar hoe het is gegaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ah Nicole, heel tof gevonden! En natuurlijk goed voor de portemonnee. Toitoitoi ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Zo dan, wat een uitdaging! Ik ga volgende week meedoen, vandaag heb ik namelijk al heel wat uitgeven O:).

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ontzettend leuke challenge! Veel succes en ik ben benieuwd naar je ervaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wow, dat is wel een hele uitdaging! Ik betaal toch ook elke dag iets van 4 euro aan lunch buiten school, misschien wordt het tijd dat ik ook eens zo'n challenge doe! Alvast heel veel succes :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een uitdaging! succes!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ahh wat een leuke uitdaging! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik ben super benieuwd! X Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Oei, dat lijkt me ontzettend moeilijk! Maar je gaat 't vast lukken! :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Succes deze week!

  Liefs,
  Jamie
  The Girls Behind The Camera

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Soo dat is nog eens een uitdaging! Tipje, als je groente op de markt koopt, is het vaak stukken goedkoper dan de supermarkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een leuke uitdaging, ik ben benieuwd! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wow, wat goed dat je dit en wat goed bedacht! Ik hoop dat het gaat lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Anoniem9.9.13

  Succes! Ik eet eigenlijk vrijwel iedere avond voor minder dan 2 euro (echt!) en kan 5 dagen rondkomen (inclusief lunch) voor 10 euro als het moet. Dus het is mogelijk, haha. Ook met gezond eten. ;) Maar een beetje karig is het dan wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wauw, hele gave uitdaging! Ik ben benieuwd hoe het je afgaat!

  Xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Dan kan ik al gelijk mee doen aan deze challenge want ik eet altijd van ongeveer een tientje in de week (ik heb het echt hééééél krap..). De kunst is om aanbiedingen in te kopen, kliekjes nooit weg te gooien en dingen die dag daarna op te bakken of iets dergelijks. Maar hoe moeilijk het ook is, na een tijdje leer je echt wel budget te eten. Dure merken hoeven bijvoorbeeld niet altijd super lekker te zijn, AH Basic of Euroshopper kan ook lekker zijn als je het goed bereid. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Succes! Bij mij wordt voor mij gekookt door mij moeder dus ik ga niet mee doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 49. leuke uitdaging ik woon ook op mezelf dus weet hoe snel het geld gaat:S

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat een uitdaging!
  Ik doe met je mee! :-)

  Was trouwens leuk om je weer te zien bij het ecco event :)
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Leuk idee, lijkt me zo lastig. Tenzij je een goede voorraad hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Dit is goed mogelijk! Toen ik net ging samenwonen moesten wij met ons tweeën. Inclusief huisdieren (poes en ratten) rondkomen van 20 euro in de week. Breed is anders, maar 't kan wel. Ik wens je heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ik kan van 15 euro per week rondkomen, 7 dagen. Dat is inclusief lunch. Ik eet één avond per week gratis bij een vriendin. En ik heb geen vriezer. Maar de kunst is gewoon twintig euro te pinnen per week en daar je boodschappen van doen. Wat ik overhoudt gaat in de spaarpot. Het geld in de spaarpot gebruik ik voor het groot inslaan van aanbiedingen en als reservepotje voor als die 20 euro niet genoeg is. Maar bijna elke week kan ik 5 euro in de spaarpot stoppen.
  Verder gewoon geen biologische dingen kopen (dat is gewoon te duur), geen a-merken, groente en fruit van de markt, geen frisdrank en een paar dagen geen vlees ook al vind je dat nog zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Leuke uitdaging en best lastig denk ik! Succes! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Anoniem10.9.13

  what an amazing idea!!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 56. SUCCES !

  xxxx
  http://lovesbeautyfashion.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 57. SUCCES !

  xxxx
  http://lovesbeautyfashion.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen