Festivaltime! What to wear? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Festivaltime! What to wear?



Nu de zomer weer is aangebroken, betekent het dat er ook weer heel veel festivals te vinden zijn! Zo is er vandaag in Utrecht het Holi Festival of Colours (wat me echt ontzettend tof lijkt!) en is er in Roermond dit weekend Solar. Naar een écht festival ben ik eigenlijk nog nooit geweest, maar ik vind het heerlijk om te leukste festivaloutfits bij elkaar te zoeken en te spotten. Maar, aangezien het weer in Nederland niet altijd meewerkt (vanavond voorspellen ze ook alweer regen) is het belangrijk om je outfit aan te passen aan het weer. In dit artikel vind je de beste tips voor een festivaloutfit als het zonnetje schijnt maar ook als de regen met bakken uit de hemel komt! 


Bij mooi weer
Een festival is natuurlijk het leukst als het lekker weer is. De hele dag lekker buiten in het zonnetje met een drankje erbij onder het genot van je favoriete muziek. Heerlijk! Op zo'n open veld verbrand je natuurlijk super snel, dus het is belangrijk om je wel in te blijven smeren. Vergeet daarom nooit zo'n miniflesje met zonnebrand in je tas! 

Je outfit: Als het goed is, sta je op een festival de hele dag lekker uit je dak te gaan. Een luchtige outfit is daarom het fijnst! Denk bijvoorbeeld aan een schattig jurkje met stoere boots of een spijkershorts met een loszittend hemdje en sandaaltjes. Als het festival tot diep in de nacht doorgaat, kun je ook een sjaal meenemen of een dun vestje die je aan kunt trekken als het koud wordt. Deze kun je makkelijk in je tas stoppen! Een sjaal kan ook nog dienen als een kleedje om op te zitten, zo sla je twee vliegen in één klap!
Tip: Neem geen hoge hakken mee. Hoe leuk het misschien ook staat, op festivalterreinen is het vaak één grote modderbende en daar wil je niet op je high heels doorheen baggeren. Bovendien sta je de hele dag, dus is het belangrijk om comfortabele schoenen aan te trekken. Kun je toch écht niet zonder je hakken? Draag dan sleehakken of boots met een kort hakje.



Bij slecht weer
Slecht weer is natuurlijk nooit leuk en al helemaal niet als je de hele dag buiten moet doorbrengen. Maar, dit mag de pret zeker niet drukken! Als er regen voorspeld wordt, zorg er dan voor dat je warme kleding aandoet. Maar, té warme kleding is ook niet nodig, omdat je het toch wel warm krijgt van het dansen. Je tas kun je lekker thuis laten!
Je outfit: Kies voor een outfit die je beschermt tegen de kou en regen. Wil je een jurkje aan? Draag er dan een panty of legging onder en doe er een vestje bij. Een shorts kan ook prima met een panty eronder, dat zit meteen een stuk warmer! Tegenwoordig zijn er ook een heleboel leuke regenlaarsjes verkrijgbaar, dus je hoeft je zeker niet te schamen om met regenlaarzen rond te lopen. Op een festivalterrein zijn vaak ook van die plastic regenponcho's verkrijgbaar. Misschien niet al te charmant, maar zo blijf je tenminste wel lekker droog!
Tip: Neem een stevige tas mee die ook waterdicht is. Zo hoef je je tenminste niet zorgen te maken dat straks al je spullen drijfnat zijn. 




Accessoires
Accessoires vind ik het belangrijkste van een outfit! Ze maken je festivaloutfit helemaal af. Vergeet vooral je zonnebril niet, want je wilt natuurlijk niet de hele dag met je ogen dichtgeknepen staan. Een tasje is ook onmisbaar! Ik vind het zelf vaak vervelend om een tasje mee te nemen als ik uit ga, maar toch stop ik alles liever in een kleine tas, dan dat ik de hele dag met al mijn spullen in mijn handen rondloop. Als je een tas meneemt, is de kans dat je iets kwijtraakt ook meteen kleiner. Wat mij betreft zijn dit de belangrijkste dingen om in je tas te stoppen: je mobiel, je sleutels, je portemonnee (of een klein portemonneetje met wat losgeld), deodorant (want van al dat dansen ga je vast wel zweten) en wat make-upjes zoals lippenstift of oogpotlood. Een hoesje voor je mobiel is ideaal voor tijdens een festival! Zo blijft je telefoon onbeschadigd. Ben je op zoek naar goedkope telefoonhoesjes? Dan moet je zeker eens kijken op www.smartphonehoesjes.nl Hier heb je de leukste hoesjes voor je mobiel en dat voor een heel fijn prijsje! Kijk bijvoorbeeld eens bij de Samsung Galaxy Young hoesjes en de Sony Xperia E hoesjes. Ze hebben echt ontzettend leuke hoesjes met hele toffe printjes, die met de Amerikaanse vlag vind ik het leukst. 

Tip: lak je nagels nog even voordat je naar het festival gaat. Zo kan je helemaal voor de dag komen! 

Ga jij nog naar festivals deze zomer? Zo ja, wat vind jij het leukste om aan te trekken?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Smartphonehoesjes.nl 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

16 opmerkingen:

  1. Ik ga eigenlijk nooit naar festivals...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja festivals zijn leuk! En je kunt je zo lekker uitleven met accessoires. Ik heb deze zomer nog geen plannen, maar af en toe naar concertjes gaan is ook leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk artikel, maar ik ga eigenlijk nooit naar festivals!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ga zelden of nooit naar een festival (:

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk artikel! Ik ben nog nooit op een festival geweest, is ook niet echt wat voor mij denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ga zometeen naar het Solar festival! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ga niet meer naar een festival, maar je geeft leuke tips! Bikerboots lijken me heel fijn op een festival. Die moet ik toch echt maar eens aanschaffen haha. ooit

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik ga binnenkort weer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zorg er altijd voor dat ik een comfy trui mee heb voor 's ochtends vroeg en 's nachts wanneer het koud is, en zoals jij schreef een waterdichte tas.
    Ik ga binnenkort een dagje Pukkelpop hier in België :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super. Hele handige tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anoniem3.8.13

    Leuk geschreven! Ik wil zo graag naar een festival, maar helaas wordt het dit jaar niets...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel leuk artikel, ik moet echt nog eens naar een festival maar op de een of andere manier komt het er nooit van...xx
    www.creativityandchocolate.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk artikel, ook al ga ik zelf nooit naar festivals. Ik vind festivallooks wel altijd supergaaf om te zien :).

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk artikel! Ik ben zelf ook geen diehard festivalganger, maar zo af en toe pik ik er toch eentje mee ;)
    Vaak mag je wel geen deodorant mee op de weide nemen, hij wordt door de security dan afgenomen voor je het terrein opgaat. Erg jammer, maar veiligheid boven alles natuurlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Festivals, love it! Morgen vertrek ik al naar Pukkelpop ( ik ga daar werken dus moet er iets vroeger heen gaan)

    BeantwoordenVerwijderen