FOOD | CREAMY CHOCOLADEMOUSSE

Het is al een tijdje geleden dat ik deze heerlijke (lees: calorierijke) creamy chocolademousse maakte. Ik probeer altijd wel een beetje op mijn voeding te letten en eigenlijk eet ik over het algemeen ook heel gezond. Maar af en toe is het heerlijk (en ook zeker nodig!) om even lekker te zondigen. En dat deed ik met dit overheerlijke toetje. Vandaag ga ik het recept met jullie delen. Het is ook nog eens super easy om te maken dus kijk snel mee!

Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt: 8 bitterkoekjes, 2 repen extra pure chocolade (à 100 gram), 200 ml slagroom, 2 eetlepels suiker, 1 bakje mascarpone (250 gram) en 3 eetlepels amaretto.

Als eerste ga je de bitterkoekjes verkruimelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want dit was nog een hele opgave. Ik heb uiteindelijk een schaar (!) gebruikt om de bitterkoekjes in kleine stukjes te hakken en dat ging eigenlijk verrassend goed. Je verdeelt de kruimels over 4 glazen. Zorg dat de bodem goed bedekt is, maar houd nog wel een paar stukjes over voor de garnering. Daarna doe je een klein scheutje amaretto over de bitterkoekjes.

Daarna smelt je de chocolade - zo mooi als dat heet - au bain marie. Ik gebruikte een klein ovenschaaltje die precies in een pan paste.

Daarna klop je de slagroom bijna stijf met de suiker. Als dat gebeurd is, kun je de mascarpone er door heen doen. De chocolade die je zojuist gesmolten hebt, laat je even vijf minuutjes afkoelen. Zodra het is afgekoeld, kun je ook de chocolade bij de slagroom en mascarpone gieten. Even goed roeren en je chocolade mouse is klaar! Dit verdeel je over de vier glazen. Om het geheel af te maken, kun je het nog garneren met stukjes bitterkoekjes en geraspte chocola. En dan kun je eindelijk gaan genieten! Het is dat dit toetje ongelooflijk veel calorieën bevat, maar anders was dit echt mijn dagelijkse toetje kan ik je vertellen!

Wat is jouw favoriete dessert?

31 opmerkingen:

 1. Oh wat heerlijk! Mijn favoriete dessert is crème-brulee, ook fantastisch lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er echt lekker uit! Ik houd van cheese cake ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er heerlijk uit (: yammie yammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bitterkoekjes zijn echt onwijs lekker! Dus deze moet ik wel lekker vinden haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé, Nicole, wat ik me afvroeg hè: wanneer precies kom je langs met dit toetje voor mij? Grapje, ziet er lekker uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm, dat ziet er echt heerlijk uit! :) Ik krijg er honger van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er goed uit en past goed bij dit heerlijke weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit ziet er echt heel erg lekker uit :-) Ik krijg er honger van!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er heerlijk uit!
  -xxx- eline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammmmiiieee! Dit ziet er veel te lekker uit! Leuk om een keer als toetje te maken met vriendinnen. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lekker dat ga ik ook zeker een keer maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit moet echt goddelijk zijn..! Ik vind appeltaartijs en bosvruchtenijs echt enormmm lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat ziet er goed uit! Ga ik ook maar een keer proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. oooh het ziet er iig heeerlijk uit! Ik krijg er honger van!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lekker! En inderdaad makkelijk receptje.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hmmm lijkt me heerlijk! Zelf ook maar eens proberen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. dit ziet er heeeeeeeeeerlijk uit!Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Aaah chocolademousse, love it! Ik vind het er bij jou ook nog eens leuk uitzien :)

  BeantwoordenVerwijderen