THE BATTLE OF THE HAND CREAMS - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

THE BATTLE OF THE HAND CREAMS
In de koude wintermaanden zie je er bijna iedere vrouw wel mee lopen: handcrème om droge handen te verzorgen. Zelf heb ik gelukkig niet zo snel last van droge handen, maar toch vind ik het altijd heerlijk om een handcrème bij me te hebben om ze zo af en toe in te smeren. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende handcrèmes en ik heb er op mijn kamer en in mijn tassen een heel aantal rondslingeren. Vandaag laat ik jullie drie handcrèmes zien: één van het nieuwe merk JANZEN, de handcrème van Weleda en de vrij bekende L'Occitane handcrème. Lees snel verder om te zien wat ik er van vind!


JANZEN is een vrij nieuw merk met producten voor body, bath and more. JANZEN introduceert nu een heerlijk lichte, hydraterende handcrème voor de handen, om je handen een 'zen' moment te geven. De handcrème komt in een handig formaat met een inhoud van 75ml. Perfect dus om in je handtas te stoppen! Er zijn zes verschillende geuren waaronder de Ceder & Sandelhout, Bergamot en tonkabonen en Roos & Mandarijn. Die laatste zie je hierboven, een heerlijk fris en zomers geurtje.  
Wat mij meteen opvalt is dat de crème vrij dik is. Voordat ik het wist had ik al een te grote hoeveelheid uit de tube geknepen. De crème smeert wel makkelijk uit en je merkt dat je huid het meteen opneemt. Na een uur of drie voelde ik dat mijn handen nog steeds gehydrateerd waren én rook ik nog steeds de heerlijke frisse geur van mandarijn. De JANZEN handcrème kost €5,95 en is sinds eind maart verkrijgbaar in de winkels.
 
Dan de Weleda Duindoorn handcrème. De verpakking vertelt mij dat de crème de huid verlevendigt en herstelt. Ik testte al eens eerder een huidcrème van Weleda en daar was ik erg tevreden over. De producten van Weleda zijn allemaal natuurlijk en hebben een hele fijne, niet al te sterke geur. De geur van deze crème is lekker zoet, maar niet té en doet me een beetje denken aan sinaasappel. Ook zit er licht sesamolie en waardevolle duindoornolie in verwerkt, die de natuurlijke stofwisseling van de huid ondersteunen. 
 


De crème is een beetje geel-achtig van kleur en ruikt gelukkig niet al te sterk, gewoon lekker fris! Deze crème is niet erg dik, maar ook niet erg dun, het zit er echt tussen in. Het smeert fijn uit, maar mijn huid voelt toch een beetje te plakkerig/vettig nadat ik hem goed heb uitgesmeerd. Dit verdwijnt gelukkig wel na een aantal minuten. Mijn handen voelen zacht en gehydrateerd aan, maar de geur blijft niet zo lang hangen. De duindoorn handcrème bevat 50 ml en is te koop vanaf €7,79 bij de drogist.
 
En last but not least, de handcrème waar ik het meest nieuwsgierig naar was: die van L'Occitane. Een vrij bekend, maar wel erg prijzig merk. Ik had nog nooit een product van L'Occitane getest, maar door de goede verhalen was ik erg benieuwd naar geworden. De verpakking die ik testte is zoals je kunt zien een mini en bevat maar 10ml. Toch is het best handig om zo'n heel klein tubetje te hebben, als je een keer niet zoveel mee kunt nemen.
 
De geur van de crème is kerenbloesem en is echt heerlijk! Heel fris, en in tegenstelling tot de andere twee handcrèmes, totaal niet zoet maar lekker bloemachtig (als je begrijpt wat ik bedoel). De crème is gelukkig helemaal niet dik, ik houd niet zo van die dikke crèmes. Deze crème smeert ontzettend fijn en je hebt maar een klein beetje nodig om je hele huid te voeden. Dit is absoluut mijn favoriete handcrème van de drie: een lekkere geur, smeert fijn en is niet te dik. Het enige minpuntje vind ik de prijs: voor een tube van 30ml betaal je €7,00 en dat vind ik best wel prijzig. Maar ja, dan heb je wel een heerlijke handcrème die ook nog eens zuinig is.

 
Welke van deze drie handcrèmes lijkt jou het fijnst?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

14 opmerkingen:

 1. Die van L'Occitane lijkt me zo lekker door de kersenbloesem geur! Wel prijzig inderdaad, maar ik ben echt een sucker voor kersen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De handcrème van L'Occitane lijkt mij erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geschreven Nicole, L'Occitane lijkt me fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zou voor loccitane gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die laatste lijkt mij wel fijn. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die van L'Occitane is inderdaad heerlijk!
  Liefs,
  Bo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben heel erg benieuwd geworden naar die laatste! Bij mij is de voorwaarde toch we dat het snel intrekt, erger me dood aan van die plakkerige handen de hele dag!xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oei, moeilijke keuze...De handcrèmes hebben allemaal een eigenschap waarvan ik denk: fijn! :-) Ik gebruik op dit moment een handcrème van Sabon. Die heeft wel iets weg van het merk L'Occitane.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou de creme van Weleda wel willen proberen. Op dit moment heb ik een handcreme van Blond Amsterdam, die is best fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmm de handcrèmes van L'Occitane zijn echt mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb er 1 van Dr. Hoog en vind die erg goed. Deze lijken mij ook fijn:)

  XC

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weleda heeft altijd fijne producten vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat zien je foto's er mooi uit! die onderste lijkt me fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem7.5.13

  Ik ga voor de handcreme van Janzen, klinkt allemaal erg goed, de prijs staat mij erg aan en de tube ziet er leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen