10 TIPS OM TE BESPAREN OP KLEDING

Ken je dat? De maand is nog maar net begonnen en je portemonnee is alweer leeg. Maar die mooie broek van 100 euro kon je toch niet laten liggen? En wat dacht je van die prachtige high heels van de Zara? Bij mij komt het regelmatig voor dat ik mijn bankrekening een iets lager saldo aangeeft dan ik had gewild. Dat komt bijna altijd doordat ik weer eens teveel geld aan kleding heb uitgegeven. En er is ook niks mis met geld besteden aan kleding, maar eigenlijk kan het zoveel goedkoper! Ik geef je vandaag 10 handige tips om deze maand jouw centen eens te sparen en tóch nog kleding te kopen!

1. Koop geen kleding die te klein is.
Ook al is dat T-shirtje nóg zo mooi, als je al jaren maat L hebt ga je ook deze keer niet in maatje XS passen. Je kunt blijven dromen dat de dag ooit komt dat je een modellenlichaam zult krijgen, maar het is zonde om geld uit te geven aan kleding die je niet past en dus niet gaat dragen. Je kunt beter sparen zodat je in één keer een écht mooi item kunt kopen.

2. Leen of huur kleding voor een speciale gebeurtenis in plaats van het te kopen.
Een gala heb je hooguit één of twee keer per jaar. Zonde om daar een peperdure jurk voor te kopen! Je hebt vast genoeg vriendinnen/zussen/tantes die mooie jurken in hun kast hebben hangen. Of huur ergens een galajurk voor slechts een klein percentage van de aankoopprijs. Dat scheelt zeker wat geld!

3. Breng eens een bezoekje aan de kringloop.
Vroeger moest ik er niets van weten "die vieze kleding van de kringloop". Maar nu doe ik niets liever dan shoppen bij de plaatselijke kringloop en tweedehandswinkeltjes. Voor een prikkie vind je hier de mooiste items. Zo kocht ik pas een bijna ongedragen jurkje voor nog geen 5 euro. Ook een mooie witte blazer die me €4,50 kostte, hangt nu in mijn kast. In de winkel betaal je er al snel het vierdubbele voor! Even uitwassen en het is zo als nieuw.

4. Organiseer een kledingruil party.
Een kledingruilparty heb ik twee keer gedaan met vriendinnen. Het levert je niet alleen een paar nieuwe kledingstukken op, het is ook nog eens gezellig! Jij en je vriendinnen verzamelen alle kleding die je toch niet meer draagt, je gooit het op een grote hoop en graaien maar. Dat ene truitje wat je vriendin al tijden niet meer draagt, vindt jij misschien wel heel mooi. En zo heb je - gratis en voor niets - en hele nieuwe garderobe!5. Ga op zoek naar kortingscodes!
Wist je dat op internet een heleboel kortingscodes te vinden zijn? Zo wordt online shoppen ineens een stuk aantrekkelijker! Mijn favoriete site met kortingscodes is Actiecode.nl. Op deze site staat een super handig overzicht met alle kortingscodes. Online shoppen bij de H&M doet iedereen wel eens en op Actiecode.nl vond ik een kortingscode van 10% en een kortingscode van €5,-. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Ook voor merken als Zalando, de Bijenkorf en Invito zijn er kortingscodes te vinden. Ik zou zeggen: neem zeker een kijkje!

6. Shop in de sale.
Ik vind dat het tegenwoordig wel lijkt alsof het non-stop sale is (of ik heb gewoon geluk), want in bijna iedere winkel waar ik kom is wel sale. Ik moet stiekem bekennen dat ik eigenlijk altijd in de sale shop, het scheelt gewoon zoveel geld en als je een beetje in het begin van de sale gaat shoppen, scoor je super leuke items!

7. Maar, koop geen kleding "omdat het in de sale is".
Hoe verleidelijk het ook is, als je al vijftien witte hemdjes hebt, kun je dat ene hemdje afgeprijsd voor 5 euro misschien toch beter laten hangen.

8. Koop geen kleding omdat het een trend is, terwijl het niet jouw smaak is.
Als jij niet van dijlaarzen houdt en als je denkt dat je ze toch niet gaat dragen, koop ze dan vooral ook niet. Hoe hip het ook kan zijn en hoe mooi ze Rihanna ook staan, als het niks voor jou is, kun je beter je geld op je bankrekening laten staan.
9. Zorg goed voor je kleding.
Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar wat ik ermee bedoel is dat je goed met je kleding om moet gaan. Hierdoor gaan je kledingstukken veel langer mee en bespaar je weer op het kopen van nieuwe! Was het écht op 30 graden als dat er staat en als het briefje je vertelt dat je je jas alleen kunt stomen, doe dat dan ook.
10. Bedenk of je het écht nodig hebt.
"Nee, maar deze little black dress is écht anders dan de tweeëntwintig andere in mijn kast." Hmm, are you sure? Ook al wil je het zó graag hebben, bedenk of je het écht écht écht nodig hebt. Slaap er in ieder geval nog een paar nachtjes over, overweeg de voor- en de nadelen en als je dan nog steeds zo overtuigd bent dat het een toevoeging is aan je collectie... vooruit, dán mag je het kopen!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen én natuurlijk dat jullie iets aan deze tips hebben!
Wat doe jij al om te besparen op kleding?

33 opmerkingen:

 1. Om te besparen op kleding: ik koop het gewoon niet haha. Ik zit vrij krap op het moment en kleding staat nu niet zo hoog op m'n prioriteitenlijstje. Al m'n oude kleding (die er nog goed uit ziet) verkoop ik op Marktplaats, je krijgt er nog steeds niet heel veel voor, maar het is altijd meer dan wanneer je het in de prullenbak gooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele handige tips! Ik koop heel vaak kleding in de sale, vooral merkkleding en spijkerbroeken eigenlijk. Bespaard een hoop en je krijgt er een nog blijer gevoel van omdat je hem zo goedkoop hebt gescoord :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips, ik koop voor mezelf eigenlijk heel weinig, en voor de kinderen via marktplaats of overnemen van vrienden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Momenteel moet ik echt even wat minderen met aankopen, dus deze tips zijn van harte welkom! Ik ga denk ik ook eens wat vaker bij tweedehands winkeltjes kijken en misschien wat via marktplaats. Inderdaad even wassen en weer zo goed als nieuw :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handige tips! Eventueel kun je kleding ook verkopen aan bekenden of via bijv. Marktplaats. Dan krijg je er iets voor terug en kun je weer nieuwe kleding kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wellicht nog een extra tip: Bij de h&m kun je kleding inleveren en daar krijg je dan een kortingsbon voor terug :) (zie hm.com/nl/longlivefashion )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke tips! Vooral die kledingruilparty vind ik leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele goede tips en mijn tip 11, maak het zelf ;) Erg leuk en bevredigend en op de markt heb je al een meter stof voor € 2,50! xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een handige tips! Bedankt! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Handige tips! Vooral met de laatste heb ik nogal moeite, haha. Ik heb een hele kast vol kleding, maar toch kan ik het niet laten om iedere week weer iets nieuws te halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super handy en leuke tips! Mijn moeder koopt mijn kleren en dat doet ze af en toe op de markt. We hebben ook wel eens veel inkopen bij de Primark gedaan. Da's niet zo duur! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handige tips! Maar door alleen maar goedkope kleding kopen betaal je aan de andere kant van de wereld natuurlijk een een prijs wat betreft arbeidsvoorwaarden, dat vind ik ook altijd belangrijk om in m'n achterhoofd te houden. Vooral Zara schendt veel arbeidsvoorwaarden in derde wereldlanden namelijk.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een fijne tips. Ik moet mijn kast nog eens uit zoeken ik heb veel te veel zooi! Ik moet gerichter kleding kopen, ik koop altijd "oh het is met korting" haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nummer 7 doe ik dus wel altijd hihi. Handige tips! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk artikel! Leuke blog heb je ook, dankjewel voor het reageren op mijn spam je blog post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goede tips. Ik geef niet veel uit aan kleding. Ik ga hooguit 4x per jaar uitgebreid shoppen en meer dan 200 euro heb ik nog nooit in één shopsessie uitgegeven. En als ik überhaupt bij die 200 euro in de buurt kom, komt dat vaak omdat er schoenen of een jas o.i.d. bij zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. aanvulling bij nummer 9: kleding hoeft echt niet elke keer in de was als je het gedragen hebt! Hang het uit en vaak kan het nog heel goed! Let uiteraard wel op zweetgeur/vlekken want dan moet het wel in de was!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goede tips. Ik pas het laatste veel toe bij kleding kopen en het werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een handige tips! Ik wil altijd a eens thriftshoppen, maar op de een of andere manier kan ik nooit de goede deals vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super goede tips! Ik heb een beetje last van een kleine shopverslaving, hahaha (:

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik mis nog een hele goeie tip die aansluit op de tip van het gebruiken van kortingscodes: Doe je aankoop bij alle grote webshops als Zalando en Wehkamp etc. via een cashbackwebsite. Ik gebruik hiervoor zelf shopfish, je krijgt dan op al je aankopen altijd een mooi percentage korting, soms wel 10%, bovenop de kortingscodes die je ook op deze site kan vinden

  BeantwoordenVerwijderen