NICOLE AAN HET SPORTEN?!

Mensen die mij op Twitter volgen (@NicolevanRoekel) hebben misschien de afgelopen week wat verdachte dingen in mijn tijdslijn voorbij zien komen. Dingen als "hardlopen", "om 8 uur 's ochtends" en "2 km" zijn dingen die je mij niet zo vaak ziet zeggen/tweeten. Toen maandagochtend het zonnetje aan de hemel straalde, leek het alsof ik herboren was en dus trok ik 's avonds mijn sportschoenen uit de kast en ging ik buiten - jawel - hardlopen.


Hardlopen is nu niet bepaald iets voor mij, eigenlijk haat ik sporten. Maar ik vond dat het weer de hoogste tijd was om aan mijn conditie te gaan werken, aangezien ik echt de conditie van een slome, bejaarde slak heb. De laatste keer dat ik ging hardlopen kan ik me niet meer herinneren, het is in ieder geval langer dan vijf maanden geleden. Ik had dan ook verwacht dat ik na honderd meter zou instorten, maar dat viel gelukkig mee! Ik rende 1850 meter in 11 minuut 37 en dat vond ik best netjes als je bedenkt dat ik bijna een half jaar niks komma nul aan sport heb gedaan. Ik gebruikte de app van Looptijden.nl en vond die best wel fijn, of hebben jullie nog andere tips voor apps die nóg beter zijn?

Dinsdagmorgen werd ik op de één of andere manier erg vroeg wakker en ook toen scheen het zonnetje al. Ik weet dat het niet goed is om zo snel achter elkaar te hardlopen, maar ik had er zoveel zin in dat het me niet uitmaakte. Dinsdagochtend ging het al meteen veel beter! Dit keer rende ik 2200 meter in 12 minuut 9.
En wat nog het allergekste is, ik vind het leuk. Ja, ik had niet verwacht dat dit ooit uit mijn mond zou komen, maar ik vind het leuk om hard te lopen! Het enige wat een beetje jammer is, is dat ik zo'n ontzettende spierpijn heb dat traplopen bijna onmogelijk is, maar je moet er wat voor over hebben hè! Zo'n app werkt best stimulerend, omdat je elke keer je tijd weer wilt verbeteren. Zometeen trek ik mijn schoenen weer aan en ga ik weer lekker een rondje rennen, in de hoop mijn record te verbeteren!

Zijn jullie ook alweer fanatiek aan het sporten?

35 opmerkingen:

 1. Goed bezig, ik heb ook weer 2 hardloop sessies er op zitten hihi. Nu nog volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je het weer opgepakt hebt, ik gebruik zelf de Nike+ Running app maar Runkeeper is ook een hele leuke en handige app. Volhouden hè ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ik ben helemaal niet fanatiek aan het sporten. Had ik maar zo'n hardloop kick zoals jij hebt! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zeg, Nicole! En wat fijn dat je er plezier in hebt. Scheelt een hoop :). Heel veel succes met volhouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed van je! Ik moet zegen dat dat mooie weer inderdaad wel simuleert!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, lekker bezig! Ik moet ook echt weer eens wat meer gaan bewegen, sinds ik m'n studenten-ov heb pak ik doordeweeks nooit meer m'n fiets haha. Goeie tip van die app! Even motivatie vinden en dan ga ik misschien ook maar weer eens sporten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed bezig! En nu proberen of je het vol kunt houden, dat is wel zo leuk!
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent goed bezig! Zelf vind ik hardlopen ook leuk om te doen, maar helaas door tijd te kort loop ik veel te weinig, soms niet eens 1x in de week :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk! De spierpijn herken ik, verschrikkelijk, maar dan merk je tenminste dat je wat hebt gedaan zullen we maar zeggen. Zelf sport ik op dit moment nog fanatiek in de sportschool, maar hoop binnenkort mijn wielrenfiets weer te kunnen pakken voor een ritje. (al schijnt het weer te gaan vriezen :O )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw goed bezig! Ik heb me laatst ingeschreven bij de sportschool! Hardlopen is leuk, maar k heb er de motivatie niet voor. K ga liever naar de sportschool waar ik 20 min kan hardlopen en ook andere dingen kan doen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben zelf ook weer begonnen, vorige week. Ik gebruik zelf de Nike+ app, die ik echt heel fijn vind. Je kunt daar ook vrienden toevoegen en dan zie je dus wie het meeste kilometers heeft gelopen: goede motivatie om bovenaan te staan dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed bezig! Ik heb ook een tijdje hardgelopen, maar het is toch niet zo mijn ding. Nu zit ik bij de sportschool en dat bevalt me eigenlijk prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat goed dat je aan het sporten bent, en natuurlijk ook heel fijn dat je het leuk vind! Met een zonnetje erbij is hardlopen natuurlijk ook veel fijner. Klinkt misschien raar, maar ik vind de spierpijn vaak wel fijn haha! Dan weet ik dat ik alles eruit heb gehaald. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed bezig! Ik zou mijzelf ook eens moeten motiveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik haat sporten ook echt. Ik heb deze zomer hard gelopen met mijn vriend en dat gaan we weer doen, maar ik zie er tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha wat goed van je! Misschien ga ik later ook hardlopen, nu heb ik het eigenlijk niet nodig of zo en sport ik.... Ik denk genoeg. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ben je toch een topper Nicole. Ik ben trots op je!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat goed! Ik zou ook eens iets met sport moeten gaan doen want boven de 23 gaat het allemaal op mijn heupen en benen zitten haha. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed bezig!! Het scheelt ookal dat je het zo leuk vind! Ik vind het bijvoorbeeld helemaal niet leuk en kan me er dan ook niet toe zetten, ik vind wandelen daarintegen wel leuk, dus dat doe ik wel regelmatig!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat knap! Ik zou het niet kunnen, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik doe het dus met de nike app en doordat het inderdaad ook steeds een beetje beter gaat en je je tijd wil blijven verbeteren en de afstand die je loopt wil vergroten werkt het wel verslavend. Ik kan nu probleemloos 2K achtereen lopen, en dat terwijl ik eigenlijk maar een keer per week ga hardlopen. Dus hopelijk gaat het steeds beter en ik hoop toch binnenkort wel een keer een 5K te kunnen...
  Ik dacht trouwens toen ik begon van "ach, 10K moet lukken" maar haha, ik kan nu 2K en ik ben vet trooots.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Goed bezig en vooral vol blijven houden he! Ik ben nog niet zo bezig met sporten, vanwege mijn kniereuma kan ik bijna niks, behalve naar de sportschool gaan dan. Alleen een abonnement bij de sportschool.... daar is mijn bankrekening het nou niet bepaald mee eens. Gelukkig woon ik sinds zaterdag 10 km bij mijn vriend vandaan en ga ik daar vanaf nu altijd naar toe op de fiets. Dus op die manier heb ik wel veel beweging, en ik loop natuurlijk ook ontzettend veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Super, ik ben juist begonnen met sport. Ik ben nu 2x gaan lopen en het doet inderdaad deugd om te sporten/lopen. Ik heb ook mega veel spierpijn want normaal sport ik helemaal niet, ik haat sporten!! En opeens ga ik lopen :)
  Probeer het vol te houden hé, ik doe ook mijn best, die spierpijn gaat wel over :p

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Goed zeg! Ik krijg ook altijd heel veel energie van de zon, maar dan meer op creatief gebied. ;)

  Liefs, Annabel

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel goed bezig! Ik ben nog steeds moed aan het verzamelen...xx

  www.creativityandchocolate.com

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat ben je goed bezig zeg... Ga zo door meid

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goed bezig! ;)  http://www.style-chameleon.com/

  HUGE GOODIEBAG GIVEAWAY ON MY BLOG!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het klinkt zo oprecht, haha! Je bent volgens mij ook best impulsief, en dat vind ik zo leuk om te zien! Geen idee of het zo is, maar ik bedoel het positief! Zoiets onverwachts is leuk, en het moment dat je je sportschoenen aantrekt en naar buiten gaat om hard te lopen, dat is zo'n fijn gevoel! Ik ben benieuwd naar je volgende resultaten, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Goed bezig hoor! En nu vasthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Lekker bezig! Ik wou dat ik zou fanatiek was, want ik wil namelijk ook beginnen met hardlopen maar het komt er steeds maar niet van haha! Zo'n app helpt denk ik wel goed met motiveren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik ben ook al aan het sporten, maar wel in de sportschool. We hebben hier in Nijmegen bij de universiteit een heel uitgebreid aanbod aan verschillende soorten sport en ik volg vaak verschillende sportlessen :) liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Goed bezig! Ik wou wel dat ik wat fanatieker was.

  BeantwoordenVerwijderen