Tips | Jouw blog bij een PR-bureau en gratis producten - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips | Jouw blog bij een PR-bureau en gratis producten


De laatste tijd krijg ik ontzettend veel vragen over hoe mijn blog bij PR-bureaus terecht is gekomen, hoe het kan dat ik gratis producten krijg en waarom ik voor bedrijven en merken advertorials mag schrijven. Ook vroegen veel van jullie hoe je nu je eigen blog succesvoller kunnen maken. Om al deze vragen apart te beantwoorden is teveel werk en daarom besloot ik om er een artikel aan te wijden. Dus vandaag een antwoord op al jouw vragen! Mocht je nu nog meer vragen hebben, laat ze gerust achter in de comments!

Hoe kom ik in contact met PR-bureaus?
Veel blogs worden benaderd door PR-bureaus. Bij mij gebeurde dat niet en daarom besloot ik om zelf de stoute schoenen aan te trekken. Ik vond namelijk dat mijn blog best wat te bieden had voor deze PR-bureaus! Ik heb flink veel research gedaan, gegoogled en op andere blogs gekeken. Zo had ik een lijstje met PR-bureaus die ik zelf kon benaderen. Ik heb ze gewoon een mailtje gestuurd met een catchy onderwerp, wat meer informatie over mezelf en mijn blog én de vraag of ik eventueel op de perslijst geplaatst kon worden. Van een heel aantal bureaus kreeg ik een mailtje terug met de mededeling dat ik op de perslijst geplaatst zou worden! Ik ga deze PR-bureaus niet aan jullie verklappen. Ik vind het namelijk belangrijk dat je zelf je best doet om geschikte PR-bureaus te zoeken en met Google kom je een heel eind, geloof me maar! ;-)


Wat betekent het als ik op de perslijst sta?
Als je op de perslijst sta, betekent het dat het desbetreffende PR-bureau jou en je blog als "pers" beschouwt. Dat betekent dat je de laatste nieuwtjes krijgt over merken en bedrijven die bij het thema van jouw blog passen. Ook zul je zo nu en dan een uitnodiging krijgen voor een evenement dat georganiseerd wordt in samenwerking met dat PR-bureau. Ik hoor wel eens dat sommige bloggers echt ondergespamd worden met persnieuwtjes, dat is bij mij gelukkig niet zo. Er zitten natuurlijk ook persberichten tussen waarvan ik denk: "Meteen de prullenbak in", maar meestal zijn het interessante nieuwtjes. Ik sta nu ongeveer een week of 3 ingeschreven bij verschillende PR-bureaus en heb nu al 4 invites voor evenementen. Ontzettend gaaf natuurlijk!

Zijn er voorwaarden waar je blog aan moet voldoen voordat je je bij een PR-bureau in kunt schrijven?
Er zijn geen echte regels of voorwaarden. Wel moet je je beseffen dat een PR-bureau dagelijks tientallen mailtjes krijgt van "desperate" bloggers die op de perslijst willen. Jouw blog moet dus wel écht wat te bieden hebben. Als je twee volgers hebt, schat ik de kans zeer klein in dat je bij een PR-bureau op de perslijst komt te staan. Veel PR-bureaus kijken naar je aantal unieke bezoekers en pageviews per maand of je volgers op social media. Vanaf 5.000 unieke bezoekers per maand ben je in de meeste gevallen relevant voor een PR-bureau. Sommigen hanteren juist een grens van 10.000 unieke bezoekers per maand, voordat je op hun perslijst terecht komt.

Hoe krijg ik gratis producten?
Om gratis producten te krijgen geldt precies hetzelfde verhaaltje als hierboven: jouw blog moet wat te bieden hebben. Het feit dat je op de perslijst staat, wil niet zeggen dat je brievenbus ook direct overvol is met leuke perspakketjes. Het tegenovergestelde zelfs, ik heb pas één perspakketje ontvangen. De meeste PR-bureaus sturen alleen producten op naar de écht grote bloggers, bij sommige PR-bureaus kun je er zelf om vragen en dan is het maar afwachten of je wat opgestuurd zult krijgen.

Ook benader ik zelf wel eens bedrijven die ik interessant vind en waarvan de producten me leuk lijken om te reviewen op mijn blog. Hier moet je dus ook weer je stoute schoenen aantrekken en ze gewoon mailen! Natuurlijk kun je sneller een gratis product verwachten van een wat kleiner bedrijf, dan van grote merken als Dior of Chanel. Don't dream too big!


Hoe kan ik betaalde advertorials schrijven?
Er zijn verschillende online bedrijven die bemiddelen tussen bedrijven en bloggers. Om jullie een beetje op weg te helpen zal ik één van deze bedrijven verklappen: Verdien met Bloggen. Hier staat mijn blog ook ingeschreven en ze zijn altijd op zoek naar veelbelovende en succesvolle blogs. Deze bemiddelingsbedrijven sturen jou een mailtje met een aanbieding van een bedrijf die graag een advertorial wil zien op jouw blog. Hiervoor biedt het bedrijf een bedrag en hiermee kun je akkoord gaan, of het afwijzen. Je wordt nergens toe verplicht. Verwacht niet dat je spontaan je bijbaantje op kunt zeggen, in de bijna twee jaar dat ik blog heb ik nog geen 5 betaalde advertorials geschreven. Maar elk extraatje is leuk natuurlijk!

Om het hele verhaal even samen te vatten: blijf niet wachten totdat PR-bureaus en bedrijven jou benaderen. Hoe succesvoller je wordt, hoe eerder je automatisch benaderd wordt, maar voordat je succesvol bent moet er eerst wat gebeuren. Het codewoord is: durf! Als jij vindt dat jouw blog écht wat te bieden heeft en PR-bureaus daarvan overtuigt, kom je zeker een heel eind!

Hebben jullie wat aan deze tips? :)

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

82 opmerkingen:

 1. haha eerst mijn aantal volgers maar een vertienvoudigen dan :p ik snap sowieso niet hoe mensen aan 800 volgers komen eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ik ook ! wat is de link van je blog ? dan wil ik hem ook wel volgen.

   XXX Suzanne
   www.meidenindemode.blogspot.nl

   Verwijderen
  2. zullen we elkaar volgen? Om elkaar te helpen?

   xIhsane
   www.beautybite.nl

   Verwijderen
  3. Anoniem22.11.14

   Hoi, zouden jullie mijn blog ook willen volgen? Het ''eerste'' artikel komt op 26 november, want ik ben overgegaan op wordpress ipv weebly. Ik volg ullie blog ook!
   xoxo
   beautyqueenandlipstick.wordpress.com

   Verwijderen
  4. Anoniem14.4.15

   hey ik heb ook een blog willen jullie die volgen ?
   volg ik jullie blog ook
   liefs jessica
   www.beauty-by-jess.weebly.com

   Verwijderen
 2. Handige tips maar eerst moet ik nog zorgen dat ik meer volgers krijg, haha.

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. misschien kunnen we elkaar in ieder geval volgen!? wat is de link van je blog?

   XXX Suzanne
   www.meidenindemode.blogspot.nl

   Verwijderen
  2. Hooi Suzanne, wil je ook een kijkje nemen op mijn blog? Ik kijk ook op die van jou;)
   liefs Sarah
   www.saareau.blogspot.nl

   Verwijderen
 3. Wat een handige tips, thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips! Dit ga ik zeker onthouden voor in de toekomst!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een handige tips! Ik sla dit artikel op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad leuke tips voor in de toekomst misschien. :) Leuk dat het zo lekker met je blog gaat en cool dat je er zelf gewoon voor gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handige tips! Verdienmetbloggen had mij laatst benaderd en daar sta ik nu dus ook ingeschreven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat stoer van je, dat je gewoon zelf naar die PR-bureaus bent gestapt!
  Helaas heb ik nog niet genoeg volgers, maar zodra ik dat wel heb, ga ik hier zeker gebruik van maken, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ook! wat is jou blog?

   XXX Suzanne
   www.meidenindemode.blogspot.nl

   Verwijderen
 9. Handige tips! Alleen dan moet ik wel eerst wat meer volgers krijgen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat is je blog? dan ga ik hem in ieder geval volgen!


   XXX Suzanne
   www.meidenindemode.blogspot.nl

   Verwijderen
 10. Ik kende veel tips al, maar wel erg handig artikel! Sta zelf sinds kort ook bij Verdienmetbloggen ingeschreven, had een mailtje van ze gekregen.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem27.2.13

  super handig!
  xliefs Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goede tips, ik heb een tijdje een blog gehad maar daar schrijf ik niet meer op, ik had er te weinig tijd voor en daardoor ook niet meer zo veel zin.
  Wat ik wel een beetje jammer vind is dat er veel mensen zijn die alleen maar bloggen om het krijgen van gratis producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super goede tips! ik ben net als jij; gewoon de stoute schoenen aantrekken en zelf bedrijven benaderen. Voor mij heeft dat in 2 jaar tijd ruim 40 samenwerkingen opgeleverd:)
  xx
  Discover my Stylish Confessions♥
  Discover my Stylish Confessions♥

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben een paar weken terug op op PR-bureaujacht gegaan, je moet wel durven!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk Nicole! nog eventjes en je kan stoppen bij de tapasia en lekker je volledig op je blog storten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Handige tips! Helaas moet ik dan zeker nog 3x zoveel volger hebben als ik nu heb. En ik denk dat ik het niet duur te vragen enz.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoe heet je blog?


   XXX Suzanne
   www.meidenindemode.blogspot.nl

   Verwijderen
 17. Wat handig, ik heb nu 40 volgers op bloglovin en 30 op GFC hahaha, maar ik vind PR bureau nog helemaal niet nodig, natuurlijk is het leuk maar ik denk dat heel veel mensen mijn blog niet kennen en ik heb ook niet super veel bezoekers elke dag hahah. Maar zelfs voor die 100 mensen bloggen is gelukkig ook leuk:)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik sta al bij wat aardig PR-bureaus ingeschreven, af en toe een pakketje, maar nog niet extreem veel. Wachten is ook een kunst. Af en toe word ik vanzelf benaderd door een bedrijf. Alsnog handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lief dat je zo'n artikel schrijft voor je bezoekers!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Handige tips maar voor nu schrijf ik nog gewoon omdat ik het leuk vind en niet om er wat mee te verdienen, daar heb ik mijn baantje voor;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. handig dit! Leuk geschreven ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuke tips, maar ik doe het nog vooral omdat ik het leuk vind. Mijn blog heeft nu in een paar maanden zo'n 40 volgers, dat vind ik al helemaal geweldig, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. That was nice to read :) I have to say in Holland blogging can be really big, it can be your job as well and I think it is amazing. Well, I live in Holland but I'm not Dutch so I wont even try your tricks haha but it was really nice to read and I'm sure you helped a lot of bloggers! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Anoniem27.2.13

  Hele fijne tips! Ik denk dat ik nog maar even wacht met het schrijven, helaas nog maar 23 volgers voor mij... Maar handig is het wel!
  Liefs, Swaen

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Op zo'n artikel zat ik echt te wachten, want ik voel dat ik wel klaar ben voor de volgende stap. Bedankt, deze tips zijn heel handig en ik ga er zeker wat mee doen! Je hebt gelijk dat je zelf gewoon de stoute schoenen aan moet trekken. Tegenwoordig zijn er heel blogs en je moet maar zien op te vallen. Als je nooit iets vraagt, gebeurt er ook niets. :)

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Handige tips Nicole! Als ik benaderd word vind ik het leuk, maar eigenlijk blog ik meer voor de fun, het is mijn grootste hobby! :D liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk en vooral handig artikel! Heb je ook tips hoe je aan vaste lezers kunt komen? Ik ben nog maar net begonnen hoor, maar alle tips en trucs zijn welkom! haha. Hopelijk wordt mijn blog ook zo een succes dat ik van dit soort gave dingen mag genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Handig. ik weet niet of het iets voor mij is, ik ben misschien nog een beetje jong om dat allemaal te regelen. Hopelijk kan ik later wel wat meer doen met mijn blog en misschien advertenties plaatsen/ gratis producten krijgen. Maar nu doe ik het nog altijd 100% voor de lol en dat zou altijd wel zo blijven. Maar later interesseer ik me er misschien meer in. Wel leuk om er wat over te lezen! Liefs, Luna

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Handig om eens te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Dat zijn goede tips! Ik ben zo'n iemand die niet heeft gezocht, naar een paar jaar hebben ze mij zelf benaderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Interessante artikel! Je moet inderdaad de 'stoute schoenen' aantrekken naar bedrijven of bureaus toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Leuke tips. :) Misschien kan ik er in de toekomst wat mee. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heel handig artikel! Ik sta sinds tijdje ook bij een aantal PR-bureau's op de perslijst. Wat je zegt, gewoon doen en durven dan kom je er echt wel! Alleen aangezien ik het nog steeds druk heb met school hou ik het voorlopig even bij die 'paar' pr-bureau's. In de toekomst ga ik zeker nog proberen om mijn blog verder uit te breiden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Handige tips en erg leuk om te lezen ook! x

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Bedankt voor de tips! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Top tips! Heb ook maar de stoute schoenen aangetrokken en van de 1 krijg je wel wat terug en van de ander niet! Ik heb trouwens vaak als ik op je blog kom en je foto zie dat ik je dan zo bij het rtl nieuws zie zitten. Je hebt er echt het hoofd voor haha, je wilde toch ook zoiets.. :) X

  www.fashion-attacks.com

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Anoniem6.3.13

  Wauw. ik wist niet dat het er zo aan toe ging.. hihi ik ben nog lang niet zelfverzekerd genoeg om zo aan de slag te gaan.. eerst maar eens wat volgertjes krijgen enzo ;) ma wat tof dat het bij jou zo goed gaat! Ga zo door.. x

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Superhandige tips :) Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Eindelijk een handig artikel voor beginnende bloggers! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Leuke tips! Ik wil ook graag meer volgers, niet om het geld verdienen maar gewoon omdat ik het leuk vind als mensen mijn artikelen lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Handige tips! Leuk dat je dat met je volgers deelt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Anoniem3.9.13

  Leuk artikel, goeie inspiratie om weer een beetje verder te komen!

  Groetjes Kiki.
  www.awayofdreaming.com

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Handige tips! Ik ben nu ook begonnen met het aantrekken van mijn stoute schoenen. Wish me luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Handige tips! Dank je wel. Ik denk dat het tijd is voor me om die stoute schoenen aan te trekken.

  http://shoeaholicandmore.com

  Kus

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Maakt het een verschil als je in het NL of in t Engels schrijft?

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Anoniem4.4.14

  Ik wil mezelf heel graag inschrijven bij een pr-bureau, 2 weken geleden ben ik benaderd door een bedrijf, terwijl ik nog niet zoveel volgers heb. Ik hoop dat ze mij benaderd hebben om dat mijn blog misschien wel iets te bieden heeft. Maar 800 volgers? Nog lang niet, jammergenoeg..

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ontzettend leuk artikel.
  Los van de tips, die ontzettend handig zijn is het heel inspirerend...
  Het lijkt me geweldig ooit zoveel lezers te mogen hebben! Niet zodat ik me bij een PR -bureau in kan schrijven, maar wat moet het fijn zijn dat er 800 mensen je blog waar je veel persoonlijks en energie in stopt kunnen waarderen...
  Ik ben er nog lang niet met mijn 11 followers maar dromen zijn er om waar te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Super handige tips! Ik ben nu eerst bezig met mijn blog overzetten naar een eigen domein en daarna ga ik opzoek naar PR-bureaus! Ik schrijf zelf in het Engels, maar aan het einde van elke post heb ik een korte samenvatting in het Nederlands.

  Liefs,
  www.fashionblessings.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Hele handige tips, mijn blog heeft nog niet zo veel volgers dus eerst even afwachten. Fijn dat je dit met ons deelt! x

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Goeie tips! Ik denk dat ik er nog wel even mee moet wachten hahhaa, maar ik hoop wel dat ik snel genoeg volgers heb!

  Wil je een kijkje nemen op mn blog?! loveorstylish.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Beadankt voor deze tip
  Wil je kijkje nemen op mijn blog
  lifeasbeautyblog.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Anoniem18.8.14

  Dit is de blogpost waar ik al een tijdje naar op zoek was, niet om zelf producten opgestuurd te krijgen, maar om erachter te komen hoe het geheel nu precies in elkaar zit en dat heb je echt prima verwoord. Ik blog nog maar sinds kort en doe het vooral omdat ik het ontzettend leuk vind. Ik denk dan ook dat dat de enige reden mag zijn om een blog te starten. Als je het voor het geld of voor de toegestuurde pakjes doet, hoe is het dan mogelijk om teksten online te zetten die recht uit je hart komen als je diep vanbinnen naar iets anders smacht? Ik droom er uiteraard wel van om opgemerkt te worden door bedrijven. De reden daarvoor is dat ik van bloggen mijn beroep wil maken (liefst in combinatie met een carrière journalistiek). Ik ben nog jong, maar ik ben ervan overtuigd dat een blog onderhouden alleen maar voordelen heeft voor iemand met gelijkaardige ambities als de mijne.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Wat ee leuk artikel! Ik kwam hier omdat ik vandaag zelf ben benaderd door verdienmetbloggen.nl en ik wist niet zo goed wat ik ervan moest denken. Sta jij ingeschreven bij de Kvk? Want als je ermee gaat verdienen moet dat toch of is dat niet verplicht? Ik hoop dat je mij kunt helpen!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Super handige tips ga ze ook zeker gebruiken als ik genoeg volgers heb :D

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Jaah super goede tips! En soms moet je gewoon wat brutaler zijn! haha ;) Als je maar netjes bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Bedankt voor de tips. Heb er zeker baat bij voor mijn website (www.ministijl.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Anoniem1.5.15

  Hi! Leuke tips! Alleen moet ik wel veeel volgers hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Anoniem11.6.15

  Heel handig deze tips, had ik net nodig! Dankjewel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Leuk artikel! Ik blog zelf ook een paar maanden, omdat er tegenwoordig zoveel bloggers zijn is het inderdaad nodig om zelf op bedrijven af te stappen. Als je pas begonnen ben met bloggen is je eerste focus artikelen schrijven, daarna volgers creëren en daarna pas opzoek gaan naar samenwerkingen.

  Ik ben nu Zelf bezig met artikelen schrijven, ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Www.cassionista.com

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Anoniem5.1.16

  Ik heb nog geen pr-bureau, maar krijg af en toe product opgestuurd om te reviewen. Ik denk dat ik eerst ga richten op een kwaliteit en plezierige blog en hopelijk in de loop van de jaren meer lezers en pr-bureau vanzelf komen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Wauw 800 volgers dan heb ik nog een lange weg te gaan haha... wel fijne tips! Voor mij nog lang geen pr bureau maar wel 3 keer iets opgestuurd gekregen. Erg leuk als je niks verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Anoniem5.5.16

  Hoe vind je zo van die PR-bureaus? Want op wat moet je dan zoeken in google? Leuk artikel nog! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Anoniem6.7.16

  He Suzanne, heb je misschien tips om aan meer volgers te komen wanneer je slechts een beginnende blogger bent? :) Fijn artikel trouwens! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Wat super handig deze tips! dank je wel voor het delen!
  Nu blog ik nog niet lang maar ga zeker je tips gebruiken!!

  groetjes, Denise www.mamavan4.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Wat een handige tips! En ook wat leuk dat iedereen zo goed op elkaar reageert!

  Groetjes - The Anonymous Authoress

  BeantwoordenVerwijderen
 66. hoii,

  Ik zag je bericht toen ik zocht naar tips over dit onderwerp, maar bestaat de site nog van verdien met bloggen. Ik kon me niet aanmelden en ook het mail adress bestaat niet.

  groet,

  Robin van Vliet

  BeantwoordenVerwijderen