DIY: Your own businesscards

Toen ik afgelopen donderdag bij de opening van Moam & Foam was (klik) besefte ik me weer eens hoe handig het zou zijn als ik visitekaartjes had gehad. Want ja, die heb ik dus nog steeds niet. Ik wilde ze eerst gaan laten drukken maar wat is er nu leuker dan zelfgemaakte visitekaartjes? En dat past ook nog eens helemaal bij het thema van mijn blog. Daarom deze DIY waarin ik jullie laat zien hoe je je eigen visitekaartjes kunt maken!

Translation: When I was at the official opening of Moam & Foam last thursday (click) I realised how useful it would be if I had my own businesscards. Cause I still haven't got them. Firstly I wanted to print them, but then I thought: what's more fun than making your own businesscards? And that suits the theme of my blog perfectly. That's why I show you this DIY of how to make your own businesscards!
Ik begon eerst met het uitsnijden van de kaartjes. Een standaard visitekaartje is een stuk kleiner dan de grootte die ik maakte, maar je kunt natuurlijk helemaal zelf weten hoe groot je je visitekaartje wilt hebben. Je tekent de gewenste vorm op een stuk stevig karton. 
 
Daarna gebruik je een snijmat, snijmesje en ijzeren lineaal om de kaartjes strak uit te snijden. Knippen kan natuurlijk ook, maar met een mesje is het resultaat veel mooier (al zeg ik het zelf)
 
Als je één kaartje hebt uitgesneden kun je die gewoon meerdere keren op het vel karton overtrekken. Ook deze snijd je daarna uit. 

 
En daarna ga je aan de slag met versieren! Ik koos ervoor om het simpel te houden. Ik gebruikte doorzichtig blauw papier wat ik om het kaartje heenwikkelde en aan de achterkan vast maakte. Daarna plakte ik een lange streep craftpapier die ook op de achterkant doorloopt. Op mijn typemachine typte ik de woorden "Blog" en ".blogspot.com" en met een fijnschrijver schreef ik "Coco Gold" erop. Daarna knipte ik het rondje uit en bevestigde ik het op het visitekaartje. Natuurlijk is het handig om aan te geven waar je blog overgaat, dus schreef ik boven het rondje "DIY, lifestyle en personal". Op de achterkant schreef ik mijn naam én mijn e-mailadres (altijd handig!)

En dit is het resultaat! Of ik helemaal tevreden ben weet ik nog niet. Ik ga lekker dingetjes uitproberen in de hoop dat ik binnenkort een hele stapel zelfgemaakte visitekaartjes heb!

42 opmerkingen :

 1. Ziet er supermooi uit en ik vind het grappig dat je typemachine geen @ heeft :-). Daar had ik nooit over nagedacht.

  Groetjes, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er erg leuk uit!
  Ik denk alleen dat als je echt een professionele uitstraling achter wilt laten, gedrukte visitekaartjes net iets beter overkomen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je leuk gedaan, jij bent zo creatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik ben nog steeds op zoek naar een typemachine (:

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk gedaan zeg! Ik heb vorig week ook mijn eigen visitekaartjes gemaakt maar dan wel via photoshop en de printer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat SUPER leuk zeg!!!!! Echt heeeeeeeel erg leuk! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk gedaan, mijn visitekaartjes hebben een zelfontworpen logo en ik ben er nog steeds erg blij mee, ik doe ze standaard bij zoete dingen die ik maak en ze liggen ook bij een plaatselijke winkel :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt heel creatief! Ik denk dat mensen ook zeker een kijkje op je blog nemen als je zo'n origineel visitekaartje krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw mooi gemaakt! Veel leuker als die standaard geprinte kaartjes! x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh wat een tof idee! Dat wil ik ook gaan doen als ik tijd heb :o

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, zo creatief! Echt heel erg leuk gedaan, het ziet er ook super uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt heel mooi gemaakt, die kleurencombi is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind ze wel heel tof hoor, Nicole! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind ze heel erg netjes en strak, maar toch heel creatief met de kleuren en vooral de lettertypes en de geschreven dingen! Supermooi!:) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuk gemaakt! Waar haal jij je kaftpapier vandaan? Ik ben een tijd geleden bij de HEMA geweest maar die zijn er alleen bij de zomervakantie :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk, al geeft het niet een hele professionele indruk. Maar wel super creatief.x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ze zijn echt heel leuk geworden, en passen goed bij je site :D Zoals Milou ook zet: misschien niet een hele professionele indruk, maar wel origineel en ik denk dat je daardoor wel opvalt!
  Liefs, Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een origineel idee! Zoals hierboven iemand zegt, misschien staat het niet helemaal professioneel, maar aan de andere kant valt dit juist wel heel erg op! En het past perfect bij je blog omdat het helemaal is DIY. Ik vind het tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ziet er echt superleuk uit, juist orgineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. haha man
  het lijkt net een maandverbandje
  mooi kaartje hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan ben ik wel benieuwd hoe jouw maandverband eruit ziet...

   Verwijderen
  2. verpakt in blauw
   net zoals als je visitekaartje dus

   Verwijderen
  3. Best wel kinderachtig, reageer dan tenminste niet anoniem als je toch zo "stoer" bent om dit te reageren..

   Verwijderen
 21. ziet er super leuk uit! heel creatief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat zijn ze leuk geworden! Ik wil jou creativiteit, echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk gedaan! Lekker creatief bezig geweest zo te zien:) Ik heb al wel eigen visitekaartjes, erg handig! (overigens besteld via vistaprint, wel aan te raden)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Erg schattig! Lijkt heel simpel om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Superleuk en schattig!

  Echt té toevallig, vandaag zat ik ook nog te denken: "Hé, had ik maar visitekaartjes gehad bij MOAM&foam!" Dus ik rende gillend naar m'n vader om te vragen of hij visitekaartjes kon regelen, maar toen bedacht ik me: "Het is eigenlijk veel cooler om zelf visitekaartjes te maken!" Haha, oké sorry voor dit lange verhaal. :)

  xx Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dit is zeker handig!!! Kost t niet zo heeeel veeel geld..

  Ik zal t onthouden..
  Check mijn nieuwste blogpost: beanie..

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een leuk idee zeg! En wat een leuke blog heb je, like it! : D

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ziet er leuk uit. Ik ga zelf ook eens wat knutselen, het scheelt toch best veel geld als je de visitekaartjes zelf maakt.

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life | Blog over budget interieur, kleding & leven.