DIY: Notebook with Paper Stories

Jullie weten vast wel dat ik een grote liefde voor notitieboekjes heb. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein ze zijn of wat voor kleur ze hebben, alles vind ik leuk! Dus toen dit leuke pakketje van de webshop Paper Stories op mijn mat viel, werd ik erg blij! Nina, de eigenaresse van Paper Stories stuurde me een schattig roze notitieboekje, een rolletje maskingtape, grijs-wit bakkerstouw en een papieren zakje om een leuke DIY te maken.

Paper Stories is een ontzettend leuke webshop waar je alles op het gebied van stationery kunt vinden: washitape, stempels, kaarten, notitieboekjes: voor ieder is er wat wils. Nina startte deze webshop vorig jaar vanwege haar liefde voor mooie kaartjes en het openslaan van een nieuw notitieboekje.

Ik ging meteen aan de slag met een leuke DIY. Het enige wat je, naast de spulletjes van Paper Stories, nodig hebt is een knoop, een naald en draad. Ik koos voor een donkerroze knoop uit het knopendoosje van mijn moeder.

Allereerst begin je met het vastmaken van de knoop op het boekje. Dit doe je met naald en een dubbele draad. Zorg dat de knoop stevig vast zit.
 
Aan de binnenkant ziet die wirwar van draadjes er natuurlijk niet zo mooi uit, daarom plakte ik er een sticker overheen.
 
Dan knip je een groot stuk van het grijs-witte bakkerstouw af. Je draait het touw een stuk of zes keer om de knoop heen. Zorg dat je nog een stukje touw overhebt. Daarna doe je het touw één keer om het boekje heen en rol je het één keer om de knoop heen. Dit herhaal je nog twee keer. Zo zit het touw in totaal drie keer om het boekje heen.

Op de binnenkant van de kaft plakte ik het zakje. Dit is handig als je bijvoorbeeld stickers of andere dingen wilt bewaren. Eronder plakte ik nog een stuk van het maskingtape.

 
Als je dat gedaan hebt, strik je de beide buiteneinden van de touwtjes aan elkaar zodat het boekje dicht zit.

Aan de bovenkant plakte ik ook nog een stuk washitape, dat doorloopt op de achterkant.

En dan is je notitieboekje klaar!

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan met deze DIY? Al de leuke spulletjes die ik gebruikte kun jij natuurlijk ook kopen op www.paperstories.nl. Het notitieboekje is sinds gisteren pas verkrijgbaar, voor maar 2 euro 50. Het rolletje maskingtape kost 3 euro (en er zijn nog veel meer leuke rolletjes maskingtape in de webshop te vinden!) en voor 6 meter Divine Twine betaal je  euro. Ook dit touw is in veel meer kleurtjes verkrijgbaar. 
 
 Tip: Morgen komt er nog een blogpost online vol met Notebook DIY inspiratie! 

20 opmerkingen:

 1. Ziet er heel erg leuk uit! Ik heb soms ook periodes dat ik allerlei boekjes koop, maar dan vind ik het zonde om er in te schrijven.. Tegenwoordig schrijf ik er eerst maar eens wat vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echt leuk met een knoop! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk gedaan! Notitieboekjes zijn altijd leuk en handig. Ik zou ook eens een notitieboekje moeten halen, kan ik daar mooi mijn to do lijstjes in maken, in plaats van op losse papiertjes! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leukleuk! Ik ga het denk ik proberen -als ik tijd heb haha-. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Ik doe alleen alles in mijn smartphone...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk!Ik ben nogal klunzig met dit soort dingen alleen dit moet me nog wel lukken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk! Ik vind het echt een mooi boekje geworden. Die tip van dat zakje aan de binnenkant vind ik handig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooh wat leuk en creatief weer! ;) Ik kijk uit naar je post van morgen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. i like (:


  liefs Marieke,
  2NDtheytalk.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt een leuke blog zeg! Ik ben je gaan volgen xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een heel erg leuk boekje geworden zeg

  BeantwoordenVerwijderen