DIY: Christmas Gift Wrapping

Ik was weer in een creatieve bui én moest kerstcadeautjes inpakken. Twee vliegen in één klap! Daarom vandaag een leuke DIY waarin ik laat zien hoe je je kerstcadeautjes op een originele manier kan inpakken.

Translation: I was in a creative mood again ánd I had to wrap my christmas presents. That's why I made this lovely DIY which tells you how to wrap your christmas presents in a original way.Dit zijn de dingen die ik heb gebruikt. Natuurlijk kun je nog veel meer spulletjes gebruiken om jouw pakketje zo origineel mogelijk in te pakken. De washitapes koop je HIER en HIER. De papieren onderzettertjes kocht ik voor €0,50 bij de Action. De stempels en postzegels zijn tweedehands, het stempelkussen kocht ik bij de boekwinkel. Ik gebruikte kraftpapier als inpakpapier, dat kun je ook bij (bijna) iedere boekwinkel kopen.
 
Transation: Above the stuff I used for my gift wrapping. Of course you can use a lot more stuff to make your package as original as possible. You can buy the washitapes HERE and HERE. I bought the paper doilies for €0,50 at the Actionstore. The stamps are second handed, the stamp pad is from a bookstore. I  used craftpaper as wrappingpaper, you can buy that at (almost) any bookstore.

Dit zelfgemaakte notitieboekje heb ik ingepakt. KLIK HIER voor de DIY die je laat zien hoe je zelf zo'n notitieboekje maakt.
Translation: I wrapped this selfmade notebook. PRESS HERE for the DIY which shows you how to make your own notebook.

Knip het kraftpapier uit zodat het precies groot genoeg is voor je cadeautje.
Translation: Cut out the craft paper in the way that it is just big enough for your present.

Als je de zijkanten naar elkaar toe vouwt, vouw dan één kant dubbel zodat het mooi recht is. Dat doe je ook met de hoeken.
Translation: When you fold the sides to each other, fold one of the sides double to make it nice and straight. You apply the same technique to the corners.
 
Zo ziet de achterkant er dan uit. Ik heb geen normaal, saai, doorzichtig plakband gebruikt om de zijkanten vast te plakken, maar dit leuke ruitjes washitape. Perfect voor kerst!
Translation: This is the way the back side looks like. I did not use normal, boring, transparant tape, but this cute checkered washi tape. Perfect for Christmas!

Plak een papieren onderzettertje op de zijkant, zodat hij én op de voorkant én op de achterkant zit.
Translation: Glue a paper doily at the side, in a way that it's on the front ánd the back of the package.

Ik gebruikte dit airmail bakkerstouw om het een vintage tintje te geven. Dit touw koop je HIER.
 
Translation: I used this airmail twine to give it a vintage teint. You can buy this airmail twine HERE.

Met mijn stempelsetje dat ik voor €0,50 (!) kocht op de rommelmarkt zette ik "Merry Christmas" op het label. Daarna maak je de label vast aan het bakkerstouw.
Translation: With my stampset which I bought for only €0,50 (!) at the fleamarket I stamped "Merry Christmas" on the label. After that you attach the label to the airmail twine.
 
Tot slot gebruikte ik nog eens mijn ruitjes washitape en twee rode postzegels om het geheel wat op te leuken. Natuurlijk mag de rood-witte zuurstok niet ontbreken . Om deze vast te laten zitten kun je een dubbelzijdig plakbandje gebruiken.
Translation: Finallly, I used my checkered washi tape again and two red stemps to brighten up the whole package. Of course the candy cane can not be missing! To make sure this candy cane will stick, you can use doublesided tape.

Dit is hem geworden! Ik hoop dat jullie het een leuke DIY vonden én natuurlijk inspiratie hebben opgedaan. Als je deze DIY ook gaat maken, of een variant er op, laat het me weten en stuur me een foto. Dat vind ik onwijs leuk om te zien! :)
Translation: This is the result! I hope you liked this DIY ánd of course that you have some inspiration for your gift wrapping now. If you're planning on making this DIY, let me know and send me a picture. I would love to see that!
 

36 opmerkingen:

 1. Super leuk geworden! Wij doen ook cadeautjes voor elkaar met kerst, ga er denk ik ook wat leuks van maken, geweldig gedaan dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zulke mooi ingepakte kadootjes krijg ik nooit, erg leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh dat ziet er zo tof uit. Lijkt mij superleuk om te ontvangen, maar ook om het zelf zo creatief in te pakken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Van z'n cadeautje wordt je toch blij. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt super leuk!

  X

  www.b-toblack.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah dat ziet er echt enorm leuk uit! Ik ben echt een ramp als het gaat om inpakken haha, maar hierdoor krijg ik helemaal zin om creatief te doen met m'n kerstcadeautjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Awh how cute! Dit is echt ontzettend leuk gedaan! Geweldige diy!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw erg leuk gedaan. Waar koop je dat inpakpapier? XX

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Awh hoe leuk! Ik vind het ook altijd leuk om cadeaus in te pakken! :) Mooi gedaan!

  Liefs, Annabel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk ingepakt! (:
  Doe je mee aan mijn win actie? (: http://itruelyme.blogspot.nl/2012/12/winactie-jewelryz.html

  Liefs, Kirsten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohh wat is dat schattig, ik zou het zo graag willen krijgen haha. Dit had ik eerder moeten weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat is dat mooi ingepakt zeg. Echt een leuke DIY :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zoooo gaaf ingepakt! Geweldige DIY! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit had ik ZOOO hard nodig, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw je bent er echt ongelooflijk goed in! Hele leuke blog, ik ben je gaan volgen! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leukleuk! Ik baal, ik ben mijn kraftpapier van de hema kwijtgeraakt ): Ik heb het bij de buren laten liggen en durf het niet op te halen, hahaha. Weet jij misschien waar je nog meer kraftpapier kan kopen? Want bij de hema hebben ze het volgens mij niet meer ):
  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat kraftpapier bij "Boek en Kantoor" gekocht, een winkeltje bij ons in de stad. Ik heb gisteren even gekeken bij de Boek&Bureau, maar daar hebben ze het niet. Bij de HEMA hebben ze het vaak wel, of misschien bij de Bruna?
   Ik ben trouwens wel benieuwd waarom je het net bij de buren op durft te halen, explain, haha!

   Verwijderen
 18. Wat ziet ie er gaaf uit zeg... Heel crea

  BeantwoordenVerwijderen
 19. aaaaah zo leuk!! wou dat ik zo´n leuk pakje kreeg! zonde om het te openen!
  liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super leuk! Ik hou van cadeautjes inpakken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik zag net dat Danielle jouw idee had overgenomen en was er erg enthousiast over. Echt een super leuk idee! Vooral dat candystokje maakt het helemaal af, ziet er lekker en schattig uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel leuk bedacht! :) Goed dat ik 't nou lees, want ik moet nog van alles gaan inpakken, nu kan ik lekker creatief aan de slag gaan! En gaaf blog heb je trouwens, ben hier voor 't eerst maar ik ga je zeker volgen! :)

  x. Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ben je toch creatief! Echt heel leuk!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Aaaah wat ziet dit er super leuk uit! Onwijs leuke DIY

  BeantwoordenVerwijderen