Koken met Nicole V

Vergeet niet mee te doen met de give-aways: 3 maskingtapes van Postpapierenzo KLIK) en een kerststempelset van Studio Stationery (KLIK)!_____________________________________________________________________________________
Alweer een vijfde editie van Koken met Nicole, teruggekeerd vanwege groot succes. (Klik hier voor deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4)Vandaag op de planning: pasta met kip in een saus van roomkaas met kruiden, champignons en prei. Een hele mond vol, laten we hopen dat het nog lekker smaakt ook!

Dinsdagochtend vroeg zat ik al om kwart voor 12 op de fiets (dat het al bijna middag was laten we achterwege). Kwart voor 12 is erg vroeg voor mij, aangezien ik een vrije dag had. Ik was ook nogal verbaasd toen de kassajuffrouw "Goedemiddag!" tegen mij zei en ik dacht even dat ze niet helemaal honderd was.

Dit is alles wat je nodig hebt: 400 gram kip, 2 teentjes knoflook, een prei, een doosje champignons, een bakje roomkaas met kruiden, een blik perziken, kipkruiden, zout en pasta. Toen ik dit uitstalde in de keuken zei mijn moeder: "Nicole, ik heb alvast gehakt in de koelkast gelegd in het geval je eten finaal mislukt." Moeders hebben altijd zoveel vertrouwen in je.

 Allereerst snij je de kip in kleine blokjes. Ik ben echt een soort verslaafd aan het snijden van kip, is dat raar? Oh ja, en een tip van de chef: snijd niet in je vingers zoals ik deed.
 Doe daarna de champignons in bad. Ze groeien namelijk op paardenschijt en dat wil je niet in je eten hebben. Tenminste, ik niet.
 Nadat er geen enkel vlekje paardenpoep meer te bekennen is snijd je de champignons in stukje. Ook dit keer is het verstandig als je niet in je vingers snijdt. Tenzij je een beetje bloed bij het eten lekker vindt, is ook weer een keer wat anders.
Mik alle kipblokjes in de pan en doe er een beetje kipkruiden bij.
Daarna gooi je ook de champignons en de geperste teentjes knoflook erbij. Het persen van knoflook vind ik ook erg leuk om te doen in de zogenaamde daarvoor bestemde knoflookpers.
De prei hak je ook in een heleboel stukkies. Als de kip een beetje bruin is en als de champignonnen ook een mooi bruin kleurtje hebben doe je de prei erbij.
Daarna snijd je de perziken (met één k ja!) ook in stukjes. Ik heb denk ik stiekem de helft van de perziken zelf opgegeten, zó lekker.
De kruidenkaas doe je daarna ook bij het mengsel, net als de perziken. Dit laat je nog even meebakken. Daarna kook je de pasta/spaghetti/ofwatdanook en voeg je het samen. En tadaaaa, je avondmaal is klaar...
... en de keuken ziet er zo uit. Graag gedaan mam!
 
Ga jij dit recept ook maken?

23 opmerkingen:

 1. Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik moet ook meer gaan koken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een goed idee! Heb deze direct tussen mn favorieten staan. Is het zonder champignons ook nog lekker? XO

  p.s. op mijn blog valt €25,- shop tegoed te winnen! klik hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet slecht! Zou ook lekker kunnen zijn met stukjes quorn of tofu, eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er lekker uit, ik ben alleen niet zo fan van romige smaken haha. Dus ik weet niet of dit iets voor moi is, maar ik onthoud 't wel. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt lekker! Kip snijden vind ik trouwens helemaal niet leuk haha, ik wil altijd die vieze witte en bloeddingen erafhalen. Oh en champignonnen kun je juist beter niet wassen maar borstelen. Van water worden ze zompig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er echt lekker, ga ik ook een keer proberen!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie dat je opeens een ontzettend sexy achtergrond hebt! Deze vind ik leuker dan de vorige. En je gerecht ziet er best lekkkah uit :) Misschien ga ik het wel maken, want ja, ik moet vrijdag, zaterdag en zondag koken. Liefsss

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er super lekker uit! Misschien even proberen dit weekend haha xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik wilde dus net zeggen, champignons mag je nooooooooooit wassen, maar moet je goed afboenen maar in een eerdere reactie las ik dit al.
  Ik ga zo ook kip snijden, ik vind het juist altijd iew haha. Ik dacht even dat ik jouw vinger naast de snijplank zag liggen haha!
  Je recept heb ik wel eens gemaakt, iets andere variant. Maar deze ga ik ook eens proberen en dan ga ik je vertellen of ze het hier ook lekker vonden.
  Ik maak zometeen kip-broccoli schotel, die is om je vingers bij af te likken !
  liefs van Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je mag helemaal niet de champignons wassen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmmm lijkt mij lekker, vooral met de champignons!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha, paardenschijt, hoe droog. Ik heb me even rot gelachen. :') Je hebt wel gelijk! Lijkt me een heerlijk recept.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh nicole haha bij ieder ander had ik dit een redelijk normaal artikel gevonden maar zoals jij dit beschrijft, echt geniaal hahaha, je schrijft echt geweldig! Big smile over here (:
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Paardenschijt? For real? Nou ja zeg :') Waarom blijven mensen dan nog beweren dat je champignons met een stukje keukenpapier moet "schoonwrijven". Iehl :') Dat doe ik dus ook nooit meer..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh dat ziet er heel lekker uit!

  Love,

  Rowan

  www.redreidinghood.com

  Ps: Win 60 euros to spend on BoumanOnline (brands like Buddha to Buddha, Ice Watch, Trollbeads and Calvin Klein) by joining my GIVEAWAY

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Behalve de champignons lijkt het me erg lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Erg lekker en heeft je moeder uiteindelijk gehakt gegeten? ;-)
  Ik zou je nog herinneren aan je mooiedingenboekje, dus bij deze! Hoe gaat het ermee?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ziet er lekker uit, maar champignons hoor je idd niet te wassen dan zetten ze uit en worden ze vies.

  BeantwoordenVerwijderen