Het leven van een chaoot

"Nicole, het is hartstikke koud buiten. Doe je je handschoenen aan?"
"Ja mam, dat zou ik wil wellen maar ik ben mijn handschoenen kwijt."
"Nicole, je raakt jezelf nog eens kwijt."

Dit is een gemiddeld gesprek tussen mij en mijn moeder op een random moment van de dag. Ik geef het eerlijk toe: ik ben een chaoot. Ik raak alles kwijt en vergeet de meest simpele dingen zoals de verwarming uit doen of de deur op slot doen.
Zo moet ik over precies zeventien en half uur afrijden (help!) en bedenk ik me nu dat ik daarvoor het bewijs van mijn theorie-examen mee moet nemen. De grote vraag: waar heb ik dat ding gelaten? Ik heb mijn hele kamer (en die van mijn ouders en zusje, de woonkamer, de keuken en de badkamer) al afgezocht, maar ik kan hem nergens vinden.
Ik heb al een maand of zeven een boek van een vriend bij mij thuis liggen. Ik zie die vriend ongeveer twee keer per maand wat betekent dat ik al veertien keer ben vergeten dat boek mee te nemen.

Ik probeer écht netter, geordender en minder chaotisch te leven. Zo plak ik mijn hele kamer onder met briefjes, post-its zijn mijn best friends for life. Ik plak briefjes met dingen die ik niet moet vergeten op de bovenkant van mijn laptot zodat als ik weer eens achter dat ding ga zitten het briefje zie - zou je denken. Maar nee, ik zie het niet.

Ik heb op de lichtschakelaar in mijn kamer een briefje zitten met "Verwarming uit doen!!!!" (Hoe erg ik meer dan één uitroepteken ook haat, dit is een uitzondering) Als ik het licht uitdoe (dat vergeet ik eerlijk gezegd ook nog wel eens) doe ik dus ook automatisch de verwarming uit - zou je denken. Maar nee, dat vergeet ik.

Ach mensen, ik hoop dat het me ooit op één dag gaat lukken om me te ontwikkelen tot een net, keurig, geordend mens.

Heb jij nog tips om wat geordender en minder chaotisch te zijn?

 
Wat dit is weet ik niet. Maar het ziet er wel interessant uit.

 

14 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar! Ik kan ook ontzettend chaotisch zijn en ook wat jij zegt de meest simpele dingen al vergeten.. Ik doe m'n best maar echt helemaal geordend zou het bij mij nooit zijn haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Keurige nette geordende mensen zijn niet leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha zo leuk om te lezen. Ik ben ook echt een chaoot, maar op de een of andere manier raak ik niet snel dingen kwijt. Ik weet altijd precies welk papier in welke stapel ligt haha. Maar nee, tips heb ik dus niet. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij bestaat er geen medicijn tegen chaotisch zijn; ik heb er ook last van en dit zal waarschijnlijk zo blijven..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. *high five* HErkenbaar! Voor mij werken post its gelukkig wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee. Hier is niks tegen te doen. Er is maar één troost. Hypergeorganiseerde mensen zijn echt de meest verschrikkelijke types die er bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het soms ook! Dan ben ik echt alles kwijt en niks gaat goed. Gelukkig heb ik ook betere dagen haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit klinkt echt heel herkenbaar. Ik ben ook zo verschrikkelijk vergeetachtig... Liefs, Romana.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat verwarmingprobleem heb ik ook regelmatig. "Linda, heb je de verwarming uit gedaan?" "Ja, hoor mam!" *Loopt snel naar haar kamer en doet zo zachtjes mogelijk de verwarming uit*

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha, Nicole! Ik ben precies zo! Ik vergeet ook altijd alles.. Ik wil je héél veel succes wensen met je rij-examen meis, ik hoop dat het je in een keer lukt. En anders maar in 2 of 3 keer (zoals ik :')).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als je alleen of samen gaat wonen zal je zo'n dingen niet meer vergeten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou je heel erg graag tips willen geven maar daarmee zou je werkelijk niet geholpen worden want ik ben nog erger vrees ik haha! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen