HVJ NTB KNZJ

Vergeet niet mee te doen aan mijn GIVE-AWAY: 50 vintage postzegels, 2 landkaart enveloppen en 2 zwart-wit enveloppen.
___________________________________________________________________________________
 
Even nadere toelichting bij de titel: HVJ NTB KNZJ betekent respectievelijk Hou Van Jou, Niet Te Breken en Kan Niet Zonder Je. Zo heb je nog een hele lichting van deze belachelijke afkortingen. Oké, ik geef het toe: ik gebruikte ze ook, maar dat is lang, lang geleden.
 
Nu dacht ik toch dat zulk soort taalgebruik toch echt iets was voor kinderen van een jaar of 10, en dat het al sinds een jaar of vijf absoluut not-done is. Toch bestaan er nog zulk soort types die durven deze afkortingen te gebruiken. Ik checkte mijn hyvespagina weer eens (zeg maar vier jaar geleden dat ik daar voor het laatst k eek) en ik zag tot mijn grote verbazing dat ik een bericht in mijn inbox had. En wel van Thijs Fc Groningen.


Ik ken Thijs niet, en hij mij ook niet. Toch vond hij het nodig om een berichtje naar mij te sturen met de mededeling dat hij mijn foto leuk vond.
Oké, tot daar aan toe. Maar ook voegde hij nog het onderstaande toe: "xxxjkmn" Voor de duidelijkheid: jkmn betekent "Je Kent Me Niet". Gelukkig had ik dat nog niet door, dus ik was blij dat hij dat er even aan toevoegde.

Dit is een oproep aan alle mensen die afkortingen gebruiken: STOP ER MEE.
 
Kennen jullie nog mensen die zulk soort afkortingen gebruiken?

21 opmerkingen:

 1. Oef, ik begrijp wat je bedoelt. Zijn meestal jongensdie toch willen flirten met onbekende en vaak met 1 doel, en dat kan je vaak zelf invullen.

  Blokkeren en weg er mee :-) Gelukkig is er een filter op facebook, als ze teveel mensen toevoegen (onbekende) krijgen ze een blokkade.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HAHAHAHA ik lig helemaal dubbel. Jij schrijft zó grappig haha! Ik heb ze helaas ook gebruikt.. onder elke ''krabbel'' schreef ik: ilysm'' (L)
  Echt verschrikkelijk hahaha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahahaha zo herkenbaar! Ik gebruikte dit vroeger zoveel. Nu zeg ik het nog vaak tegen mijn vriendinnen voor de grap ' hvj' ' wntb' ' knzj' echt vreselijk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha! Al de afkortingen haha, goede oude tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeg Nicole, is dat Hyves daarboven? Wat precies doe jij nog op Hyves? Maar ja, ik heb ook meerdere 'stoere boys' op zowel Hyves als Facebook gehad die graag met mij wilde pingen of iets dergelijks. (Gelukkig heb ik geen Blackberry, want Blackberrys zijn stom. Je hebt toch niet een Blackberry, hè?)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahaha verschrikkelijk, ik lees ook af en toe van die hyves 'krabbels' terug die ik vroeger verstuurde en dan denk ik echt waar was ik mee bezig? liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, ik heb geen hyves meer dus ik kan niet meer bekijken welke slechte afkortingen ik vroeger gebruikt heb en dat is misschien maar goed ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kijk heel weinig op Hyves omdat ja.. Ik mensen ken die geen FB hebben.. En dan kijk ik even erop. Maar.. Volgens mij heeft iedereen wel zulke afkortingen gebruikt als 10 jarig kind. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vroeger gebruikte ik heel veel afkortingen. Nu niet meer. Althans, niet die afkortingen. Voor waarschijnlijk gebruik ik heel snel 'wss'. En dat terwijl er niet eens twee s'en in het woord zitten. Grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahah ja dat herken ik! verschrikkelijk:P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is lang geleden! Toen ben ik nog in een WOBBI (Wie Ons Breekt Breken Wij) -rel verzeild geraakt waarbij wij als reactie de uitspraakt WOTTI (Wie Ons Terroristeerd Terroriseren Wij) op bedacht. Goede oude tijd, haha. Vooral goed dat die tijd voorbij is.
  Afkortingen als wss (waarschijnlijk), brb (be right back) en miss/mss (misschien) gebruik ik nog wel regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha hvj blog knzjouw blog.. Afkortingen.. Gewoon.. Nee..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind hetnecht verschrikkelijk! Vooral deze: wobktt.
  (wie ons breekt kan tanden tuffen)
  Echt zo, ... , Pff... Geen woorden voor..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Verschrikkelijk die afkortingen! Vroeger gebruikte ik het ook wel, maar nu heb ik er echt een hekel aan. Leuk geschreven weer! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. nhaha ik ken het probleem, ik haat het!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahahahha, dit doet me denken aan de trieste tijden uit de eerste klas, waarin het altijd een grote uitdaging was de orgineelste reacties op hyves profielfoto's te sturen. Na een tijdje scheen iedereen zo wanhopig te worden dat er uiteindelijk dingen uitkwamen als: 'Zo, heet meisje op mijn beeldscherm' en de variatie daarop 'Ik kan niet reageren, mijn computer is te heet geworden door jou!' en dingen als 'Jij laat homo's twijfelen' etc etc. En dan had je nog de 'kusje voor mijn zusje' trend waarop meisjes elkaar allemaal een nepkusje op de wang gaven, om van over te geven. En laten we ook de beste vriendinnen niet vergeten, die hele boeken vulden met hun vriendschapsverklaring aan elkaar ('Je bent mijn allerbestie, ik kan niet zonder je, ik zou een kogel voor je vangen!') Wat me meteen op het volgende trieste punt van hyves brengt: de 'blogs'. Waarin je vragen moet invullen als 'Ben jij een vriendin?' en, inderdaad, 'Zou je een kogel voor me vangen?' Nou moet ik zeggen dat ik bij zeker de helft van mijn hyves vrienden in geen geval een kogel had gevangen, maar ik vulde braaf overal 'Ja, tuurlijk' in.
  Zo, dat is een vrij lange reactie, maar ik vond het toch wel weer eens leuk jeugdherrineringen op te diepen uit de Trieste Tijden, zoals ik het tegenwoordig noem.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Whahahahaha, geniale post. Ik lach die jongen echt uit :'). Zo dom als mensen die afkortingen gebruiken, en ook dat jkmn.. Dan zeg je toch gewoon niks als je iemand niet kent?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Echt vreselijk die afkortingen, al gebruik ik voor het gemak in een smsje nog wel eens "hvj". Maar verder.. neeee. Dat is zó 6 jaar geleden...
  Het is ook echt irritant, en heel hyves, waar ik ook amper nog op kom, wordt er mee doodgegooid. Hopelijk slaat het virus niet over naar m'n geliefde facebook...

  BeantwoordenVerwijderen