De planning, poging 32402934...

Planningen: ze zijn super easy te maken, maar er aan houden is een heel ander verhaal. Laat ik nu net heel goed zijn in het maken van planningen. Vervolgens verdwijnt die planning ergens in een la onder een stapel andere zooi en zie ik hem nooit meer terug. Vandaag heb ik de zóveelste poging gedaan tot het maken van een planning. Dat is gelukt en ik hoop ook dat ik er nu echt wat mee gaan doen. Ik heb in een boekje opgeschreven wat ik voor elk vak aan het eind van dit blok af moet hebben. Ik kan het afvinken als ik een bepaalde opdracht of hoofdstuk klaar heb.
Het is een andere planning dan anders, de "op-maandag-besteed-ik-2-uur-aan-dit-en-1-uur-aan-dat-planning" werkt niet bij mij. Ik heb nu gewoon alles op een rijtje staan en als ik aan m'n huiswerk wil, sla ik mijn boekje open en kijk ik in welk vak ik zin heb. Heb ik het gedaan, dan kruis ik het af. Zolang ik alles aan het einde van het blok maar af hebt komt het helemaal voor de bakker (hoop ik...)

Heb jij nog tips om goed te plannen én je er aan te houden?
10 opmerkingen:

 1. ah, precies hetzelfde verhaal bij mij. planningen maken lukt wel, maar je eraan houden, HO MAAR. ik ga jouw idee even jatten en kijken of het bij mij ook werkt, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar... Maak zo vaak planningen, kan me er gewoon niet aan houden. Misschien komt dit inderdaad doordat ik er data en uren op plak, misschien moet ik deze manier ook maar 'ns proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe altijd precies hetzelfde als wat jij nu doet. Door de kleine stukjes die je steeds kunt afvinken, heb je echt het gevoel dat je vooruit komt. Een planning per dag werkt voor mij ook écht niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het opgegeven om planningen te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan belachelijk slecht plannen, maar probeer het elk jaar toch weer: gewoon vroeg beginnen en elke keer tegen jezelf zeggen: ah kom op het is toch maar één hoofdstukje. En dat dan 5x denken en dan heb je alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Plannen is nooit echt mijn ding geweest, maar dit ziet er goed uit! Hopelijk kan je je er goed aan houden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik mijzelf een beloning in het vooruitzicht stel helpt dat enorm :) Iets kleins als een beker thee met chocola of wat groter zoals nieuwe washitapes! Ligt eraan wat er op mijn to do lijstje staat hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo herkenbaar! Ik vind het sowieso heerlijk om to-do lijstjes te maken, maar het eraan houden is ook moeilijk voor mij haha! Ik kijk trouwens echt uit naar je brief, heb je veel te vertellen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is heel herkenbaar! Een planning maken lukt mij heel goed, maar me er aan houden... Net als to-do lijstjes, die kunnen bij mij heel lang worden maar het wordt ook steeds langer in plaats van korter haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben een plan ramp, ik schrijf het allemaal op maar er aan houden lukt me maar moeilijk :P

  BeantwoordenVerwijderen