ARME STUDENTEN TIPS - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

ARME STUDENTEN TIPS


Het is zover: ik ben een arme student geworden. Ik dacht eerst dat het wel mee zou vallen: ik blijf gewoon thuis wonen, ga in dezelfde plaats naar school (wat betekent dat ik gewoon kan fietsen wat me én openbaar vervoer kosten bespaard én een abonnement op de sportschool), mijn ouders betalen mijn studie en mijn laptop. Maar toen ik net mijn boeken ging bestellen en ik ineens een schamele 800 euro lichter zou zijn besefte ik me dat ik arm ben geworden. Ook krijg ik geen zakgeld meer en zal ik dus écht aan het werk moeten om mijn maandelijkse behoeften te bekostigen. Nu zelfs de naam van de Whatsappgroep van mij en mijn vriendinnen is veranderd in "Arme studenten club" weet ik het zeker: ik ben arm en zal dus geld moeten gaan besparen. Hier wat tips voor andere arme mede-studenten:
1. Koop je boeken tweedehands. Ik heb er heel wat op bol.com en Marktplaats gevonden. Dat scheelt je vaak al de helft van de nieuwprijs!
2. Bespaar geld op het kopen van tijdschriften. Leen ze van vriendinnen of in de bibliotheek. Of nog beter: neem een proefabonnemet en zeg het daarna weer op. Dit scheelt al snel tientallen euro's per jaar.
3. Kappers zijn duur, maar toch is het wel fijn om af en toe van die dode punten af te komen. Zoek naar een goedkopere kapper, denk bijvoorbeeld aan Brainwash waar je je haar kunt laten knippen voor €15,- of kijk of er bij jou in de buurt een kappersschool zit waar je je een keer gratis kunt laten knippen.
4. Computers en laptops hoeven niet perse meer dan duizend euro te kosten. Kijk in folders of op internet naar aantrekkelijke aanbiedingen en vergelijk prijzen van verschillende winkels.
5. Huur of download (ik bedoel, downloaden is ook stelen en dat mag dus niet) een film in plaats van een bezoekje aan de bioscoop.
6. Wil je een dagje weg met vrienden of vriendinnen? Zoek dan op sites als Vakantieveiligen naar leuke aanbiedingen en kortingen. Voor een prikkie heb je dan een leuk dagje uit!
7. In plaats van de sportschool kun je ook prima buiten hardlopen of fietsen. Ook zijn er allerlei oefeningen te vinden voor je spieren waar je geen apparaten voor nodig hebt.
8. Zorg er voor dat je niet teveel betaalt voor je zorgverzekering. De goedkoopste zorgverzekering is van Zekur (van Univé) waar je slechts €73,50 per maand betaalt. Dat is dus heel wat goedkoper dan sommige verzekeringen waar je meer dan honderd euro moet betalen!
9. Let in de supermarkt en in folders op aanbiedingen. Dit kan je heel wat euro's per maand besparen! Kies voor de huismerken in plaats van de duurdere merken, vaak schelen die niet eens veel in kwaliteit maar wel veel in prijs. Ook zijn er op internet sites te vinden waar je van alles gratis uit kunt proberen. (bijvoorbeeld de site van GRATIZ.nl)
10. Kies een goedkoop abonnement voor je telefoon. Ook dat scheelt heel wat geld!

Zo, ik hoop dat jullie vanaf nu af aan allemaal rijke studenten zullen gaan worden! :)

Heb jij nog goede tips om te overleven als arme student?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

16 opmerkingen:

 1. Haha, arme jij (letterlijk en figuurlijk). Wat hebben die boeken je veel gekost zeg :(. Ik vind dat je goede tips hebt neergezet! Ik zou er zo even geen weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Studeren schijnt inderdaad duur te zijn... Gelukkig mag ik nu eerst mijn examenjaar in (niet dat dat geen zorgen met zich mee brengt, ik ben nu al bang voor over een paar maanden..) en daarna komen de kosten van een studie pas. Maar ook daar zal ik me dus op voor moeten berijden met sparen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele handige tips en studeren is inderdaad duur. Dit is mijn examenjaar dus het is dit jaar nog meevallen, maar volgendjaar zal best duur worden.

  Liefs, Mi-lou

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 800 euro voor boeken? :o Ik ga na de vakantie ook studeren, maar mijne waren ongeveer €170 euro. Ik heb ook nog een tip: minder kleding kopen. Of de dingen die je nodig hebt niet kopen. Ik doe dat nu nog te vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem20.8.12

  Handige tips! Ik zit nu in mijn examenjaar, dus ik moet veel gaan sparen! Mijn boeken zijn ook rond de 900 (Pabo)...meh :'(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tips! 800 euro is echt zoveel, mijn zus had ook rond de 800! Je schrijft zo leuk! :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hmm, gelukkig heb ik nog een paar jaar op de middelbare school :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. whut 800 euro voor boeken? ik had iemand geïnterviewd die de opleiding doet die ik misschien wil doen en zij komt uit op ongeveer 60 euro... Maar hele handige tips! Ik heb naar die vezekering gekeken, maar je eigen risico moet dan wel €720 zijn voordat het 72 per maand is. Maar nog steeds goedkoper dan wat ik nu heb :').

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig ben ik nog lang geen student, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Handige tips, hopelijk gaan ze voor jou ook werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow 800 euro is veel maar wees blij dat je ouders en je collegegeld+laptop betalen. Ook dat komt uit mijn eigen zak en ik moet eigenlijk ook nog eens op kamers omdat het reizen toch net te veel is. Wat ga je eigenlijk studeren?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handige tips! Gelukkig hoef ik nog niet veel zelf te betalen. Ik ben wel aan het sparen voor me rijbewijs dus ik ben hard aan het werk om daarvoor te sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo, 800 euro is echt een klein fortuin. Je hebt wel goede tips verzameld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke handige post haha. Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oh kind dat wordt nog wat als je op kamers gaat! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha! Ik weet heel goed hoe het is om weinig geld te hebben! Toch heb ik nog een handige tip voor mensen die wél al uit huis zijn gegaan, maar ook krap bij kas zitten. Ik huur mijn woning van http://www.vastgoedbeschermer.nl/, zij verhuren leegstaande gebouwen en panden tegen lage kosten (soort van anti-kraak wonen). Het is weliswaar een tijdelijke woning, maar tot nu toe heb ik daar de problemen nog niet van ondervonden. Echt ideaal, en dus écht stukken goedkoper dan een normale kamer (zeker binnen een grote stad).

  BeantwoordenVerwijderen