Budgetshopping | PROMDRESS

Ik ben geslaagd en daar hoort een officiële diplomauitreiking bij en wel volgende week vrijdag. Aansluitend aan de uitreiking is het examengala en het is gebruikelijk dat iedereen in een mooie jurk komt (en de jongens in pak, duh.) Bij ons op school is dat best wel een ding. Sommige meiden zijn er weken van te voren al mee bezig: waar haal ik mijn jurk vandaan? Wat voor jurk? En welke schoenen moet ik erbij? In één woord: DRAMA! Nu moet ik zeggen dat ik er niet zo heel veel waarde aan hecht, maar het stiekem ook wel heel leuk vind. Ik wilde alleen niet een honderdje of 4 uitgeven aan mijn jurk, wat bij sommige meiden serieus door hun ouders bekostigd wordt. Ik kreeg een budget van €50,- mee van mijn ouders en de rest moest ik zelf betalen. Ik kwam uit op een totaal bedrag van €54,50 en dat vond ik prima! Benieuwd naar mijn jurk en accessoires? Kijk snel verder!

Groen/blauwe-jurk, deze vond ik een tweedehandswinkel voor maar €25,-! Als je geen zin hebt om 200 euro neer te leggen voor een jurk die je maar één keer aandoet, raad ik een tweedehandswinkel van harte aan.


Zilveren clutch met strikje. Gekocht voor €10,- bij Holland Shoes.

Zwarte pumps. €17,50 bij de Bristol. Aangezien ik nooit hakken draag vond ik het ook zonde om hier veel geld aan uit te geven. Bij winkels zoals Bristol, Schoenenreus of de Scapino zijn ook prima hakken te vinden en voor heel wat minder geld dan in de duurdere merkwinkels!

Zilveren oorbellen voor €2,- bij de Lucardi. De Lucardi of de Kijkshop hebben goedkope sieraden, alhoewel ik zelf ook eerlijk moet zeggen dat de sieraden bij de Bijoux Brigit van betere kwaliteit zijn. Maar wil je niet te veel geld uitgeven, dan zou ik zeker bij één van de bovenstaande winkels kijken.


Wat vind jij er van dat sommigen zoveel geld uitgeven aan een galajurk & accessoires?

40 opmerkingen :

 1. Wat leuk zeg! Vooral die clutch vind ik echt prachtig!:)
  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. superknap dat je voor zo weinig geld zulke leuke dingen hebt kunnen kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad budget geshopt zeg. Je heels zijn heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n soort jurk had ik 3 jaar terug ook (wooooww, ik ben oud..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zo haha! Ik vind je jurk en de kleur van je jurk echt geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie jurk! Ziet er trouwens allemaal mooi uit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige jurk, en hartstikke mooi dat je ook voor weinig geld een super outfit bij elkaar kunt krijgen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie jurkje! Vind de pumps en de clutch ook prachtig en past allemaal mooi bij elkaar!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte dat je geslaagd bent en je outfit is echt geweldig. De kleur van de jurk is helemaal mijn kleur haha! Je zult stralen straks (en dat hoeft dus geen 400 euro te kosten). Ik ben ook helemaal van de 2e hands hoor, ik slaag bij onze kringloop heel erg goed. Vorige week een (nieuwe!) Esprit tuniek gekocht voor 3 euro tadaaaaaaa.
  Kan ik heel blij van worden.
  Veel plezier alvast !
  Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd dat je geslaagd bent! Echt een superleuke outfit! Ik vind vooral je clutch heel erg leuk.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig jurkje zeg, heel mooi! Ik had mijn galajurkje van vorig jaar ook uit de secondhandstore, soms kun je daar echt schatten vinden. Ik houd trouwens een giveaway, als je nog niet meedoet kan het nog tot 6 juli! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk dat je er prachtig uit gaat zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Supermooie jurk heb je, ben benieuwd hoe die staat!
  Hier in Zweden is het ook heel normaal, het bal is hier echt heel groot en meiden komen in lange avondjurken en het haar moet gestyled worden en de nagels gelakt door een styliste, de jongens komen in pak. Ik moet nog maar zien of ik daar aan mee ga doen volgend jaar. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk allemaal, alvast veel plezier op je gala!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat en prachtige jurk en clutch! Geweldig ! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En gelijk heb je! Deze jurk is prachtig ( en de andere dingetjes ook) en voor 400 euro zou ik geen leukere jurk kunnen vinden! Veel plezier! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw heeeel mooi kleedje! Goed gevonden in de tweedehandswinkel :) Veel plezier, ge gaat stralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, wat een mooi jurkje! Ik vind dat je helemaal gelijk hebt hoor.. wie gaat er nou zo belachelijk veel geld uitgeven voor maar één avond? Ben benieuwd hoe het je staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ah, wauw! Je hebt veel gekocht voor een klein budget. Respect lol. Het jurkje vind ik heel erg mooi. En veel plezier bij het gala, maak er iets speciaals van want zoiets maak je maar één keer mee. x

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je hebt echt mooie dingen gekocht voor een laag bedrag! Echt zonde als je alles heel duur koopt, want je draagt het meeste toch maar een keer! Veel plezier bij je gala :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw mooie outfit! En mazzel dat je het voor zo'n prijsje hebt kunnen scoren. 400 euro zou ik ook echt niet aan mijn gala outfit besteden maar misschien wel iets van 100 euro ofzo. Ik ben benieuwd wat ik volgend jaar zeg als het echt zo ver is. Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wow voor dat budget heb je echt heel goed geshopt. Is volgens mij een prachtige outfit!
  Nathalie
  http://curls-and-bags.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Waaauw! Volgens mij ga jij shinen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een mooie jurk! En leuke dingen erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooie jurk! Staat je vast erg goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De clutch vind ik echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Prachtige jurk, de kleur is echt zo mooi! En je accessoires passen er goed bij, veel plezier alvast! :) XX

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ziet er leuk uit! En ik vind het ook belachelijk om honderd euro of meer aan een jurk te besteden die je toch maar één keer aan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wauw, dit is echt goed! Je hebt een hele outfit voor iets meer dan 50 euro. :) Het ziet er mooi uit! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. prachtig! en je hebt het super goed besteed qua geld! 200 euro vind ik ook echt way too much. xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 31. wat een mooie jurk zeg! tweedehandswinkels zijn zeker ideaal daarvoor! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Superleuk! Je gaat er vast heel mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life ☞ De beste tips om meer met minder geld te doen!.