Koken met Nicole I

Ik vind koken ontzettend leuk. Jammer genoeg eindigt de keuken altijd in een slagveld en lijken sommige gerechten verdacht veel op oorlogseten (denk aan bloembollenpap). Toch wilde ik jullie graag de mogelijkheid geven om een kijkje te nemen in onze keuken waar ik vandaag één van mijn grootste passies uitvoerde: koken, en deze keer kookte ik Turks omdat vanavond een groep vrienden komt eten waarmee ik over 2 weken naar Turkije ga!
Dit ben ik, nog voordat het hele avontuur begint. Hier was ik nog optimistisch. In mijn rechterhand ziet u een houten vork, waarvan één tand mist. In mijn linkerhand een potje met perselie.


Ik begon met het snijden van snijbonen. Aangezien ik voor zes personen kook vanavond moest ik van alles twee keer zoveel gebruiken. En Nicole, wat is 75 keer 2? Geen 200. Maar toch had ik 200 gram snijbonen.

Op de vorige foto zag je de aubergine al voorbij komen. Van deze paarsgekleurde groente had ik al wel eens gehoord, maar ik had het nog nooit gegeten. Ik dacht dat je het moest schillen. Maar nee, dat moest niet. Helaas.

Dit is hoe mijn bloem-eieren-peterselie-dille-courgette-prutje eruit zag. Waar vinden julie het op lijken?  Het moeten courgettepoffertjes worden, is iets typisch Turks.


Dit is het yoghurtsausje dat bij de courgettepoffertjes hoort. Ook hier liet mijn hoofdrekentalent mij weer in de steek en gooide ik de extra yoghurt bij het deeg in plaats van in de saus. Het ruikt wel lekker...

Dit is het griesmeel-biscuitjes-chocoladebiscuitjes-walnoten-kokos-suiker-kaneel-chocoladesaus-toetje, ook wel irmik tatlisi genoemd (wie kent het niet). Nadat de griesmeel was aangebrand en mijn moeder met man en macht de dikke zwarte aangebrande laag uit de pan had geschrobd, moet ik zeggen dat het toch best lekker smaakte!Dit is één-achtentachtigste deel van de afwas. Vrijwilligers om af te wassen? Iemand?


Het eindresultaat: Een groot slagveld.

Vanavond zal ik weten hoe mijn gasten en ik het eten vonden smaken. Ik laat het jullie weten!

21 opmerkingen :

 1. Heel leuk gedaan, ik moet nog steeds leren koken.. :$

  Liefs, Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha, zo ziet het er bij mij ook altijd aan het einde uit! Ik had een keer een soort tortilla in de oven gemaakt, maar toen ik hem eruit wilde halen viel hij en toen zat alles tussen de glasplaat van de oven xd.
  ben benieuwd hoe alles gesmaakt heeft! ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahahahahahah, geweldige geschreven deze post! echt heel leuk. :) dat griesmeel-biscuitjes-chocoladebiscuitjes-walnoten-kokos-suiker-kaneel-chocoladesaus-toetje (ziezo, kopiëren plakken is toch wel makkelijk) ziet er trouwens lekker uit hoor. ben erg benieuwd wat je gasten ervan vonden, en veel succes met afwassen.. zul je vast nodig hebben :').

  liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er nog best lekker uit. : )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er wel lekker uit, vind ik! Ben benieuwd of het ook zo smaakt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super lekker! Ik hou van buitenlands eten en je gasten zullen het vast lekker vinden. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha wat grappig zeg, ik doe ook altijd de verkeerde hoeveelheid van iets erin. Ik ben te lui om op de verpakking te kijken, of om het even op te zoeken, haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahah bij mij precies hetzelfde, ik vind koken best wel leuk alleen de puinhoop die ervan overblijft... Dat zorgt er voor dat ik het eigenlijk nooit doen, en dat vind ik toch wel een beetje jammer
  Maar ben heel benieuwd hoe iedereen het vond smaken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha leuk verhaaltje erbij verteld, maar het ziet er allemaal nog best lekker uit! Dus laat het smaken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben benieuwd hoe het uiteindelijk smaakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, je schrijft zo leuk! Echt leuk om te lezen. Ben benieuwd wat je gasten ervan vonden! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahah, wat een leuk artikel! Ben benieuwd wat je gasten ervan vonden, maar vast lekker :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hahaha, heerlijk om te lezen. Ik wist ook niet dat je een aubergine niet mocht schillen. Laat je dat er dan gewoon op/op zitten? Het ziet er trouwens niet zo verkeerd uit hoor, misschien smaakt het wel heerlijk (ondanks de kleine gebreken en foutjes). Dit had mij allemaal ook zo overkomen kunnen. x

  PS: morgen gaat er een verdacht pakketje op de post richting Ede. If you know what I mean (:

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, ach zo ziet de keuken er elke keer uit als ik gekookt heb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. haha het is echt een slagveld geworden, was het wel lekker.? xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. haha, wat schrijf je toch ongelofelijk leuk.
  liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hahaha ziet er super lekker uit! En don't worry, you're not the only one who makes a mess of the whole kitchen whilest cooking! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha! Het ziet er wel lekker uit :) Liefs, Hillery

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha wat leuk geschreven en leuke foto's! x

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha grappig. Maar leuk dat je ging koken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. So sweet blog! Great job!
  follow you..
  if you want follow me too
  fofosfashion.blogspot.com
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life | Blog over budget interieur, kleding & leven.