VROEGER WAS IK GEMEEN

Ik dacht eigenlijk dat ik altijd een heel lief, leuk, braaf, schattig meisje was. Ik haalde altijd goede cijfers, was aardig tegen mijn vriendjes en vriendinnetjes en had nooit ruzie met mijn ouders. Zoals ik mezelf nu beschrijf was ik werkelijk om door een ringetje te halen.

De werkelijkheid blijkt anders te zijn, nu ik gisteren mijn dagboek uit 2006 terugvond. Toen zat ik in groep 8. Ik was helemaal geen lief, leuk, braaf of schattig meisje. Ik was gewoon gemeen, ik was werkelijk EVIL!
In mijn dagboek schreef ik namelijk wat ik écht dacht. Hoe lief ik er ook uit zag, daar was niks van waar. Ik had namelijk een lijstje in mijn dagboek waar alle mensen uit mijn klas opstonden. Vervolgens gaf ik ze een cijfer. Dat gaat al vrij ver, maar ik was zelfs zo erg dat ik ze een apart cijfer voor innerlijk en uiterlijk gaf. Zo heeft bijvoorbeeld Jiska een 3,5 voor innerlijk, maar een 6,5 voor uiterlijk. Elno heeft een 8,5 voor innerlijk en een 9- voor uiterlijk (op hem was ik nogal verliefd). Mijn beste vriendin, die nu nog steeds één van mijn beste vriendinnen is, gaf ik een 9,5 voor innerlijk en een 7,5 voor uiterlijk. Ik was echt EVIL, merk je het?


En er is meer. Zo zat er een jongen in mijn klas die ik niet echt mocht. Op een dag verhuisde hij naar de andere kant van het land en daar was ik, zo lees ik in mijn dagboek, niet erg treurig over:
"En gelukkig is Maarten er niet meer. Het klinkt wel lullig, maar hij was echt super stom, hoor."

Gelukkig kwam er verbetering in toen ik in de 1e klas kwam. Toen had ik nog steeds een lijstje waar ik mensen cijfers gaf, maar dit keer niet apart voor uiterlijk en innerlijk. De hele klas had hoger dan een 7, behalve één jongen. Emiel. Hij had een 3. Maar hij was ook echt super stom, hoor.

Deed jij vroeger ook van die rare dingen zoals ik?

29 opmerkingen :

 1. Vroeger had ik ook altijd een dagboek. Tot zover ik er eentje kon bijhouden. Ik deed altijd aardig tegen iedereen, maar in dat boekje kwamen allemaal lelijke dingen te staan. Maar dat was als ik boos op hen was :D haha, nu gebeurt dat gelukkig niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha!! ik geloof niet dat ik ooit zo'n soort lijstje heb gemaakt, maar ik schreef ook wel echt lullige dingen over mensen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik vind het eigenlijk wel supergrappig wat je deed! Het doet me eigenlijk denken aan Mean Girls. :p Ik schrijf vroeger ook wel eens van die gemene dingen in mijn dagboek, zo gaf ik de minder mooie mensen van mijn klas make-overs. :D Eigenlijk best wel gemeen nu ik er zo over denk! Maar ach...een dagboek dient toch om niet gelezen te worden, toch?

  Liefs! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha , precies dit deed ik vroeger ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha leuke post zeg! ik gaf ook cijfers aan kinderen uit mijn klas ik groep 7 maar niet apart voor uiterlijk en innerlijk xd

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, heerlijk dat je dit 'in de groep gooit' :D Zo'n lijstjes met cijfers had ik niet nee, ik was niet goed in dagboeken bijhouden... Af en toe probeerde ik het wel en dan hield ik het een week ofzo vol. Maar dan schreef ik vooral over mezelf en eigenlijk niet echt over wat ik van anderen dacht. Ik heb wel nog brieven van penvrienden uit die tijd, wat soms ook wel schaamtelijk is om terug te lezen ;). Ook al is het niet de brief die ik zelf schreef, aan de antwoordbrief merk je hoe groot we onszelf vonden en hoe kinderlijk we eigenlijk waren... En hoe we alles (vooral wat het mannelijke geslacht betreft) heel erg konden opblazen... Maar toch herlees ik dat nog eens graag. Het hoort gewoon bij die leeftijd denk ik, niets om je schuldig over te voelen. x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, supergrappig.
  Dit soort dingen schreef ik vroeger ook wel op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het aan de ene kant wel schattig hoor, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha! Ik had het ook hoor (A) In groep 6 en 7 zat ik met mijn vriendin op de naschoolse opvang. Tussen de kleuters. Dat is vragen op moeilijkheden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zulke lijstjes heb ik volgens mij niet gemaakt, maar in mijn dagboek was ik vroeger ook niet altijd aardig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha eerlijk heb ik ooit ook eens zo een lijstje gemaakt xp xx herkenbaar dus

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha, dat soort dingen deed ik vroeger ook altijd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hahaha, wat erg! En die twee enen :P Ik had vroeger nooit zo'n lijstje maar ik tekende altijd karikaturen van de kinderen in mijn klas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, ik schreef ook in een dagboekje. Maar niet over mensen die ik niet leuk vond. Liefs,xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha, ook echt een apart cijfer van uiterlijk en innerlijk, geniaal! Ik moet ook altijd met mijn hoofd schudden als ik mijn dagboeken terug lees ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha, ik denk eerlijk gezegd dat iedereen dit wel heeft/had. Alleen ben je je er niet zo bewust van tot dat je zoiets terug leest in jouw geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hahaha hilarisch. ik geloof dat je ilse niet zo aardig vond.. :') respect hoor, dat je dit online gooit! :p
  ik deed dit nooit, maar vroeger in groep 5 ofzo, als we gingen logeren maakten m'n vriendin en ik wel altijd top 5en van de knapste jongens..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hahah, dat is zo leuk om terug te lezen! :)

  Kijk op mijn blog voor een leuke give-away!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nee, dat soort dingen deed ik niet! Vet grappig om terug te lezen lijkt mij. Helaas heb ik geen dagboek bijgehouden van mijn basisschooltijd, lijkt me heerlijk om terug te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hahahhahaha geweldig dit! Leuke blog heb je, ik ga je nu even volgen :)
  Liefs, Rieneke

  www.fashionofrieneke.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 21. hahaha wat super schattig eigenlijk!
  ik hield vroeger ook altijd een dagboek bij tot groep 8 ofso.
  en soms staan er ook best wel gemene dingen in over kinderen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super leuk! Ik kan me er zeker in vinden! Ik volg je! X

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha! wat ben je ook gemeen! je lijkt net zo'n typische jongen die meisjes cijfers geeft! tsktsktsk! haha x

  BeantwoordenVerwijderen
 24. hahah geweldig! Ik had zo'n boekje samen met mijn beste vriendin. Ook daarin kreeg iedereen cijfers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. haha, ik had vroeger ook een dagboek waar ik rare dingen in schreef, niet over klasgenoten, maar wel over mijn broers en zussen en enkele vriendinnen :-) hahah, ik ga hem ook nog eens zoeken denk ik
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 26. haha, leuk bericht.
  Ook ik heb dit wel eens gedaan haha, en van die rare dingen opgeschreven zoals ; ik had vandaag echt stomme sokken aan hoor !
  Hoe ik er aan kwam weet ik niet...
  Wil je me volgen?
  Ik volg je natuuurlijk terug !

  liefs, lian.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. hahaha, wat een superleuk artikel!
  Liefs,
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Volgens mij heb ik ook weleens lijstjes gemaakt met cijfers voor mensen uit mijn klas, haha best erg eigenlijk. Maar niet apart voor uiterlijk, gewoon in het algemeen. Het is ook echt super grappig om soms eens in oude dagboeken terug te kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen

My Instagram

Privacy Verklaring | Copyright © The Budget Life | Blog over budget interieur, kleding & leven.