Balkon make-over - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Balkon make-over



Het balkon was lange tijd het enige plekje van ons huis dat nog niet af was. Er stond een kapotte klapstoel, een krat met lege bierflesjes, er lag een een verlepte kerstboom in een hoek en er hing een oerlelijke blauwe waslijn. Kortom: niet een plekje waar je lekker in de zon gaat liggen of met vrienden geniet van de lange zomeravonden.

De hoogste tijd om daar iets aan te veranderen! In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn balkon in samenwerking met Pokon een make-over geef, inclusief (heel shockerende!) before- en after-foto's.

Pokon Producten

Ik ben flink losgegaan bij onder andere Intratuin, Action en de kringloop waar ik heel veel leuke items voor mijn nieuwe balkon heb gescoord. 
Van Pokon ontving ik een aantal producten die mij (fingers crossed!) gaan helpen om zo lang mogelijk van mijn nieuwe, gestylede balkon te genieten.
  • Pokon Hydrokorrels: deze strooi je onder in een pot om ervoor te zorgen dat je plant minder snel 'verdrinkt' of de wortels gaan rotten.
  • Pokon Terras & Balkon Potgrond: speciaal bedoeld voor planten in pot & hangplanten, inclusief voeding voor zes maanden.
  • Pokon Kokos Potgrond: van deze potgrond krijg je geen vieze handen én de wortels groeien extra snel dankzij de luchtige structuur.
  • Pokon Voedingskegels: één voedingskegel is genoeg om je balkonplanten te voorzien van 180 dagen voeding.

Bankje van pallets

Mijn grootste wens voor mijn nieuwe balkon was om een gezellig zithoekje te creëren. Op Pinterest zag ik de meest toffe creaties waarbij met pallets een heel gezellig bankje gemaakt kon worden. Even dacht ik dat dat nooit goed zou komen met mijn twee linkerhanden, maar het is me wonderbaarlijk genoeg gelukt om een bankje van pallets te maken en geloof me: als ik het kan, kun jij het ook!

Benodigdheden:

  • 4 pallets, waarvan 1 dichte
  • Topper of babymatrasje van traagschuim
  • Stanleymes
  • Stof
  • Eventueel spijkers om de rugleuning vast te timmeren (maar dat is niet per se nodig!)

Ik heb geluk gehad, want uiteindelijk heb ik al mijn pallets gratis weten te scoren via het bedrijf van mijn oom. Ik heb drie pallets op elkaar gestapeld, waarvan de bovenste een pallet is die geheel dicht is. Deze was iets minder breed dan de overige pallets, waardoor ik perfect een pallet verticaal neer kon zetten als rugsteun. 
De zitkussens heb ik ook zelf gemaakt van een oude topper, waarvan ik het traagschuim op maat heb gesneden met een stanleymes. De stof heb ik gekocht bij Kwantum (€5,- per meter) en deze heb ik om het traagschuim heen gevouwen. De kussentjes op het bankje zijn van diverse woonwinkels en maken het zithoekje helemaal af.

Ik ben super blij met dit gezellige hoekje. Het is echt een heerlijk plekje om tot in de late avonduurtjes te zitten.

Balkon tafeltjes

Het is lange tijd mijn grootste ergernis op het balkon geweest: veel te weinig ruimte om al mijn spulletjes neer te zetten op tafel. Voldoende tafelruimte was dan ook een absolute must voor mijn nieuwe balkon en daarom heb ik maar gewoon twee tafeltjes neergezet! :-)

Het zwarte tafeltje is van Kwantum (€18,-) en het houten bankje kocht ik bij Action (€9,99). Ik vind ze super leuk staan bij elkaar, zeker op het balkonkleed dat ik voor maar €7,99 bij Kruidvat kocht.
Het boeketje heb ik zelf gemaakt met gipskruid & Craspedia's. Met een beetje geluk blijft dit boeketje wekenlang mooi!

Groen mag natuurlijk ook niet ontbreken op het balkon. Naast mijn bank heb ik een hele toffe, grote bananenplant neergezet die vorige week in de aanbieding was bij Intratuin voor €14,99. Het zal me vast niet gaan lukken om er bananen aan te laten groeien, maar de plant zorgt direct voor vulling én sfeer op het balkon. De rieten mand kocht ik bij de kringloop voor €2,- en verrassend genoeg paste de grote pot daar precies in.

In dit hoekje heb ik ook een ronde buxus neergezet en een vetplant die ik met een bodempje hydrokorrels en Pokon Kokos Potgrond in een glazen pot heb geplant.

Hangplanten op het balkon

Als je weinig ruimte hebt op het balkon, maar toch planten & bloemen toe wilt voegen, zijn hangplanten wat mij betreft de perfecte oplossing. Je kunt ze eenvoudig aan een haakje aan de muur of het plafond hangen, of zoals ik heb gedaan aan een draadstalen wandrek. 

Ben je - net als ik - geen uitmuntende plantverzorger? Dan kan ik je zeker aanraden om klimop te kopen. Deze plant heeft maar weinig water nodig, groeit als een speer en staat ook nog eens super leuk.

Tip: Extra lang genieten van je balkonplanten

1. Kies een mooie hangplant en koop een potje Pokon Terras & Balkon Voedingskegels (40 stuks voor €9,99).
2.  Kies een plantenpot met een gat of zoals deze een waterdoorlaatbare bodem. Zo zullen de wortels van je plant minder snel gaan rotten.
3. Vul de plantenbak met een laagje potgrond.
4. Plant de hangplant in de pot. Vul de ruimtes op met potgrond en druk deze voldoende aan.
5. Neem de juiste hoeveelheid voedingskegels (de hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de pot)
6. Steek de voedingskegel(s) met het bijbehorende stekertje in de grond en geef je plant voldoende water. Nu is je balkon- of terrasplant voorzien van voldoende voeding voor de komende 180 dagen!


Om nog wat extra zitruimte te creëren op het balkon, staat naast de balkondeur deze witte, rieten stoel. De meeste tuinstoelen vind ik heel lelijk, maar toen ik deze voor €5,- op Marktplaats zag dacht ik: hé, die is leuk! Met een kussentje erin zit deze stoel heerlijk. 

Op het plantenkrukje staat een grote plantenbak van Intratuin met vrolijke, gele bloemetjes die ik in de pot heb geplant met Pokon Kokos Potgrond. Van deze potgrond krijg je geen vieze handen (ideaal!) en dankzij de luchtige en open structuur van de potgrond groeien de wortels extra snel. Omdat de meeste planten met bloemen bij mij niet zolang overleven, ben ik dit keer gegaan voor makkelijke balkonplanten. De toffe groene plant met gekleurde bladeren (volgens mij is het een Siernetel) is ook zo'n makkelijk te verzorgen plant.

Het dekentje in de mand is heerlijk voor de wat koudere avonden en het windlicht kocht ik voor €1,50 bij de kringloop.  

Moestuin op het balkon

Dat je geen enorme tuin tot je beschikking hoeft te hebben om je eigen groenten, fruit en kruiden te kweken, blijkt wel uit bovenstaande foto's. Je kunt namelijk ook een minimoestuintje creëren op je eigen balkon!

Ik kocht dit witte karretje bij de kringloop voor €3 en scoorde bij Intratuin verschillende kruiden- en groentenplantjes. Deze heb ik in potjes gezet en op de verschillende lagen van het karretje gezet. Super handig trouwens, zo'n karretje, want als er teveel of juist te weinig zon op deze plek is, kan ik mijn moestuinplantjes gewoon verplaatsen naar een andere plek. 

In mijn minimoestuintje vind je:
  • Een paprikaplant met minipaprika's
  • Selderij
  • Basilicum
  • Bieslook
  • Munt
Ik heb de paprika's en munt al geproefd en die zijn super lekker. Nu maar hopen dat mijn moestuintje het de komende maanden vol blijft houden! :-)

Before & After foto's van mijn balkon

Klaar voor het eindresultaat? Hier zie je de before-foto van mijn balkon én het eindresultaat.
Ik denk dat iedereen het met met eens is is dat de balkon make-over een flinke verbetering is!


Ik geniet in ieder geval volop van mijn heerlijke balkon én dit fantastische uitzicht!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pokon.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

6 opmerkingen:

  1. Anoniem13.6.18

    Ziet er leuk uit! Heb je een linkje van het kleed? Kan het niet vinden online!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb hem al een aantal weken geleden gekocht, dus ik ben bang dat hij er niet meer is... :-(

      Verwijderen
  2. De before-foto lijkt wel heel erg op ons balkon, haha! Er ligt nu net een nieuwe vloer en de balustrade werd gerepareerd. Zodra de schilderwerken afgelopen zijn, kunnen we beginnen inrichten. Wat is jouw balkon mooi geworden! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat ziet dat er gezellig uit! Heel mooi gedaan! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Woaaaaah dat heb je echt super mooi gedaan! Wat een super leuk balkon heb je nu zeg <3

    BeantwoordenVerwijderen