Hoe haal je meer uit je badkamer? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoe haal je meer uit je badkamer?


Ben je niet tevreden over je badkamer? We geven toe: het is best een moeilijke ruimte in huis om in te richten. Zo is de badkamer vrij klein. En dient de ruimte vooral een praktisch doel, wat het moeilijker maakt om er iets gezelligs van te maken. Op zoek naar inspiratie om meer van je badkamer te maken? Lees dan zeker even verder.

Bad is een must

Het is toch wel dé beste toevoeging aan de badkamer: een bad! Het is namelijk heerlijk om zo optimaal te kunnen ontspannen in eigen huis, waar een bad absoluut voor zorgt. Een stijlvolle toevoeging aan de ruimte is het ook nog eens. Het oog wil ook wat! Zeker als je voor een uniek bad kiest, zoals een ovaal bad. Net even anders dan anders, en juist daarom zo’n mooie keuze. Let trouwens niet alleen op het bad zelf, maar ook meteen op de bijbehorende kraan. In welke kleur wil je de kraan bijvoorbeeld hebben? Goud, koper of zilver: denk hier zeker over na. Deze details doen namelijk ook iets voor de badkamer styling.

Optimale ontspanning

Alle praktische elementen zijn vaak wel terug te vinden in de badkamer. Je kunt er douchen, je kunt je er klaarmaken voor de dag. Helemaal prima! Maar waar je je juist op kunt richten om meer uit de ruimte te halen? Zorg voor meer mogelijkheden om er te ontspannen. Een badkuip kopen zorgt hier absoluut voor. Zie het bad als de basis om te relaxen in de ruimte. Daarnaast kun je nog extra’s toevoegen, die meer de details vormen. Geur doet bijvoorbeeld veel voor de beleving. Heb je al geurstokjes in je badkamer staan? Of een geurkaars, die je af en toe aansteekt? Je kunt ook specifieke badproducten gebruiken, voor extra ontspanning. Lavendel is hier vooral geschikt voor. Of probeer eucalyptus.

Werk in de hoogte

We weten allemaal wel: een opgeruimde badkamer is een prettige badkamer. Je wilt immers voorkomen dat het er snel een rommeltje is. Het is al een relatief kleine ruimte, wat maakt dat je rommel hier echt niet kunt gebruiken. Maar in veel badkamers is er een gebrek aan opbergruimte. Juist omdat het een kleine kamer is! De beste tip die we je hierover kunnen geven? Werk in de hoogte. Hier valt vaak namelijk nog ruimte te winnen. Plaats daarom liever geen brede, maar juist een hoge badkamerkast in de ruimte. Op de bovenste plankjes leg je de spullen neer die je niet dagelijks nodig hebt. Zet er eventueel een krukje bij, of pak deze gewoon op het moment dat het nodig is. Je kunt ook planken aan de muur bevestigen, waar je nog meer spullen op kwijt kunt. Elk extra stukje opbergplek telt immers mee hier! En met een beetje creativiteit kun je ook echt alles kwijt.

Jouw unieke stijl

Je mag best een beetje van je stijl terug laten komen in de badkamer. Het hoeft namelijk echt een saaie ruimte te zijn. Laat bijvoorbeeld je lievelingskleur hier zien. Bij de tegels op de muur kun je immers zeker een kleur uitkiezen, maar ook bij onder andere de details in je badkamer. Kies hierbij vooral uit wat jij mooi vindt. Ga je voor een uitgesproken look? Of past een vrij minimalistische styling juist beter bij jou? Het helpt om per stijl inspiratie op te doen. Zo ziet de industriële badkamer er heel anders uit dan de landelijke badkamer. Maak zelf een moodboard om vast te stellen welke stijl je aanspreekt. En hoe je dit tot een geheel samen kunt brengen.

Moderne upgrade

Eens in de zoveel tijd is een badkamer toe aan een moderne upgrade. Daar ontkom je eigenlijk niet aan. Vooral door het sanitair te vervangen, ga je voor een nieuwe look. Voeg bijvoorbeeld een bad toe. Of kies voor een moderne inloopdouche. Ook een zwevend toilet staat goed in de moderne badkamer. Qua wastafels heb je ook genoeg keuze. Ga je voor een wasmeubel van hout of kies je liever voor metaal? En hoe ziet de ideale wasbak eruit? Van eenvoudig in wit tot opvallend in een steensoort zoals marmer, jij hebt het voor het kiezen.

En, ben je al van gedachten veranderd? Je kunt zeker iets maken van je badkamer! Pas één van de bovenstaande tips toe, of zelfs meerdere. Zo ga je (weer) genieten van deze ruimte in huis.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Voordelig Design Sanitair.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten