4 badkamertrends voor 2024 - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

4 badkamertrends voor 2024


Badkamer trends

Sinds september woon ik in een nieuw huis waar al een fantastische badkamer in zat die drie jaar geleden nog helemaal vernieuwd was. De badkamer heeft een heerlijke regendouche van zwart staal (vind ik prachtig!) een enorm bad waar ik al flink wat uurtjes in heb doorgebracht en een badkamermeubel met twee losse wasbakken, wat ik echt een enorme luxe vind. Kortom: ik hoef me voorlopig niet te wagen aan een badkamerverbouwing. Staat er bij jou in het nieuwe jaar wél een badkamerverbouwing op de planning? En kan je nog wel wat tips en inspiratie gebruiken voor je nieuwe badkamer?

Dit zijn 5 badkamertrends voor 2024.

1. Blijvende favoriet: De Regendouche

Een blijvende trend in de wereld van badkamers blijft de regendouche. In 2024 zien we dat deze tijdloze toevoeging aan de badkamer nog steeds populair is. Het is geen verrassing, want een grote regendouche is luxe en mega ontspannend, al zeg ik het zelf. Merken voegen constant nieuwe functies toe aan een regendouche, zoals ingebouwde lichttherapie en aromatherapie (hoe tof!) waardoor de regendouche je zelfs een volledige wellness-ervaring biedt.

Zelf vind ik regendouches van zwart staal heel mooi, maar je hebt tegenwoordig regendouches van allerlei materialen. Ook goud of messing vind ik prachtig!

2. Badkamermeubels met asymmetrische/organische vormen

Ik ben dol op organische vormen! Dat is ook terug te zien in mijn huis, want veel woonaccessoires en meubels (zoals mijn salontafels) hebben organische vormen. Dit kun je ook terug laten komen in je badkamermeubel, want hoe tof zijn badkamermeubels met daarop wasbakken in een organische vorm? Door te kiezen voor dit soort gedurfde vormen, luxe materialen en verrassende kleuren voor je badkamermeubel, geef je de badkamer een uniek karakter. Denk aan opvallende wastafelmeubels met asymmetrische vormen, organische materialen zoals marmer en hout, en rijke kleurenpaletten die variëren van diepe aardetinten tot gedempte pasteltinten.

3. Slimme badkamertechnologie

Hoe 'slim' is jouw huis? Mijn huis is een stuk smarter aan het worden doordat we in de woonkamer slimme verlichting hebben, de thermostaat op afstand geautomatiseerd kunnen instellen en ook wat slimme stekkers hebben. Ook je badkamer kun je een stuk 'slimmer' maken: een groeiende trend in 2024.

Denk aan slimme thermostaatkranen die de watertemperatuur regelen, spiegels met ingebouwde verlichting en digitale bedieningselementen voor douches en badkuipen. Deze innovaties zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan het creëren van sfeer in de badkamer.

4. Natuurlijke elementen en duurzaamheid

Vast geen verrassing: duurzaamheid speelt ook op het gebied van badkamertrends een grotere rol in 2024. In 2024 zien we dan ook een toename van natuurlijke elementen en materialen in badkamerontwerpen.

Van duurzame materialen zoals bamboe en gerecyclede tegels tot planten die een gezellig en rustgevend element toevoegen. Die laatste trend vind ik fantastisch: ik heb mijn badkamer al aangevuld met een paar toffe, groene planten die goed tegen een hoge luchtvochtigheid kunnen. Dit geeft een tropisch, gezellig gevoel aan je badkamer. I like it a lot!

Welke badkamertrend is jouw favoriet?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saniweb.nl. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten