3 tips om je slaapkamer 'winterproof' te maken - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 tips om je slaapkamer 'winterproof' te maken


Slaapkamer winterproof

De winter: ik moet er nog even niet aan denken. Laten we eerst maar eens de herfst overleven, voordat de lange, donkere en koude winter weer aanbreekt in Nederland. Ik weet niet of ik de enige ben, maar in de winter slaap ik altijd veel langer dan in de zomer. Het voelt vaak alsof ik minder energie heb en doordat het eerder donker is (en langer donker blijft) ga ik vaak eerder naar bed en blijf ik - als het even kan - ook wat langer op bed liggen. Een fijne slaapkamer in de winter is daarom wat mij betreft éxtra fijn en belangrijk.

In dit artikel deel ik 3 tips voor een fijne slaapkamer in de winter.

1. Schaf een nieuw hoofdkussen en dekbed aan

Een goed hoofdkussen en fijn dekbed zijn naast een goed matras toch wel dé ingrediënten die bijdragen aan een fijne nachtrust. Wist je dat je een hoofdkussen ongeveer eens in de 2 tot 4 jaar moet vervangen? Grote kans dat jij nu op een hoofdkussen ligt dat veel ouder is dan dat en je hoofd, nek en schouders geen goede ondersteuning meer biedt. Tijd om een nieuw hoofdkussen aan te schaffen! Bij HEMA vind je fijne én betaalbare kussens van verschillende materialen, diktes en hardheden. Hier vind je altijd wel een kussen dat bij je past.

Een dekbed gaat een stuk langer mee dan een hoofdkussen: ongeveer 10 jaar. Is jouw dekbed aan vervanging toe? Overweeg dan eens een 4 seizoenen dekbed. Dit dekbed bestaat eigenlijk uit twee dekbedden: een dun en een dikker deel. Deze kun je het hele jaar door gebruiken en combineren zoals jij dat wil. In de zomer kun je de dunne laag gebruiken, in de herfst de dikke laag en tijdens een écht koude winternacht kun je de twee delen aan elkaar vastmaken voor een extra warme en dikke deken.

2. Zorg voor goede gordijnen

Ik word altijd direct wakker als 's ochtends vroeg de eerste zonnestralen door een spleetje van de gordijnen piepen. Mega irritant! Gelukkig is het in de winter niet vroeg licht, maar alsnog vind ik het wel belangrijk  dat mijn slaapkamer goede gordijnen heeft die 100% verduisterend zijn. Een fijne extra van dit soort dikke gordijnen in de winter, is dat ze de kou beter buiten houden. Wel zo fijn als je een slaapkamer hebt waar het snel koud wordt en waar je liever niet de verwarming aan wil zetten 's nachts.

3. Leg een lekker zacht kleed op de grond

Niets vervelender dan in een koude winternacht naar de wc moeten, je warme bed moeten verlaten en over een ijskoude vloer naar de badkamer te lopen. Een lekker zacht kleed dat je naast je bed op de grond kan leggen, is wat mij betreft dan ook echt een must voor een fijne slaapkamer in de wintermaanden.

Kies bijvoorbeeld voor een hoogpolig kleed: deze is makkelijk te stofzuigen én voelt lekker warm en zacht aan je voeten. Er zijn genoeg leuke kleuren, printjes en vormen van dit soort vloerkleden te vinden, dus je vindt vast wel een vloerkleed dat mooi staat in je slaapkamer!

Wat doe jij om je slaapkamer 'winterproof' te maken?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten