4 tips om te besparen op de aanschaf van een smartphone - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

4 tips om te besparen op de aanschaf van een smartphone


Smartphone kopen besparen

Je smartphone: ik zal vast niet de enige zijn die verknocht is aan dat ding. Ik breng er heel wat uurtjes op door (niet altijd even productief...) en zou denk ik maar moeilijk zonder kunnen. Ongeveer eens in de twee jaar is mijn smartphone na dit intensieve gebruik dan ook aan vervanging toe. Maar als echte bespaar freak zoek ik natuurlijk altijd naar tips om te besparen, óók op de aanschaf van een smartphone. 

In dit artikel deel ik 4 tips die jij ook kan toepassen om minder geld kwijt te zijn aan een nieuwe telefoon.

1. Koop een kleine smartphone

De tip die ik zelf al jaren toepas als ik een nieuwe telefoon koop: ga voor een kleine smartphone! Niet alleen vind ik dat een stuk handiger voor mijn kleine handjes, je bent vaak ook nog eens goedkoper uit. Kijk maar eens naar de iPhone 13 Mini. Die heeft dezelfde specificaties als de iPhone 13, maar is een stuk kleiner én een paar tientjes goedkoper.

2. Zorg ervoor dat je smartphone langer meegaat

Als je minder vaak een nieuwe smartphone koopt, ben je onder de streep natuurlijk ook goedkoper uit. Wees daarom zuinig op je smartphone en pas een aantal slimme tips toe zodat deze langer meegaat:

  • Voorzie je smartphone van een goede screen protector en hoesje
  • Schakel de energiebesparingstand in, om zuiniger om te gaan met je batterij
  • Leeg het flashgeheugen van je smartphone regelmatig om de levensduur te verlengen
  • Pas deze tips toe als je je smartphone mee op reis neemt

3. Vervang de batterij in plaats van een nieuwe 

Als je na een tijdje merkt dat de batterij van je smartphone sneller leeg gaat, kun je ook overwegen om de batterij te vervangen in plaats van een nieuwe smartphone te kopen. Ik heb dit vorig jaar gedaan bij mijn iPhone 12 bij een officiële Apple-reparatiewinkel. Kost wel wat, maar is echt een stuk goedkoper dan een nieuwe smartphone kopen. En mijn iPhone is het afgelopen jaar weer perfect meegegaan!

4. Ga voor een refurbished smartphone

Wil je een steentje bijdragen aan een beter milieu? En ook nog eens goedkoper uitzijn? Ga dan voor een refurbished smartphone. Dit is een tweedehands smartphone die nog prima een tweede ronde mee kan en grondig gecheckt is voordat 'ie weer in de verkoop gaat.

Ik heb een aantal jaar geleden een refurbished iPhone gekocht en hiermee echt flink bespaard. Oké, de telefoon is natuurlijk niet meer als nieuw - en dat merk je ook wel aan de batterij - maar je bent zoveel goedkoper uit dat dat het zeker waard is voor mij!

Een refurbished smartphone is ook een goede tip voor ondernemers die een smartphone zakelijk willen aanschaffen. Als je een refurbished model koopt, kun je namelijk de btw terugvragen én het aankoopbedrag zakelijk aftrekken. Als je bijvoorbeeld via Marktplaats een tweedehands smartphone koopt, kun je alleen het aankoopbedrag zakelijk aftrekken. De btw kun je niet terugvragen.

En nog een laatste tip: check dit artikel van de Consumentenbond met dingen waar je op moet letten als je een refurbished smartphone koopt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ben.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten