Mode die lang meegaat: budgetvriendelijke strategieën voor het creëren van een tijdloze kledingkast - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mode die lang meegaat: budgetvriendelijke strategieën voor het creëren van een tijdloze kledingkast


Kledingkast

Fast fashion zorgt er met snel veranderende kledingstukken voor dat het verleidelijk is om met de nieuwste trends mee te gaan. Deze zijn vaak redelijk goedkoop, maar niet altijd tijdloos. Gelukkig is er ook een andere benadering die zowel stijlvol als budgetvriendelijk is. Door een tijdloze kledingkast te creëren met trendy items die lang meegaan, zie je er altijd modieus uit. Hier lees je makkelijke manieren om een kledingkast te bouwen die tijdloos is.

Kies voor kwaliteit

Wil je een tijdloze kledingkast creëren, dan is het belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Het is natuurlijk zonde als de kleding je kleding snel slijt, want zo kun je er nu eenmaal minder lang van genieten. Kies daarom voor hoogwaardige kledingstukken die niet snel verslijten, maar juist lang meegaan. Hoewel deze items meestal duurder zijn in aanschaf, zijn ze de investering helemaal waard. Omdat de kledingstukken langer meegaan, zijn deze ook gelijk een stuk duurzamer. De tijdloze ontwerpen, zoals bijvoorbeeld een tijdloze linnen jurk, zorgen er ook nog eens voor dat ze altijd chique en fashionable zijn. Hier volgen enkele budgetvriendelijke strategieën voor een tijdeloze kledingkast.

Kies kleding voor ieder seizoen

Er zijn diverse kledingstukken die je goed kunt dragen in verschillende seizoenen. Denk aan de tijdloze trenchcoat. Dit kledingstuk is ontzettend veelzijdig en je kunt deze dragen in de lente, herfst en soms zelfs op een koele zomerdag. Een trenchcoat is zo’n item die tijdloos is, omdat deze nooit uit de mode raakt. Bovendien kun je allerlei soorten looks creëren met deze jas, omdat een trenchcoat je outfit helemaal afmaakt. Je kan de trenchcoat stijlen met vele verschillende outfits, zoals met jurken of broeken. Als je eenmalig investeert in een kwalitatieve en vooral ook mooie trenchcoat, zul je hier nog lang plezier van hebben. Vind je het lastig om inspiratie op te doen voor tijdloze kleding? Zelfs met een beperkt budget kun je al een heel eind komen.

Zorg goed voor je kleding

Naast goede kledingstukken, is het ook enorm belangrijk om goed te weten hoe je voor je kleding moet zorgen. Het is nu eenmaal simpel, als je goed je kleding zorgt, dan gaan al je items langer mee en heb je er langer plezier van. Ze blijven er fris uitzien, ondanks dat je deze misschien al jaren draagt. Het is dan ook essentieel om de wasinstructies goed op te volgen. Ook is het beter om agressieve wasmiddelen die de stof kunnen beschadigen, te vermijden. Vermijd de droger, vooral als je bijvoorbeeld je spijkerbroek wast. Betreft spijkerbroeken is het eigenlijk gewoon beter om deze helemaal niet te wassen, omdat dit slecht is voor de denim van de broek. Wil je zo toch wassen? Het kan goed werken dit op handwas te doen, of met de broek onder de douche te gaan staan. Dit klink misschien gek, maar het is toch echt beter voor de spijkerbroek. Hang deze vervolgens aan een waslijn en laat ze drogen. Wanneer je je items goed verzorgt, blijven deze langer in een goede conditie.

Laat je inspireren door tijdloze iconen

Als je niet goed weet waar je moet beginnen, dan kunnen deze tijdloze stijliconen je een beetje op weg helpen. Zoek bijvoorbeeld grote, toonaangevende mode iconen op. Denk hierbij aan Coco Chanel, Karl Lagerfeld, Grace Kelly en Audrey Hepburn. Hoewel het misschien niet mogelijk is om te investeren in mode van het hogere segment, kun je wel enorm veel inspiratie opdoen. Dit komt doordat deze stijliconen geen vluchtige trends volgden, maar juist kozen voor klassieke stukken die tijdloos waren en hun eigen stijl weerspiegelden. Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk in fashion dat je je eigen tijdloze stijl creëert waar jij je goed in voelt. Door eens te kijken naar grote spelers binnen de modewereld, kun je nieuwe ideeën opdoen. Dit maakt het makkelijker om kledingstukken op een inspirerende manier te combineren.


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten