Waarom wijn drinken nóg leuker wordt als je je meer in wijnen gaat verdiepen! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Waarom wijn drinken nóg leuker wordt als je je meer in wijnen gaat verdiepen!


Wijn cursus

Voor veel mensen is een wijntje drinken bij het eten een gewoonte geworden, net zoiets als koffie drinken bij het ontbijt. Wijn drinken zonder er bij stil te staan is eigenlijk zonde, want als je je wat meer verdiept in de verschillende wijnsoorten en je wijn afstemt op wat je eet, kun je nog veel meer genieten van een goed glas wijn! Bij een wijncursus leer je van alles over hoe wijn wordt gemaakt, maar ook hoe je de soorten kunt combineren en hoe je de smaken kunt omschrijven. Hieronder zie je drie redenen waarom een wijncursus zo interessant is! 

1. Je leert nieuwe combinaties kennen

Misschien herken je het wel: je weet dat witte wijn het beste smaakt bij vis, en rode wijn bij vlees. Daarom bestel je op de automatische piloot een glas Merlot bij de biefstuk in een restaurant. En bij de zalm een glas Chardonnay. Een veilige keuze die bijna niet mis kan gaan, maar als je meer leert over wijnen, kun je je wijn op den duur gevoelsmatig op de vissoort op je bord afstemmen! Zo is een Viognier ook een heerlijke witte wijn om te drinken bij een stukje zalm, vanwege zijn romige, ronde karakter dat mooi aansluit op het zachte, volle van de zalm. Bij vissoorten zoals forel, sardines of ansjovis is een riesling wijn dan weer een erg smaakvolle begeleider vanwege zijn frisse, toegankelijke smaakprofiel. Als je dit weet, krijgt wijn drinken meer diepgang. 

2. Je gaat wijn meer waarderen

Een andere reden waarom het leuk is om meer te leren over wijn, is dat je de wijnen vanzelf meer gaat waarderen. Als je namelijk met meer aandacht drinkt, zul je de smaken gaan herkennen en kleine nuances gaan proeven die je eerder niet herkende. De ene rode of witte wijn is de andere niet, en ook bij mousserende wijnen en Rosé is er eindeloos veel variatie. Als je regelmatig nieuwe soorten leert, herken je dat een Pinot Noir bijvoorbeeld veel lichter en toegankelijker is dan een stevige tempranillo wijn. Bovendien ga je ook de complexere soorten die wat robuuster zijn van karakter, vanzelf wat meer waarderen. 

3. Je leert wijnen beschrijven en maakt indruk op je omgeving

Omdat de meeste mensen zich niet hebben verdiept in de wondere wereld van wijn, ben je waarschijnlijk in gezelschap vaak een uitzondering als je wel wat over wijn weet. Daarom zul je zeker indruk maken op je gezelschap als je wijn op een vakkundige manier weet te omschrijven. Als je de volgende keer dan in gezelschap bent en zegt: ‘Goh, wat een florale en levendige aroma’s, en een subtiele ronde smaak heeft deze wijn! En zo’n lange zachte finale…’ Dan zullen je vrienden vast verrast en vol verbazing reageren. En geef toe: dat is leuk! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wijnbeurs.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten