Hoe voer je een goed onderhoud uit aan je houten schutting? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hoe voer je een goed onderhoud uit aan je houten schutting?


Veel mensen die een houten omheining hebben, nemen gewoon niet de noodzaak op zich om het te onderhouden en als gevolg daarvan wordt die garantie van 20 jaar gehalveerd (of erger) door hun eigen verwaarlozing.

Dus wat moet je doen om het in goede staat te houden en vooral om het hout te beschermen? Onze zomers kunnen nat zijn en onze winters hard, dus het is belangrijk dat we een paar basisstappen ondernemen om onze tuin schutting helpen beschermen tegen de elementen.

Waartegen moet de omheining beschermd worden?

Zo heeft je tuinscherm bescherming nodig tegen de uv-stralen van de zon in de zomer, terwijl de winter vorst en sneeuw met zich meebrengt. Gelukkig bestaan er genoeg mogelijkheden om je tuinomheining te beschermen. Of het nu een beschermende laag verf, sealer of beits is, het zal eventuele schade aan het hout stoppen. En dit is iets wat we echt elk jaar moeten doen, om je schutting te beschermen tegen bijvoorbeeld verkleuring of vocht/rot. 

Een ander ding om in gedachten te houden met betrekking tot het soort onderhoud dat je moet uitvoeren, is de positie van je afrastering, of het nu in je tuin of een balkon is. Als je omheining het grootste deel van de dag wordt blootgesteld aan direct zonlicht, zich in een open ruimte bevindt waar het wordt geconfronteerd met harde wind, of als je dicht bij de kust woont (waar je het extra probleem van zeelucht zult hebben), dan moet extra onderhoud op de kaart staan.

Het is ook van cruciaal belang dat je de onderkant van je afrastering goed in de gaten houdt. Als het in direct contact met de grond staat, zal het na verloop van tijd vocht uit de grond opnemen.

Zelfs als je je houten omheining al hebt geïnstalleerd, is het van vitaal belang dat je deze gedurende zijn hele leven onderhoudt om hem duurzaam en sterk te houden.

Hoe onderhoud je je tuinomheining het best?

Het belangrijkste onderdeel van het onderhoud van een houten omheining is ervoor te zorgen dat je eventuele schade aan de panelen repareert. Een houten omheining kan op allerlei manieren worden beschadigd, van rotten tot splijten, dus het is belangrijk dat je probeert de zaken bij te houden.

En als het onherstelbaar beschadigd is, laat het dan vervangen... Dat is het grote voordeel van houten paneelafscheidingen, je kunt indien nodig individuele planken repareren of vervangen in plaats van de hele afrastering. Basisreparaties die iedereen met enige basisvaardigheden voor doe-het-zelvers kan uitvoeren, zoals opnieuw schilderen/beitsen en het vervangen van een hekwerkpaneel. Beide zijn eenvoudige klussen die je in een paar uur kunt klaren.

Beitsen, vernissen en afwerkingen: wat is het verschil?

Er zijn tal van houtverzorgingsproducten die worden aangekondigd als een alles-in-één beschermer. Het is echter goed om de verschillen tussen verschillende soorten houtverzorging te kennen voordat je de beste optie voor je tuinafscheiding kiest.

Een houtbeits is een vloeistof die het hout een bepaalde tint kleurt. Dit is voornamelijk voor esthetische aantrekkingskracht en bevat niet veel beschermende eigenschappen.

Een houtafwerking is een vloeistof, pasta of gel die dun op hout wordt aangebracht. De afwerking vormt ofwel een coating op het hout om een ​​beschermingslaag op te bouwen of dringt door het houtoppervlak om het te voeden.

Een houtvernis is een soort afwerkingsproduct dat op het hout wordt aangebracht om zijn natuurlijke uitstraling te benadrukken. Het is meestal in de vorm van een olie en kan worden aangebracht na een houtbeits om het uiterlijk nog verder te verbeteren. Het heeft meer beschermende eigenschappen dan een houtbeits.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gadero.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten