Starten met ondernemen? Check deze zakelijke verzekeringen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Starten met ondernemen? Check deze zakelijke verzekeringen


Zakelijke verzekeringen

Eén van de minder leuke dingen van het ondernemerschap: je verzekeringen regelen. Toen ik in 2020 begon met full time ondernemen, was dit - samen met het regelen van mijn pensioen - iets waar ik enorm tegenop keek en het liefst zo lang mogelijk wilde uitstellen.

Toch is het belangrijk om jezelf als ondernemer in te dekken tegen de risico's van het runnen van je eigen bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan zakelijke verzekeringen zoals een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp waarmee je gedekt bent voor eventuele schade die door jou toedoen ontstaat terwijl je aan het werk bent. 

Het klassieke voorbeeld is dat je als fotograaf tijdens een fotoshoot op locatie een dure Chinese vaas omstoot. Toch wel fijn als je de schade niet uit eigen portemonnee hoeft te vergoeden, maar dat je hiervoor verzekerd bent. Daarnaast is er nog een aantal verzekeringen die je af kan sluiten als ondernemer. In dit artikel lees je welke verzekeringen dat zijn en kan je een goede overweging maken welke verzekeringen voor jou interessant zijn.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Eén van de bekendste verzekeringen voor ondernemers is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Misschien heb je ook privé een aansprakelijkheidsverzekering. Die lijkt op de zakelijke variant hiervan, met als verschil dat deze verzekering jouw aansprakelijkheid dekt tijdens je werkzaamheden.

Het kan namelijk altijd voorkomen dat er tijdens jouw werkzaamheden iets verkeerd gaat en je schade aanricht. Dit kan voor enorm hoge kosten zorgen, al helemaal wanneer er juridische hulp ingeschakeld moet worden. Sluit je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af, bijvoorbeeld bij een verzekeringsmaatschappij als Unive, dan ben je verzekerd voor schade en eventuele zelfs juridische hulp (afhankelijk van de dekking van je verzekering).

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering

Een andere verzekering voor zelfstandigen is de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen. Hiermee dek je jezelf in tegen schade bij beroepsfouten. Een goed voorbeeld hiervan is die van een tekstschrijver die wordt ingehuurd om een handleiding voor een product te schrijven. Als de tekstschrijver iets verkeerds in de handleiding zet, kan een klant in de problemen raken tijdens het gebruik van dit product. 

Een ander voorbeeld is een architect die een (reken)fout, waardoor de bouw van een woning of bedrijfspand dusdanig misgaat, dat de bouw opnieuw moet beginnen of er allerlei materialen opnieuw besteld moeten worden. 

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tegen de aansprakelijkheid voor schade die door jouw beroep kan ontstaan.

Opstalverzekering

Heb je een eigen bedrijfspand? Dan is het slim om voor deze ruimte een speciale opstalverzekering af te sluiten, waarmee je het bedrijfspand tegen schade bij brand, lekkage en diefstal verzekert. Op die manier riskeer je geen torenhoge kosten wanneer er onverhoopt iets met jouw bedrijfspand gebeurt. Heb je ook een voorraad aan producten in het pand liggen, bijvoorbeeld producten die je verkoopt in een webshop? Kijk dan ook eens naar een inventarisverzekering. Hiermee kan je je productvoorraad verzekeren tegen schade en diefstal. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als laatste is een arbeidsongeschiktheidsverzekering ook een belangrijke verzekering als je ondernemer bent. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je ziek wordt of een ongeluk krijgt waardoor je jouw werkzaamheden (tijdelijk) niet meer uit kunt voeren.

Als zelfstandig ondernemer heb je geen baas die jouw salaris in dit geval netjes doorbetaalt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat je een inkomen krijgt, waardoor jouw bedrijf niet direct in de financiële problemen raakt.

Disclaimer: Lees altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar door, zodat je precies weet wat er allemaal onder de dekking van jouw zakelijke verzekering valt.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Univé.


Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten