Wat is de goedkoopste zorgverzekering in 2020? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Wat is de goedkoopste zorgverzekering in 2020?Elk jaar worden rond 11 november de nieuwe zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend gemaakt. Ook ik kreeg een aantal dagen geleden een mailtje in mijn inbox met de mededeling dat de nieuwe premies bekend zijn. En je raadt het al: voor het zoveelste jaar op rij is de premie gestegen. Het afgelopen jaar betaalde ik maandelijks €88 voor mijn zorg- en reisverzekering, maar vanaf 1 januari 2020 stijgt dat bedrag naar €91,45. Geen schrikbarende stijging, maar op jaarbasis ben je toch weer een dikke €40 duurder uit.

Sowieso is het einde van het jaar dé perfecte tijd om kritisch naar je verzekeringen te kijken. Elk jaar ga ik op onderzoek uit en kijk ik of ik voordeliger uit ben als ik overstap op een andere energie-, telefoon- of zorgleverancier. In dit artikel zoek ik in samenwerking met Goedkoopstezorgverzekering.nl uit waar ik (en jij dus ook!) dit jaar nog de goedkoopste zorgverzekering voor 2020 af kan sluiten.

Huidige zorgverzekering

Op dit moment heb ik een zorgverzekering bij ZEKUR, dat onderdeel is van Univé. Hier sloot ik op mijn achttiende mijn zorgverzekering af. Destijds was dat de goedkoopste aanbieder en dat is door de jaren heen eigenlijk altijd zo gebleven. Voor mijn zorgverzekering betaal ik €83,50. Ik krijg €15 korting per maand op de basisverzekering, omdat ik een maximaal eigen risico heb van €885.
Daarnaast heb ik een doorlopende reisverzekering die €4,50 per maand kost. Dat komt neer op een totaal bedrag van €88 per maand.

Of het aantrekkelijk is om je eigen risico - net als ik - op het maximale bedrag van €885 te zetten, ligt helemaal aan jouw situatie. Als je regelmatig medicijnen nodig hebt of bekende gezondheidsproblemen hebt, dan is het vrijwel altijd slimmer om je eigen risico op het minimum van €385 per jaar te zetten.
Ik koos op mijn achttiende voor het maximale eigen risico en dat heb ik altijd zo gehouden. De afgelopen jaren heb ik elk jaar voor minder dan €385 aan ziektekosten gehad, wat betekent dat ik het er zeker uit heb kunnen halen. Maar goed, je loopt een hoger risico, dus weeg goed af of dit interessant is voor jou.

Nieuwe zorgverzekering voor 2020

Bij mijn huidige zorgverzekering stijgt de premie van de basisverzekering naar €101,95. Omdat ik ook nu mijn maximale eigen risico wil aanhouden, krijg ik opnieuw €15 korting. Dat komt uit op €86,95 per maand. De reisverzekering blijft gelijk: €4,50 per maand.

Met een totale premie van €91,45 per maand, heb ik nog steeds het idee dat ik heel goedkoop uit ben, maar wie weet kan het nóg goedkoper! Ik ging aan de slag met het vergelijken van zorgverzekeringen (dus zonder de doorlopende reisverzekeringen) voor 2020 op basis van het maximale eigen risico van €885. Super handig, want deze website laat in een duidelijk overzicht per zorgverzekering de bijzonderheden weten. Bijvoorbeeld of er veel of weinig ziekenhuizen zijn gecontracteerd, of er aanvullende pakketten zijn en of er een handige app is.

Natura polis & restitutie polis

Let wel op dat je met sommige verzekeringen met onderstaande premies niet bij alle ziekenhuizen en zorgverleners terecht kunt. Dit heet een zogenaamde natura polis. Je krijgt dan bij niet-gecontracteerde een kleiner deel van de zorg vergoed. Wil je wel bij alle ziekenhuizen terecht kunnen en 100% vergoed krijgen? Kies dan voor de restitutie polis. Hier betaal je maandelijks een hoger bedrag voor.

Onderstaande premies zijn de laagste premies die deze zorgverzekering aanbiedt. De kans is dus aanwezig dat je met deze premie bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht kunt of je niet 100% van de zorg vergoed krijgt.

Top 10 Zorgverzekeraars 2020

 1. Zilveren Kruis - €83,25
 2. ZEKUR - €86,95 
 3. Just Basic (CZ) - €87,95
 4. De Friesland Zorgverzekeraar - €88,50
 5. HEMA - €89,00
 6. Zorg & Zekerheid - €89,20
 7. CZ Direct - €89,95
 8. Ditzo - €92,45
 9. Univé - €92,95
 10. FBTO - €94,95

Toch fijn om te weten dat mijn zorgverzekering al één van de goedkoopste is! Ik zou over kunnen stappen op Zilveren Kruis en maandelijks €3,70 kunnen besparen. Als ik de totale premie voor het hele jaar in één keer betaal, ben ik zelfs nog goedkoper uit (€81,59 per maand). Het is nog niet volledig bekend met welke ziekenhuizen welke zorgverzekeraars volgend jaar een contract hebben. Als Zilveren Kruis volgend jaar een contract heeft met het dichtstbijzijnde ziekenhuis in mijn buurt, overweeg ik zeker om over te stappen en de zorgpremie in één keer te betalen. Daardoor zou ik op jaarbasis bijna €65 goedkoper uit zijn!

Ik ben benieuwd: check jij jaarlijks of je goedkoper uit bent bij een andere zorgverzekeraar? En ga jij dit jaar overstappen?

Dit artikel is een betaalde samenwerking met Goedkoopstezorgverzekering.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Heel interessant om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Normaal bekijk ik het elk jaar, maar dit jaar blijf ik. Kreeg ook mail dat het niet duurder ging worden volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen