Kruidvat Skin Science Derma Sensitive | Review

Skin Science review

Huidverzorging: als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan is dat het wel. Maar ja, als je dagelijks je gezicht onder smeert met een dikke laag foundation, blush en bronzer (zoals ik) én je niet op je vijfentwintigste al uitgedroogd en gerimpeld wilt zijn, is het verzorgen van je huid zo'n slecht idee nog niet.
En als ik dan toch aan de skin care moet, dan heb ik liever niet dat het verzorgen van mijn huid als een tweede fulltime baan aanvoelt. Ik houd het één dag vol om 26 verschillende smeerseltjes op m'n gezicht te smeren, maar daarna heb ik het alweer gezien. En ook ga ik geen honderden euro's uitgeven aan magische crèmes die beloven dat je er in twee weken tien jaar jonger uit ziet.

Kortom: geen gedoe en lekker betaalbaar, daar houd ik van. Toen ik van Kruidvat een persbericht kreeg over de nieuwe Kruidvat Derma Sensitive Skin Science lijn, was mijn aandacht dan ook getrokken. Twee crèmes 's ochtends, twee crèmes 's avonds, €5,49 per stuk en een zichtbaar gehydrateerde en gekalmeerde huid binnen vier weken. Dat moest ik proberen!

Kruidvat Skin Science

Huidverzorgingsroutine met Kruidvat Skin Science

Ik ben in de eerste week van januari braaf begonnen met mijn nieuwe Skin Care routine die er als volgt uitziet:

Routine 's Ochtends:

 • Mijn huid reinigen met een wattenschijfje met Kruidvat Cleansing Gezichtslotion 
 • 2 pompjes Kruidvat Skin Science Instant Calming Serum 
 • 2 pompjes Kruidvat Skin Science Skin Recovering Day Cream

Routine 's Avonds:

 • Mijn huid reinigen met een wattenschijfje met Kruidvat Cleansing Reinigingsmelk
 • De overige make-up weghalen met Kruidvat Cleansing Gezichtslotion
 • 1 drupje Kruidvat Skin Science Soothing Oil
 • 2 pompjes Kruidvat Skin Science Skin Rebalancing Night Cream
Geloof me, dit is het maximale wat ik aan kan en ik denk dat de gemiddelde vrouw dat met me eens is. 

Kruidvat Skin Science Instant Calming Serum review
Kruidvat Skin Science Instant Calming Serum

Kruidvat Skin Science Instant Calming Serum - €5,49

Zoals de verpakking mij vertelt, geeft het serum een 'direct en langdurig kalmerend effect aan geïrriteerde, rode en gevoelige huid.' Ook belooft het serum een ontstekingsremmende werking te hebben. Gelukkig heb ik niet erg last van een onzuivere huid, maar eens in de maand heb ik op mijn gezicht toch sneller last van rode plekjes en puistjes. 

Het serum is een fijne substantie: zeker niet te vet en het trekt makkelijk in mijn huid. Na vier weken belooft het Instant Calming Serum de volgende resultaten:
 • Zichtbaar rustigere en gekalmeerde huid tot 37%
 • Verbetert de egale uitstraling van de huid tot 20%
 • Vermindert huidirritatie tot 36%

Kruidvat Skin Science Skin Recovering Day cream review
Kruidvat Skin Science Skin Recovering Day cream

Kruidvat Skin Science Skin Recovering Day cream - €5,49

Nadat ik het serum aanbreng, breng ik de dagcrème aan op mijn gezicht. Deze Recovering Day cream belooft de 'verstoorde, natuurlijke huidflora te herstellen (nou nou...) en stimuleert de biologische beschermingsfunctie van de gevoelige en reactieve huid.' De crème werkt hydraterend en verzachtend en belooft na vier weken dezelfde resultaten als de serum.

Over beide producten ben ik erg enthousiast. In de winter heb ik al snel last van een droge, grauwe huid en zowel het serum als de dagcrème zorgden er na een week al voor dat mijn huid zachter en soepeler aanvoelde. In tegenstelling tot veel 'goedkopere' huidverzorgingsproducten voor de gevoelige huid, zijn deze producten van Kruidvat totaal niet vet en trekken ze snel in de huid. Wat mij betreft een absolute aanrader!

Kruidvat Skin Science Soothing Oil
Kruidvat Skin Science Soothing Oil
Kruidvat Skin Science Soothing Oil

Kruidvat Skin Science Soothing Oil - €5,49

Met het verzorgen van mijn huid 's ochtends heb ik nog niet eens zoveel problemen. De grootste kriem vind ik het verwijderen van mijn make-up en het aanbrengen van nachtcrème 's avonds. Wie dat toch heeft bedacht...
Om het mezelf makkelijk te maken, heb ik de producten pontificaal op de wastafel gezet. Geen excuus meer om die crèmes niet te gebruiken!

De Soothing Oil breng je aan voor de nachtcrème. Nu ben ik sowieso al niet zo'n fan van olie op mijn gezicht, omdat olie voor je huid vaak erg vet is. Helaas is dat bij deze olie ook het geval. Zelfs als ik maar één klein drupje op mijn gezicht aanbreng, voelt mijn huid de hele avond nog vettig aan. Het lijkt alsof de olie maar moeilijk in mijn huid trekt en voelt dan ook totaal niet prettig aan, helaas!

Kruivat Skin Science Skin Balancing Night Cream review
Kruivat Skin Science Skin Balancing Night Cream

Kruidvat Skin Science Skin Balancing Night Cream - €5,49

Over de nachtcrème ben ik dan weer wel tevreden. Ik gebruik de Skin Rebalancing Night Cream sinds een week of twee zonder de Soothing Oil en dat bevalt een stuk beter.
Net als alle andere producten is ook de nachtcrème geurloos, wat ik persoonlijk erg prettig vind (anders word ik 's nachts telkens wakker door de geur van bloemetjes, haha!)

Conclusie

Of zulke huidverzorgingsproducten nu echt werken, vind ik altijd moeilijk om te beoordelen. Ik merk dat mijn huid zachter, soepeler en minder droog is, maar zo gek is dat ook niet als je bedenkt dat ik voorheen eigenlijk geen dag- of nachtcrème gebruikte. Zeker in de winter merk ik maar weer hoe belangrijk het is om je huid goed te blijven verzorgen, dus dat blijf ik zeker doen met deze producten!

Welk merk huidverzorging gebruik jij? En vind jij het stiekem ook net zo'n enorm gedoe als ik...? :-)

De producten in dit artikel heb ik gekregen van Kruidvat.

2 opmerkingen:

 1. Deze producten lijken me heel fijn, ze zien er ook zo chique uit! Ben vooral benieuwd naar het serum.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het juist altijd een heerlijk momentje voor mezelf. Dagelijks gebruik ik meerdere producten van Lush, en ik ben erg gek op!

  BeantwoordenVerwijderen