Besparen op elektriciteit | Tips - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Besparen op elektriciteit | TipsIn juni verhuisde ik samen met een vriendin naar een prachtig appartement in Veenendaal. Voorheen woonde ik in studentenkamers en betaalde ik elke maand één vast bedrag voor de huur, het gas, water en licht en overige kosten. Over besparen dacht ik niet echt na: ik stond zo lang onder de douche als ik wilde, liet gerust mijn lampen aan staan en hoefde me er natuurlijk ook niet in te verdiepen of ik bij een andere internetprovider misschien wel een stuk goedkoper uit was.

Welke internetprovider of elektriciteitsleverancier kies ik?

Toen ik ging verhuizen naar een appartement die op mijn naam kwam te staan, moest ik me voor het eerst in mijn leven verdiepen in de wondere wereld van internet, gemeentelijke belastingen en elektriciteit. Een heus doolhof kan ik je vertellen, als je daar weinig kaas van hebt gegeten.

Want waar let je nu op als je een internetprovider of elektriciteitsleverancier gaat kiezen? Dat je niet altijd moet kiezen voor de goedkoopste optie, is wel gebleken toen we kozen voor de goedkoopste TV- en internetprovider, die het vervolgens maar niet voor elkaar kreeg een aansluiting te realiseren op de 11e verdieping. Het gevolg? Bijna een maand lang zaten we zonder internet, en dat is best lastig voor een millenial als ik ;-) Voor een paar euro meer per maand hadden we binnen drie dagen een werkende internet- en TV-verbinding bij een andere provider en was de klantenservice ook nog eens enorm goed. Daar betaal ik graag die paar euro extra voor elke maand!

Een hoge energierekening...

Bij de keuze voor een elektriciteitsleverancier zijn we puur afgegaan op wat andere mensen zeiden en wat andere flatbewoners vertelden.

Ook de prijs was gunstig; vooraf werd er een inschatting gemaakt en werd ons verteld dat we €40 per maand zouden betalen. Zo gezegd, zo gedaan: we sloten een contract voor een jaar af. Alles ging goed en wel, totdat we ineens een energierekening op de mat kregen die vele malen hoger bleek te zijn dan vooraf was aangegeven. We betaalden geen €40 per maand, maar €75 per maand. Oeps! Voor ons toch een reden om eens achter ons oor te krabben. Waar ligt de fout? Wat kunnen we doen om te besparen op onze energiekosten?


1. Lampen uit doen als je niet thuis bent

Ik ben zo iemand die 's avonds vergeet de lichten uit te doen als ik de hele avond weg ben. Toen ik nog thuis woonde, had mijn moeder zelfs een post-it op de schakelaar in mijn kamer geplakt met in koeienletters 'LAMP UIT!!!' erop. Tja, het is ook zonde om je lichten voor niets aan te laten. Een extra reminder dus om de lampen altijd uit te doen als je niet thuis bent.


2. Overstappen op LED-verlichting

Maar dat niet alleen. Ook de soort lampen die je gebruikt hebben invloed op je maandelijkse elektriciteitskosten. Toen we hier kwamen wonen, heb ik gewoon de lamp laten hangen die hier al hing. Dat bleek een hele oude lamp te zijn, die veel stroom vreet. Overstappen op LED verlichting gaat mij hopelijk helpen om maandelijks te besparen op energiekosten. Een LED lamp is misschien wat duurder, maar door de lange levensduur en een laag energieverbruik, verdien je je investering zo terug!

3. Ga al je elektrische apparaten na

Welke apparaten zijn in huis aangesloten op elektriciteit? En wat zegt dat over die torenhoge energierekening? Zo hebben wij bijvoorbeeld een boiler die opgewarmd wordt door elektriciteit. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de dag-nachtstand in te schakelen, waardoor de boiler 's nachts niet automatisch opwarmt. Dat bespaart een hoop energie! Ook hoor je wel eens dat mensen hele oude vriezers in huis hebben die ook enorm veel energie vreten. Het is dus slim om al je elektrische apparaten na te lopen en te kijken welke de boosdoener kan zijn.

Heb jij nog goede tips om te besparen op elektriciteit? Deel ze in de reacties!

Dit artikel is gesponsord door Lampdirect.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten