Last Month's Budget: Maart - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: MaartHet 'Last Month's Budget' artikel van de maand februari is het best gelezen artikel van de afgelopen maand. Zo leuk om te zien hoe enthousiast jullie reageren en het stiekem dus heel interessant vinden om naar andermans uitgaven te koekeloeren. Naar aanleiding van het artikel kreeg ik diverse vragen van lezeressen die benieuwd waren hoe ik mijn maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhoud. Binnenkort ga ik daar een artikeltje aan wijden en laat ik je mijn methode zien, dus stay tuned!

Vandaag is het alweer tijd voor de Last Month's Budget van maart. Een hele goede maand qua uitgaven, want ik heb eigenlijk niet veel bijzondere uitgaven gehad, waardoor ik weer een leuk bedrag op mijn spaarrekening kon zetten voor mijn vakanties dit jaar. Benieuwd wat ik afgelopen maand heb uitgegeven en waar aan? Lees dan snel verder!

Vaste lasten: €598,22

Mijn vaste lasten liggen maandelijks tussen de €550 en €600. Deze keer dus aan de hogere kant, dat komt voornamelijk doordat mijn telefoonrekening wat duurder was (ik heb een paar keer naar Qmusic gebeld om kaartjes te winnen - met resultaat, want ik heb kaartjes gewonnen voor James Arthur!) en ik een gedeelte van onze wasmachine moest afbetalen.

Kleding: €149,57

Nu ik al een lange tijd mijn uitgaven bijhoud, valt me één ding op: ik geef super weinig geld uit aan kleding! Dat komt denk ik vooral omdat ik niet heel vaak nieuwe kleding koop en als ik kleding koop, dan is dat vaak bij goedkope ketens zoals H&M, ONLY, ZARA etc...
Afgelopen maand heb ik - voor mijn doen - best veel kleding gekocht: een zwarte broek, twee topjes, twee jurkjes, een paar sneakers en ondergoed. Als je bedenkt dat dat bij elkaar nog geen €150 kostte, vind ik dat ik dat netjes heb gedaan.

En mocht je nu denken dat dit voor mij een motivatie is om de komende maanden mijn uitgaven aan kleding ook zo laag te houden... nou, nee. Stiekem denk ik nu: 'Oh, dat betekent dat ik wel wat vaker kan gaan shoppen!'

Boodschappen: €146,56

Aan boodschappen geef ik maandelijks nog steeds 'te veel' geld uit, vind ik. Ik weet zeker dat ik op dit gebied kan besparen, maar ik merk dat ik toch vaak voor gemak kies. Mijn boodschappen haal ik meestal bij de Albert Heijn: lekker dichtbij en ik weet zeker dat ik er alles kan vinden, maar zeker niet de goedkoopste optie. Blijft een puntje van aandacht!

Leuke dingen: €71,21

Onder leuke dingen reken ik gezellige avondjes met vrienden maar ook spulletjes die ik voor mezelf koop, zoals make-up, tijdschriften of plantjes.
Afgelopen maand heb ik best veel leuke dingen gedaan: ik ging uit eten met onze vriendengroep, ging een avondje bowlen, was regelmatig te vinden op het Museumplein in Ede om een drankje te doen en ik sloeg daarnaast ook wat make-up en spulletjes voor mijn hobby handlettering in. Al met al vind ik dat ik de kosten in de categorie 'Leuke dingen' best laag heb weten te houden.

Bovendien vind ik het 't minst erg om geld uit te geven aan de categorie 'Leuke dingen'... ;-)

Cadeautjes: €5

De drukke maanden met verjaardagen en feestdagen kan ik weer een beetje achter me laten. Heel leuk natuurlijk, al die verjaardagen en feestjes, maar het kost ook elke maand zo weer een paar tientjes.
Het enige cadeautje dat ik deze maand heb gekocht, is voor een vriendin waar ik langs ging om haar nieuwe huisje te bewonderen.

Tanken, parkeren en openbaar vervoer: €77,67

Sinds vorige maand rijd ik dagelijks met een collega mee naar werk. We rijden om en om en ik merk dat ik daardoor enorm kan besparen op mijn brandstofkosten! Normaal tankte ik twee keer per maand, nu hoef ik nog maar één keer te tanken. Daarnaast reed ik ook twee keer met andere mensen mee naar een feestje, waarbij we de benzinekosten ook eerlijk verdeeld hebben. In totaal was ik afgelopen maand €77,67 kwijt aan benzine, parkeren en OV.

Totale uitgaven: €1.048

De totale uitgaven van maart liggen netjes rond mijn streefbedrag van +/- €1.000. Daarnaast heb ik afgelopen maand ook een leuk zakcentje bijverdiend met mijn blog en daar wordt mijn spaarrekening ook weer blij van. Anderzijds moet ik ook een flink bedrag terugbetalen aan de belasting. Ik wist dat dat eraan zat te komen, maar het bedrag viel toch iets hoger uit dan ik had verwacht. Achja, snel overmaken en er maar niet teveel aan denken!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

7 opmerkingen:

 1. Ik vind dit altijd zo grappig om te lezen! Wat goed zeg, een keer bellen en dan meteen winnen.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo knap dat je zo'n goed inzicht hebt in je financiën! Fijn dat je blog zorgt voor nog een extra zakcentje! Ik durf nog steeds niets te vragen voor een samenwerking. Ik durf de stap gewoon niet te maken..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw leuk weer om te lezen! Leuke dingen is idd laag, dat bed ik vaak al kwijt met een avondje Museumplein incl taxi
  boodschappen geef ik weer minder aan uit omdat ik vaak bij mn ouders eet
  achja onder aan de streep komen de meeste toch een beetje op hetzelfde uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat heb je goed gedaan zeg en fijn dat je wat hebt kunnen sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verbazingwekkend dat je de 'leuke dingen'-kost zo laag hebt weten houden, ondanks het feit dat je zo veel leuks gedaan en gekocht hebt! Leuk om te lezen, deze rubriek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het inderdaad interessant om te zien wat andere mensen ongeveer uitgeven. Wel balen dat je meer moet terugbetalen aan de belasting dan je had verwacht :( x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om zo heel nauwkeurig bij te houden waar alles heen gaat. Ik vind het zelf ook leuk om bij te houden en vind het altijd weer een uitdaging om de uitgaven tot een minimum te beperken zeker op het gebied van boodschappen ;-) .

  BeantwoordenVerwijderen