Kleurshampoo van Kruidvat | Uitgebreide Review - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Kleurshampoo van Kruidvat | Uitgebreide Review


Kruidvat Kleurshampoo

Ik verf mijn haar al jaren. De eerste keer was toen ik een jaar of vijftien was en mijn haar donkerder verfde. Écht extreme veranderingen heb ik niet ondergaan, mijn haar varieerde van lichtbruin met blonde highlights tot donkerbruin haar.

Op dit moment heb ik mijn haar ook geverfd, in de kleur "600 Lichtbruin" van Nectra Color. De kleur ligt dichtbij mijn eigen haarkleur, maar is nét iets roder. Tof voor de herfst/winter!

Toch leek het me leuk om mijn haar weer iéts donkerder te verven. Een jaar of twee ging ik daarmee erg de fout in: ik was heel erg wit en mijn haar was bijna zwart. Dat stond totaal niet! Kon je maar eens experimenteren en het een paar dagen later er weer uit wassen...

Kleurshampoo Review
Kleurshampoo
Kleurshampoo van Kruidvat

Verschillende soorten kleurshampoo

Dat kan nu met de Wash in, Wash out kleurshampoo van Kruidvat! Ik spotte deze kleurshampoo vorige week in het schap bij de haarverf en shampoos en was direct nieuwsgierig. De kleurshampoo is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren:

 • 4.0 Warm Brown
 • 5.4. True Chestnut
 • 6.4. Rich Red
 • 6.7. Chocolate Brown
 • 7.34 Warm Copper
 • 8.03 Honey Blond
 • 8.1. Cool Blond
Ik nam de kleur 04 Warm Brown mee naar huis, in de hoop dat deze shampoo mijn haar iéts donkerder en warmer zou maken om te kijken hoe dat zou staan.

De kleurshampoos kosten €1,99 per stuk (koopje!) en houdt volgens de verpakking tot drie haarwassingen. Ik was mijn haar drie keer in de week, dus dat zou betekenen dat deze haarverf een week lang moet blijven zitten.

Bruine Kleurshampoo
Kleurshampoo Voorbeeld

Hoe werkt de kleurshampoo?

In totaal kun je met deze tube drie keer doen. Dat betekent drie weken lang geverfd haar voor €1,99... als het werkt tenminste! Als ik de shampoo uit de tube op mijn hand doe, schrik ik even. Wow, dit is net échte verf. De verf is kastanjebruin van kleur met donkerbruine kleuraccenten erin. Eerst lijkt het alsof de verf helemaal afgeeft en in mijn handen trek, maar wanneer ik het goed afspoel, is er niets meer van te zien.

Ik neem een flinke hoeveelheid van de kleurshampoo (ik heb dik en halflang haar) en verdeel dit over mijn haar. De kleurshampoo schuimt eigenlijk gewoon als iedere andere shampoo, waardoor dat verdelen heel makkelijk gaat. Volgens de verpakking moet ik de shampoo vijf minuten laten intrekken en dat doe ik dan ook.

Before and After Kleurshampoo

Voor- en nafoto's kleurshampoo

Dan is het natuurlijk de vraag of de shampoo heeft gewerkt. Eerlijk? Ik had meer resultaat verwacht. Ik hoopte dat mijn haar donkerder zou zijn, of in ieder geval een hele andere tint zou hebben. Dat is jammer genoeg niet het geval.

Op de linkerfoto zie je hoe mijn haar er vóór de kleurshampoo uit zag en de rechterfoto laat het resultaat zien nét nadat ik mijn haar heb gewassen met de kleurshampoo en daarna heb geföhnt. Ik zie een kleine verandering: de rode gloed uit mijn haar is wat meer verdwenen en mijn haar is wat donkerder. Maar een écht verschil?

Nee, die zie ik niet.

Wat is Kleurshampoo

Eindoordeel Kruidvat Kleurshampoo

Oké, de kleurshampoo is een leuk uitprobeersel. Ik kan me voorstellen dat wanneer je lichtbruin haar hebt en je de kleur Warm Brown probeert, je daadwerkelijk verschil ziet. Ik ben bang dat deze kleur voor mij te dicht bij mijn eigen haarkleur lag waardoor je weinig verschil ziet. Het lijkt me heel erg leuk om de kleur Rich Red te proberen om te zien wat voor resultaat deze geeft!

Verder vind ik de shampoo wel heel fijn: hij schuimt prima en ruikt heel erg lekker! Dat had ik niet verwacht bij een "haarverf", omdat deze meestal heel erg chemisch ruiken.

Mocht je deze kleurshampoo zelf gaan gebruiken, dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen! Werkt het voor jou beter? Zie jij wel duidelijk verschil? Laat het me weten!

Je vindt de Wash in, Wash out kleurshampoo in 7 verschillende kleuren voor €1,99 per stuk bij Kruidvat. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

18 opmerkingen:

 1. Oehhhh ik vind dit een leuk experiment! Jammer dat je niet het gewenste resultaat kreeg, maar ik ben wel heel benieuwd wat je krijgt als je blond haar hebt en dan deze kleur neemt. Haha. Niet dat ik dat durf nu ik net m'n haar lekker 'zilverig' heb gekregen door m'n haar elke dag met zilvershampoo te wassen. Cool blond ben ik trouwens wel heel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat de kleurshampoo niet wat meer effect geeft, ik zie ook wel een klein verschil maar niet zoveel in je voor en na foto's. Wel een leuk idee en heel erg betaalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie niet heel veel verschil! Wel leuk om eens te proberen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze kende ik nog niet, jammer dat het niet meer effect geeft , dat zou helemaal top zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb mijn haren nog nooit geverfd en durf het ook niet aan om zelf aan de slag te gaan, haha! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat het niet zoveel effect geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is het niet meer een kleur opfrisser? Ik kan me ook niet voorstellen dat je als je dit 5 minuten laat intrekken echt veel resultaat kunt zien. Ik ga het ook een keer proberen. Ik hoop dat ik hiermee mijn volgende kleurbeurt dan een beetje kan uitstellen. Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het nogal een raar idee als je weet dat de meeste kleurshampoo's toch een halfuur moeten inwerken. Wel leuk om eens te proberen :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat het niet heel veel doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wist niet dat ze dit hadden eigenlijk.. ben er op zich bet wel benieuwd naar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt me inderdaad handig als kleuropfrisser, eens proberen of het bij mij in goudblond werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. tip: was je haar eerst met normale shampoo en gebruik dan een kleinere hoeveelheid van de kleurshampoo! zo wast en 'sopt' het beter in je haar. ook krijg je meer kleurverschil als je het meerdere keren achter elkaar 5+ minuten in laat trekken, als je daadwerkelijk je haarkleur wat meer tint wil geven. succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem7.10.15

  Als je het op droog haar doet is het effect veel groter dan op nat haar

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem16.10.15

  Net geprobeerd op mijn uitgroei, in droog haar: hmmm, dat stelt een weekje kapper echt wel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem20.10.15

  Chocolate Brown in mijn blonde haar gedaan en het resultaat werd ginger (= zeer licht rood) wel leuk voor een keertje maar col blond past beter bij mij (een expiriment dat je kan uitwassen ga ik wel aan)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoii mijn vriendin en ik hebben warm Cooper en rich red gedaan bij ons is een er verschil te zien vooral bij de rich red die is echt aan te raden
  Xxx esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem27.2.16

  Ik heb gisteren chocolate bruin geprobeerd op blond haar. Eerder die dag had ik met een vriendin in donkerblond haar honeyblond geprobeerd maar daar zat niet veel verschil in. Toen ik het bij mezelf ging doen heb ik het 3 keer gewassen en het hele potje opgemaakt. Zelf zag ik niet zoveel verschil totdat ik wakker werd en mijn blonde lokken ineens rood waren. Ik raad blondharige aan dit niet op deze manier te doen behalve als je graag een rood kleurtje in je haar wilt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben blond en heb blond en rood gekocht. Alleen nog maar de rode gebruikt en erg teleurgesteld je zag geen verschil...

  BeantwoordenVerwijderen