Essence Stay all Day 16H Long Lasting foundation


Ja jongens, we moeten er echt aan geloven: afgelopen maandag is de herfst begonnen. Terwijl ik dit typ (dinsdagavond) is het alweer veel te donker buiten en toen ik vanochtend opstond was het buiten ook nog donker. Een teken dat de winter écht dichterbij komt.


En in de winter hebben veel vrouwen te kampen met een onzuivere huid. Puistjes, roodheden en een droge huid: ik zal vast niet de enige zijn die er last van heeft. Helemaal nu mijn laatste beetje zomerse bruinheid (snik, snik, snik) is verdwenen, heb ik écht wel wat make-up nodig om mezelf er wat gezonder uit te laten zien. In de zomer heb ik mijn foundation veel links laten liggen, maar nu gebruik ik hem weer op volle toeren. Mijn lievelings foundation van Bourjois is op een paar pompjes na op en dus was het de hoogste tijd om een nieuwe (budget!) vervanger te zoeken.

Eens kijken of de Essence Stay All Day 16H Long Lasting foundation de plaats van mijn favoriete foundation aan kan nemen.
Essence Stay All Day 16H Long Lasting foundation 15 Soft Creme - €3,89

De Stay All Day 16H Long Lasting foundation van Essence zit al ruim een jaar of twee in het assortiment. Toch zijn er online nog weinig reviews over te vinden, de hoogste tijd dus dat ik daar eens aandacht aan besteed! De foundation komt in een simpele, verpakking: een plastic flacon met daarop een pompje. Dat laatste is wel erg handig omdat je zo niet snel teveel foundation uit de flacon haalt.

De foundation belooft een long-lasting en naturel effect te geven aan mijn huid, die de hele dag blijft zitten. Nou, dat klinkt top!


De dekking van de foundation verrast me. Want wauw, wat is deze foundation dekkend! Ik ben bijna bang dat hij te dekkend is...


Gelukkig valt dat ontzettend mee! Ik heb wat donkere kringen onder mijn ogen en wat vlekjes op mijn gezicht. De foundation werkt die absoluut weg, met name de donkere kringen lijken als sneeuw voor de zon verdwenen. De foundation is precies de goede kleur voor mijn huid (gele ondertoon, yay!) en geeft mijn huid een natuurlijk effect. Bovendien ruikt de foundation ook nog eens heel lekker, ook al vervaagt die geur na een tijdje wel weer.

Ik poeder de foundation af en na een werkdag zit mijn make-up aan het einde van de dag nog steeds prima. Wat een top product!


Ik ben echt onwijs tevreden over deze fijne budget foundation van Essence. Hij dekt ontzettend goed, heeft precies de goede kleur voor mijn huid en ruikt ook nog eens lekker. Als klapper op de vuurpijl is deze foundation ook nog eens lekker budget, voor nog geen €4 neem je hem mee naar huis!

Je vindt de Essence Stay All Day 16H Long Lasting foundation voor €3,89 bij Kruidvat en Trekpleister.

Heb jij al wel eens een foundation van Essence geprobeerd?

14 opmerkingen:

 1. Klinkt echt als perféct voor mij! Ik heb de hele zomer geen foundation aangeraakt (ik had er überhaubt geen in de juiste kleur), maar heb het idee dat mijn "winterfoundation" (aka mega bleekscheet kleurtje) nog te licht zal zijn voor nu, dus dan zou ik deze budget topper wel eens durven proberen :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt al een prachtige huid van jezelf! Ik gebruik tegenwoordig eigenlijk alleen BB Cream :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit komt mooi uit. Ik was net opzoek naar een nieuwe foundation! Zouden ze Essence ergens in Frankrijk verkopen haha?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zo leuk! Deze ga ik zeker aanschaffen aangezien ik nog een nieuwe foundation zoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw, ik vind het resultaat bij jou echt ontzettend mooi! Wat een heerlijk betaalbaar prijsje heeft deze foundation ook. Deze ga ik ook aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw hij geef echt een mooi effect zeg! Had ik niet verwacht, zeker niet voor zo een klein prijsje. Ik had ook wel verwacht dat 'ie heel oranje zou zijn maar dat valt ook reuze mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi product voor die €4 :) dat 'ie raadt weet met donkere kringen is voor mij ook een grote plus!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw hij heeft een prachtig effect ik vond alleen deze totaal niet fijn bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik 'm ook! Alleen is hij bij mij niet zo long lasting, want zoonlief vind 'm om op te vreten en likt graag mijn foundation eraf bij wijze van kusjes geven. Haha. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij klinkt heel fijn en ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ik binnenkort weer een nieuwe foundation nodig heb, dan ga ik deze eens uitproberen. Ik heb ook een gele ondertoon dus wellicht dat deze foundation ook matchymatchy is met mijn huidskleur.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij ziet er ook mooi licht uit, misschien dat ik hem ook eens opzoek als ik deze in Spanje tenminste kan krijgen,

  BeantwoordenVerwijderen