Last Week's Budget #4 | Een week lang boodschappen doen voor €26 - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #4 | Een week lang boodschappen doen voor €26Elke maandag laat ik in de rubriek Last Week's Budget zien wat ik die week heb uitgegeven, hoe ik heb bespaard en hoe ik in het vervolg beter op mijn budget kan letten. Deze week een hele bijzondere editie, namelijk één in samenwerking met Simyo! Simyo daagde mij (en nog vijf andere bloggers) uit om een week lang te leven van een streng budget, naar aanleiding van hun campagne "Genoeg maakt Gelukkig".

Ik stelde mezelf een budget waar ik het deze week mee moest doen. Benieuwd of het gelukt is? Lees dan snel verder!


Oké, een week lang leven met een beperkt budget. Dat vraagt om een planning! Ik daagde mezelf uit om een week lang boodschappen te doen voor €44 (ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes). Daarbij mocht ik €30 uitgeven aan benzinekosten en €15 aan leuke dingen. Een totaal budget van €90 dus.

Boodschappen

Laten we beginnen met boodschappen. Vorige week gaf ik mezelf een budget om boodschappen te doen voor mijn ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes.

Ik heb ervoor gekozen om in één keer al mijn boodschappen te doen omdat ik denk dat ik zo het meest bewust keuzes maak en het meeste geld kan besparen. Ik maak een lijstje en bedenk waar ik deze boodschappen het goedkoopst kan kopen. Ik doe mijn boodschappen bij de Boni, Lidl en Jumbo en heb daarbij de aanbiedingen goed in de gaten gehouden. Ook lunch ik één keer buiten de deur én eet ik ergens anders avondeten. Uiteraard moest dat ook binnen mijn budget passen. Uiteindelijk koop ik de volgende dingen:


Ontbijt

     • Magere yoghurt (Lidl, €0,59)
     • Muesli (Lidl, €1,55)
     • Pruimen (Lidl, 1,49)

     Totaal: €3,63


Lunch

     • 1 bruin brood (Lidl, €0,79 per stuk)
     • Halvarine (Lidl, €0,59)
     • Leverworst (Jumbo, €1,15)
     • Kipfilet (Lidl, €1,09)
     • Gebraden gehakt (Lidl, €0,49)
     • Jonge kaas (Lidl, €2,59)
     • 2 bruine pistolets (Lidl, €0,20 per stuk)

     Totaal: €7,10
 

Tussendoortjes

     • Komkommer (Lidl, €0,79)
     • Tomaten (Lidl, €0,79)
     • 500 gram druiven (Boni, €0,99)
     • Mueslirepen (Lidl, €1,19)

     Totaal: €3,76


Avondeten

MAANDAG: Ik eet makkelijk (en budget!): aardappelen met kipschnitzel en diepvriesspinazie. Deze hele maaltijd kost me slechts €1,91!


DINSDAG: Eén van mijn favoriete recepten is aardappelen met sperzieboontjes, gehakt en perziken. Lekker budget en ook nog eens makkelijk om te maken! Alle ingrediënten hiervoor koop ik bij de Lidl.

WOENSDAG: Na een dagje shoppen heb ik geen zin meer om te koken. We komen pas laat terug en eten wat makkelijks bij de snackbar: friet met mayonaise en pindasaus. (€2,10)


DONDERDAG & VRIJDAG: Ik kook weer voor twee dagen. Zo bespaar je makkelijk veel geld! Ik maak rijst met kipfilet, kerriesaus en groenten. De kipfilet is in de aanbieding bij de Boni (1 kilo voor €5) en de groentenmix koop ik daar ook goedkoop voor minder dan een euro.

ZATERDAG: We gaan uit eten bij La Cubanita en mijn zusje trakteert.

ZONDAG: Op dinsdag heb ik twee porties gekookt en vries ik één van deze porties in. Op zondag eet ik hetzelfde als dinsdag.


Overige kosten

LEUKE DINGEN: Ik lunchte in Den Bosch (€9,50), dronk wat op een terrasje en at een Bossche Bol (€3,95). We reisden gratis met de trein dankzij ons studenten OV. Verder speelde ik een avondje Kolonisten van Catan bij vrienden thuis en dat kostte me ook helemaal niets! Ik ben dus in mijn budget gebleven van €15 voor leuke dingen.

BENZINE: Qua benzine ben ik ook gemakkelijk binnen mijn budget van €30 gebleven. Ik had het ruim genomen, maar heb uiteindelijk maar €3 uitgegeven aan benzine. Wat een verschil!

KLEDING: Oké, ik ging een dagje winkelen in Den Bosch en dat had ik niet meegerekend in mijn budget. Ik koop een zonnebril (€10), een trui (€19,95) en een T-shirt (€9,95). Oeps!

Is het gelukt met mijn budget?

Als we kijken naar de boodschappen ben ik ruim binnen mijn budget gebleven. In totaal had ik €44 berekend om boodschappen van te doen voor een week, terwijl ik uiteindelijk maar €26,79 heb uitgegeven aan boodschappen.

Ook qua benzine heb ik flink bespaard: ik gaf €3 uit in plaats van €30. Voor leuke dingen had ik een budget van €15 en uiteindelijk heb ik €13,45 uitgegeven.

Eén onvoorziene kostenpost was kleding: daar gaf ik in totaal €39,90 aan uit.

Maakt "genoeg echt gelukkig"?

In totaal heb ik deze week €80,14 uitgegeven. Dat betekent dat ik ruim binnen mijn budget van €90 ben gebleven. De vraag is nu: maakt genoeg gelukkig? Kun je makkelijk leven met een klein budget? Mijn antwoord: JA! Ik heb de hele week heerlijk gegeten en ik vond het zelfs leuk om bewust boodschappen te doen en daarbij goed te letten op alle aanbiedingen. Ik heb een hele leuke week gehad zonder daar veel geld aan uit te geven. Ik ben tevreden!

Begint het nu bij jou ook te kriebelen om zo'n budget challenge aan te gaan? Dan daag ik jou bij deze uit om een week lang te leven van een beperkt budget. Ik vind het ontzettend leuk om jouw bevindingen te lezen! Deze kun je delen op jouw eigen blog of onder de hashtag #genoegmaaktgelukkig. Succes!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

16 opmerkingen:

 1. Yay leuk Nicole dat jij ook deze campagne doet :D. Ik vind boodschappen doen altijd het lastigst voor een klein budget. Ik kan vaak ook niet van tevoren bepalen wat ik de hele week wil eten = duurder omdat ik per keer boodschappen doe. Gelukkig heb je jezelf toch ook wel verwend met nieuwe spulletjes :D. Kom maar op met een mini-shoplog ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik leef eigenlijk altijd met een vrij beperkt budget als zelfstandige student en ik vind het dan ook zeer tof dat het een keer onder de aandacht wordt gebracht. Alhoewel €80 per week natuurlijk nog veel is, aangezien bij andere mensen daar ook nog veel vaste kosten bij komen zoals verzekeringen, huur, telefoonrekeningen.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je je challenge hebt gehaald! En je zoveel hebt kunnen besparen. Boodschapjes in één keer doen helpt inderdaad erg veel. En ik vind met twee eten/kopen ook véél voordeliger trouwens! Kan je gemakkelijk alles door twee delen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke challenge, dit moet ik ook eens een keertje bijhouden. Zo sta je eens goed stil waar aan en hoeveel geld je uit geeft zonder dat je het vaak door hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk z'n Challenge! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit triggert me wel om er bewuster mee bezig te zijn. Dank je wel voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om je blog te lezen! En knap dat je binnen je budget bent gebleven! En nu wil ik ook een Bossche bol! hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk en goed geschreven artikel! In mijn omgeving denkt iedereen dat je niet kunt eten voor weinig geld, wij eten voor €70 per week met zijn vieren. En dit artikel zal ook voor veel mensen de ogen openen en je kunt gewoon lekker blijven eten. Echt niet alleen soep en brood ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen. Ik probeer ook zo veel mogelijk op mn budget te letten. We krijgen namelijk straks een grote kostenpost erbij, namelijk een koopwoning. Door nu vast te oefenen door goed na te denkem bij uitgaven, hoop ik dat het went en we straks met een gerust gevoel in onze eigen woning kunnen wonen zonder in de problemen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem31.8.15

  Leuk dat je onder het budget bent gebleven , wat ik wel jammer vind is dat je 90 euro budget vind per week. Hier moet ik een hele maand mijn boodschappen van doen....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heb je weinig uitgegeven zeg! :) ik ga het volgende week ook eens proberen. Ik doe eigenlijk zo vaak boodschappen dat ik vaak het overzicht verlies hoe veel ik nou uitgeef... daar gaat verandering in komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke challenge! Fijn om te zien dat je met een klein budget ook lekker kunt eten. Ik kijk meestal op de app koken met aanbieding, erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke challenge! Fijn om te zien dat je met een klein budget ook lekker kunt eten. Ik kijk meestal op de app koken met aanbieding, erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk dat de challenge gelukt is! Ik probeer zelf ook altijd goed te letten op aanbiedingen, scheelt toch vaak weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik leef al jaren op een hudget, weet inmiddels niet beter

  BeantwoordenVerwijderen