3x Essence roze long lasting lipsticks


Vannacht droomde ik dat mijn lipstickcollectie gestolen werd. Een absolute nachtmerrie, kan ik je vertellen. Want ondanks dat ik mijn schandalig grote lipstickstash laatst bijna gehalveerd heb, bevat mijn collectie een paar échte pareltjes die ik voor geen goud kwijt zou willen.
Gelukkig was het slechts een droom en lagen al mijn lipsticks nog keurig op hun plek toen ik wakker werd. 

In mijn stash vind je een paar high end lipsticks, maar het grootste gedeelte van de lipsticks zijn van budgetmerken zoals NYC, CATRICE of Essence. Van die laatste heb ik maar weer eens drie nieuwe lipsticks aan mijn collectie toegevoegd: drie prachtige, oudroze kleuren die ik stuk voor stuk even mooi vind.  

 
Met dat warme weer laat ik - net als foundation - een lipstick weg uit mijn dagelijkse look. Veel te veel gedoe als je de hele dag aan het zweten bent. Maar wanneer de temperaturen weer normaal zijn, weet ik niet hoe snel ik naar mijn lipsticks moet grijpen! Ik ga de laatste tijd vaak voor roze tinten en wilde graag wat nieuwe roze kleuren aan mijn collectie toevoegen.

Bij het schap van Essence koos ik drie nieuwe kleuren uit: 07 Natural Beauty, 13 Love Me (deze kocht ik voor de tweede keer!) en 16 I am Yours.

Wanneer je een man bent en dit leest, denk je vast: zucht... vrouwen. Want al die lipsticks lijken toch precies op elkaar? Nee jongeman, dat heb je helemaal verkeerd begrepen. Want net als dat geen zwart jurkje hetzelfde is, is ook geen lipstick hetzelfde. Oké, de kleuren liggen dicht bij elkaar, maar er zijn toch subtiele verschillen.De Long Lasting Lipsticks van Essence komen in hun welbekende zwarte, matte verpakking. In het midden van de huls en op de onderkant vind je een kleurschijf die precies laat zien welke kleur de lipstick is. Vaak is deze kleur héél anders dan de daadwerkelijke kleur van de lipstick, maar bij Essence zitten ze toch vaak goed. Tof detail: het logo van Essence in de lipstick gegraveerd. Ik hou ervan!

Oké, laten we de lipsticks eens van dichtbij gaan bekijken.


07 Natural Beauty 

Als eerste 07 Natural Beauty: wat mij betreft kun je bijna geen betere everyday lipstick vinden dan deze. Een perfect oudroze kleurtje met een warme ondertoon. Ik vind hem prachtig! Op mijn lippen valt Natural Beauty ook niet tegen, zoals de naam als zegt is het ook echt een natuurlijke schoonheid! 

13 Love Me

13 Love Me is de tweede lipstick in mijn leven die ik he-le-maal heb opgemaakt. Het was echt maandenlang mijn favoriete kleurtje nu is hij echt op. Tijd om hem opnieuw te kopen! Hij is iets lichter dan 07 Natural Beauty en heeft een wat koelere ondertoon. Echt een mooi kleurtje voor de zomermaanden en staat mooi bij elke mogelijke look.Op mijn lippen zie je dat Love Me inderdaad wat lichter en koeler uitvalt dan Natural Beauty. Persoonlijk vind ik koele kleuren beter bij mij staan, maar nu ik mijn haar heb geverfd en een rode ondertoon heb, vind ik warme lipsticks ook ineens een stuk mooier staan!

16 I am Yours!

16 I am Yours is de donkerste kleur van het stel. De lipstick heeft een warme, fuchsia ondertoon en is echt wel een paar tinten donkerder dan de eerdergenoemde lipsticks. Ondanks dat hij wat donkerder is, vind ik hem nog steeds prima voor een dagelijkse make-uplook.


Oh wauw, deze is ook weer zo mooi! Het is moeilijk om mijn favoriet te kiezen....


... maar als ik toch moet kiezen, dan ga ik echt voor 13 Love Me (de middelste). Dit is al mijn favoriete lipstick sinds vorige zomer en het feit dat ik hem nu wéér koop, zegt vast genoeg. De andere twee kleuren daarentegen zijn minstens net zo mooi.

De lipsticks van Essence zijn lekker budget en fijn in gebruik. De lipsticks glijden makkelijk over je lippen en geven voldoende pigment achter. De houdbaarheid is echter wat minder lang. Doordat de lipsticks vrij glanzend zijn, zul je je lippen regelmatig bij moeten werken. Met zo'n nudekleur vind ik dat geen probleem.

Je vindt de Essence Long Lasting lipsticks voor €2,39 per stuk bij Kruidvat en Trekpleister. Er zijn zoveel verschillende kleuren verkrijgbaar, dat er zonder twijfel een geschikte voor jou bij zit!

Wat is jouw favoriete budgetmerk lipstick?

23 opmerkingen:

 1. Ik vind ze alle 3 erg mooi..vooral de middelste!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door jouw artikel wil ik Love Me ook kopen! Ik vind koelere tonen mij mooier staan, maar het is moeilijk om de in de winkel de warme en koele tonen van elkaar te onderscheiden. Ik heb Natural Beauty ook, maar deze kleur draag ik amper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Love Me is écht een aanrader! Het is de eerste lipstick die ik voor de tweede keer koop en ik draag hem nu alweer non stop :)

   Verwijderen
 3. Prachtige budget lipsticks! Ik moet zeggen dat ik ze nog niet eerder heb geprobeerd ondanks dat ik er zoveel goeds over lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke review! Ik vind de laatste kleur het mooist, ik houd wel van veel kleur. Bij mij blijven ze alleen niet zo lang zitten, maar voor de rest vind ik lipsticks van Essence ook wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke lipsticks, en wat lekker cheap zeg! Het is maar wat je zegt, geen enkel kleurtje is écht hetzelfde haha. Ik zou voor I am yours kiezen, omdat ik van mezelf al donkere lippen heb en die graag wat extra in de verf zet. Hij ziet er wat paarsig uit, dat heb ik héél graag! Love me staat je inderdaad heel goed, maar alledrie wel eigenlijk! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kleuren! Volgens mij heb ik deze ook allemaal.. Ik heb sowieso de meeste budget lipsticks van Essence.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een fijne review! Ik vind de eerste twee het mooist! Zelf heb ik er ook twee van Essence waar ik erg over te spreken ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie lipsticks zijn dit! Ik vind Love Me ook het mooist.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb twee van de drie lipstifts en vind ze ontzettend mooi en fijn werken! Doet Essence toch weer goed!

  www.fleursophia.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke kleuren zeg. Ik heb de kleur love me en die is zo fijn! De kwaliteit van deze lipsticks vind ik echt verbazingwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke review! Ik ben ook fan van Essence als het gaat om budgetlipsticks! Ik heb een paar andere maar niet deze terwijl ze ook heel mooi zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Love Me is echt super. De rest vind ik ook erg mooi. Zelf heb ik Love Me ook

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind met name Natural Beauty je erg mooi staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind ze alle drie prachtig! Het zijn ook mijn favo lipsticks net als die van Max & More. Wat grappig dat je Love Me twee keer kocht. Dat zegt toch wel iets!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie lipsticks! Natural beauty heb ik ook! Het zit hem inderdaad in die subtiele verschillen he ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha, wat grappig. Ik stond gisteren in Kruidvat naar de roze Essence lippenstiftjes te kijken en wou er graag eentje kopen, maar ik wist niet goed welke dus ik dacht "Ik wacht tot Nicole weer een review maakt!". En de dag erna zet je dit artikel! Nu weet ik zeker welke ik moet kopen, Love Me! xo Romy
  Rusty Revolvers

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw, ze zijn zeker mooi om te zien! Ik denk dat ik ook maar eens mijn eerste essence lipstick ga aanschaffen *shame on me*. De reviews die ik tegenwoordig zie van dit merk zijn erg positief!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind het ook alle drie hele mooie kleurtjes! Volgens mij heb ik zelf natural beauty ook nog ergens liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een prachtige kleurtjes zeg! Ik vind natural beauty denk ik het mooist hihi!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wanneer komen er weer filmpjes?

  BeantwoordenVerwijderen