E.L.F. Baked Eyeshadow Palette Texas - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

E.L.F. Baked Eyeshadow Palette Texas


Ik heb een haat-liefdeverhouding ontwikkeld wat betreft oogschaduw. Waar ik vroeger helemaal gek was van oogschaduw in de meest gekke, opvallende kleuren, laat ik tegenwoordig oogschaduw bijna altijd links liggen. Als ik foto's van mezelf terug zie met oogschaduw, denk ik: "Nicole, wat dacht je toen je besloot knalblauwe oogschaduw op je oogleden te smeren?!"

Inmiddels zijn mijn oogschaduwtechnieken een stuk verbeterd, maar een échte oogschaduwliefhebber kan ik mezelf nog steeds niet noemen. Wel ben ik steeds wat meer aan het experimenteren en dan het liefst met nude tinten. Subtiele everyday ooglooks vind ik tegenwoordig veel interessanter dan heftige looks met overal glitters. Het E.L.F. Baked Eyeshadow palette lag al een heel aantal weken klaar om gereviewd te worden. Tijd om die eens te testen!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar E.L.F. verrast mij keer op keer weer met haar fijne budgetproducten. Vooral de Studio lijn is favoriet bij mij, met name vanwege de goede kwaliteit van de producten én de prachtige verpakkingen. Ook de verpakking van het Baked Eyeshadow Palette laat mijn hart wat sneller kloppen, want zeg nou zelf: die ziet er toch geweldig uit?

In totaal zijn er vier verschillende uitvoeringen van het palette. Ik ging voor 85141 Texas: een palette met daarin bruine nude tinten, precies waar ik momenteel van houd!

Als ik het doosje open, begint mijn hart nóg sneller te kloppen. Wat ziet dat er prachtig uit! Het palette bevat twaalf prachtige gebakken oogschaduws in uiteenlopende kleuren. Zo bevat het palette twee highlighters met een intense glans, maar ook een lichte champagnekleur en juist een intens donkere aardekleur. Genoeg moois om een ooglook mee te creëren!

Het enige wat ik jammer vind, is dat alle kleuren erg veel glans en glitter bevatten. Nu is dat ook wel gewoon voor gebakken oogschaduws, maar ik werk ook graag met matte tinten. Meestal combineer ik één zo'n glanzende kleur met een matte kleur, maar die is in dit palette niet te vinden. Jammer!

Tijd om de kleuren te swatchen én natuurlijk om een ooglook te maken. Over de intensiteit van de kleuren ben ik erg te spreken. Alle kleuren zijn goed gepigmenteerd, op de lichtroze kleur op de eerste rij na. Sowieso vind ik deze kleur een beetje een "buitenbeentje" in dit palette. Ze hadden daar van mij nog wel een mooie, lichtbruine tint voor in de plaats mogen doen. De oogschaduws zijn lekker zacht van textuur. Daardoor hebben ze wel wat meer fall-out (oppassen geblazen dus bij het aanbrengen op de oogleden) maar zijn ze wel makkelijk te blenden.

Met het palette kun je veel verschillende, neutrale ooglooks maken. Op mijn bewegend ooglid breng ik kleur 6 aan en in de buitenste ooghoek kleur 8. Een mix van deze twee kleuren breng ik aan op mijn onderste wimperrand. In mijn arcadeboog breng ik kleur 9 aan. De look maak ik af met de mooie highlighter (kleur 1) uit het palette.

Ik ben erg te spreken over het E.L.F. Baked Eyeshadow Palette. Als je op zoek bent naar wat meer spanning, dan kun je beter voor één van de andere varianten gaan, maar voor mij is dit palette perfect. Hij bevat mooie, neutrale kleuren waarmee je subtiele ooglooks kunt maken. Prima voor een dagelijkse look. Het enige jammere vind ik dat er geen matte kleuren in het palette zitten. Een mix van de glanzende én matte tinten was voor mij helemaal perfect geweest, maar eigenlijk hoor je mij niet klagen.

Je vindt het E.L.F. Baked Eyeshadow palette voor €12 in de webshop van E.L.F.

Gebruik jij vaak gebakken oogschaduws?  

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

23 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit! Al snap ik best dat je liever matte tinten had gezien, zelf gebruik ik die ook het liefst. Ik heb qua pigmentatie droog nooit zo'n goede ervaring met baked oogschaduw (wel als je het op een basis doet of nat gebruikt) maar deze kleuren zien er nog best goed uit! Leuke look heb je gemaakt! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer inderdaad dat er geen matte kleuren inzitten maae verder ziet het er prachtig uit! Dit zijn ook echt de kleuren die ik zelf zou gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de look erg mooi geworden Nicole! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey die baked palettes heb ik nog nooit gezien zelfs bij ELF, laat staan getest. Gaaf! Het resultaat ziet er mooi uit. Zeker voor die prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat er geen matte bij zitten, maar de kleuren die er in zitten zijn wel prachtig! Mooi palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem22.7.15

  Ik heb een palette van 4 van bourjois met gebakken oogschaduws in deze kleuren, maar dit palette lijkt me eigenlijk veel leuker, zeker voor hetzelfde geld!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een matte bruine zou inderdaad wel handig zijn, maar verder vind ik het een mooi palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind de kleuren heel erg mooi, jammer dat ze niet een matte kleur erin hebben gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie kleuren, dit zijn ook tinten die ik vaak draag! Wel jammer dat er geen matte kleur in zit, die variatie vind ik ook altijd wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vind met ELF altijd een hit of miss. Dit ziet er goed uit! Heb alleen geen nieuwe oogschaduws nodig haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat zijn mooie kleuren en inderdaad, de pigmentatie is ook heel erg goed. Ik hou wel van een beetje shimmer, en vind het dan ook niet erg dat deze geen matte kleuren bevat. Ik vind het een mooie palette! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb dit palette ook in Seattle en vind de oogschaduw nat vooral erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem22.7.15

  Wat een mooi palette zeg. Ik vind de look die je ermee gemaakt hebt erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige kleuren, wauw! Vooral dat goud vind ik heel mooi. Maar ik ben zowat hetzelfde als jou: oogschaduw smeer ik amper op m'n ogen terwijl ik vroeger graag knalgroene (?!) oogschaduw droeg. Gelukkig nooit meer foto's van gevonden, haha! Jouw ooglook vind ik wel echt héél erg mooi: subtiel en stijlvol. Echt leuk.
  XO IMKE | Pastellics

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh mooi palette, dat valt zeker niet tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi palette zeg! Natuurlijk ook met zo'n fijne prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Best een leuk palette inderdaad. Heb hem zelf ook gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De pigmentatie verbaasd me eigenlijk want die vind ik eigenlijk voor de prijs best wel goed! Jammer van de matte tinten maar vind dat je er een mooie look van hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw, die swatches!! Erg mooi palette :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het ziet er een heel mooi palette uit! Met een goede pigmentatie! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi palette! Ik vind vooral de bovenste kleuren erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind het eigenlijk een super mooi palet. Ik had veel negatieve reviews gezien, van voornamelijk youtubers, maar ik vind het reuze meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen