MUA Romantic Effloresence eyeshadow palette - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

MUA Romantic Effloresence eyeshadow palette


Hoi lieve mensen! Normaal vind je op Cocogold.nl op zondag een Photo Diary, maar deze week sla ik die een keer over. Ik ben vrijdag flauwgevallen in de badkamer en ben daarbij hard met mijn hoofd op de badkamervloer gevallen. Het gevolg? Waarschijnlijk een lichte hersenschudding en een hele zere nek, rug en kont. Voor de rest heb ik deze week veel gewerkt en dus niet zoveel spannends meegemaakt. Daarom vandaag een review van een prachtig palette die ik vorige week bij Kruidvat scoorde; het MUA Romantic Effloresence palette!


Ik weet nog goed dat ik in maart 2014 spannend nieuws van Kruidvat kreeg. Tijdens het jaarlijkse Kruidvat event werd namelijk aangekondigd dat er een nieuw Engels merk naar Nederland zou komen. En dat was... Make Up Academy (MUA)! Een heel fijn low-budgetmerk die vooral bekend staat om haar prachtige oogschaduw palettes. Ik kreeg toen het Undressed palette (klik hier voor de review en klik hier om vijf verschillende looks met het Undressed palette te zien) mee die ik nu al ruim een jaar lang met heel veel plezier gebruik.

Toen ik vorige week na 4,5 maand in Istanbul te hebben gewoond ein-de-lijk weer eens bij de Kruidvat was, zag ik dat MUA ook ineens in de Kruidvat in mijn stadje werd verkocht! Bij de kassa stond een stelling met daarin de twee nieuwe palettes van MUA. Het Romantic Effloresence palette stond al een tijdje op mijn wishlist dus ik kon mijn geluk niet op toen ik deze ineens bij Kruidvat zag. Lang hoefde ik niet na te denken, die ging met mij mee naar huis!

Ik ben een groot fan van de prachtige verpakkingen van de MUA palettes. Ondanks dat ze van plastic zijn, stralen ze toch luxe uit en ze zijn lekker compact! Elk palette bevat twaalf kleurtjes die zorgvuldig zijn uitgekozen. Ook de kleuren uit het MUA Romantic Effloresence palette passen weer zo perfect bij elkaar. Het palette bevat ook een simpel oogschaduwkwastje. Voor mij hebben die geen meerwaarde, ik gooi ze meestal meteen in de prullenbak omdat ik het toch alleen maar onhandig vind als ze onnodig in de verpakking zitten.

Het MUA Romantic Effloresence palette bevat twaalf prachtige zachte, warme oogschaduwtinten. Elke kleur in het palette vind ik mooi; je kunt hier tientallen looks mee creëren! De oogschaduws in het Undressed palette hebben geen namen, maar daar heeft MUA bij het Romantic Effloresence palette verandering in gebracht. Elke kleur in het palette heeft namelijk haar eigen naam!

Bovenste rij: Mesmeric, Tempt, Corrupt, Obsessed, Lavish en Fiery.
Onderste rij: Bewitch, Magnet, Exposed, Siren, Reveal en Captivate.

Bovenste rij swatches: Mesmeric, Tempt, Corrupt, Obsessed, Lavish, Fiery.
Onderste rij swatches: Bewitch, Magnet, Exposed, Siren, Reveal, Captivate.
Tijd om te swatchen! Uit ervaring weet ik dat de pigmentatie van de oogschaduws uit het Undressed palette erg goed is. Ik verwachtte dan ook dat de oogschaduws uit het Romantic Effloresence palette goed gepigmenteerd zouden zijn en het palette maakt mijn verwachtingen meer dan waar! Wauw, wat een pigmentatie! 

Mijn favoriete kleuren zijn Tempt (een diepe, paarse kleur met shimmers), Fiery (een shiny roségouden tint met een geweldige pigmentatie) en Reveal (het perfecte champagne kleurtje voor op je bewegend ooglid.)

Ik kon niet wachten om met dit palette aan de slag te gaan! Ik had al direct een aantal combinaties voor een ooglook in gedachten toen ik de mooie kleurtjes zag. Inmiddels heb ik ook al wat geëxperimenteerd met de oogschaduws uit het palette, maar dit is toch mijn favoriete look.

Op mijn bewegend ooglid breng ik Reveal, de mooie champagnekleur aan. In mijn binnenste ooghoek Mesmeric, een lichtroze, vrijwel matte highlighter. In de arcadeboog breng ik eerst Tempt aan: de intens paarse kleur met shimmers. Om de look nog extra intens te maken, breng ik in mijn buitenste ooghoek Magnet aan, een donkere bruin/grijze kleur. Onder mijn oog breng ik met een dun kwastje ook nog wat van Tempt aan om de look compleet te maken.

Overige producten die ik heb gebruikt voor deze look:

- Essence 16H Stay All Day Concealer (review)
- GOSH XTreme Liquid gel liner 001 Black
- Miss Sporty So Matte Perfet Stay powder 
- ARTDECO Eyeshadow Base
- NYC Expert Last Lip Laquer 204 Central Park Passion (review)
- Rival de Loop wenkbrauwpotlood 02 Medium Brown
- CATRICE Haute Future Blush Pearls (review)


Zoals je in deze review hebt kunnen lezen, ben ik razend enthousiast over het MUA Romantic Effloresence palette. Het palette bevat twaalf zachte, warme tinten (zowel mat als glanzend) die stuk voor stuk super goed gepigmenteerd zijn. Met dit palette kun je eindeloos variëren en diverse looks maken. Voor een prijs van slechts €5,99 kun je deze écht niet in de winkel laten liggen!

Je vindt het MUA Romantic Effloresence palette voor €5,99 bij Kruidvat. Heb jij al wel eens een MUA palette geprobeerd?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

19 opmerkingen:

 1. Wow, dat is even schrikken. Wat een klap heb je gemaakt. Hope you're okay? Moppie toch :(

  Anyway, het palette is heel mooi. Evenals de look die je ermee hebt gemaakt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie palette! Ook de swatches en de ooglook zien er erg goed en mooi uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem21.6.15

  Wauw hij is nog mooier dan ik had verwacht! Wat een prachtige kleuren. Deze ga ik zeker snel kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een super mooi palette.. en die prijs.. Die moet ik zeker gaan aanschaffen :-)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit palette zou ik ook nog wel willen hebben, lijkt me super mooi en fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een mooi palette! En voor die prijs... Die komt op m'n wishlist! Liefs, Klaske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi palette is het ja, ik heb 'm vorige week ook gekocht! Beterschap met je hersenschudding!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg mooi palette, ik snap alleen niet dat er nog merken zijn die er een sponsapplicator bij doen.. Alsof er iemand ze gebruikt?! Hopelijk knap jij snel weer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat naar dat je bent flauwgevallen, hopelijk voel je je gauw weer wat beter! Prachtig palette is dit zeg, de pigmentatie is echt goed. En lekker budget! Misschien dat ik 'm toch maar eens ga aanschaffen, want heb er al veel goeds over gelezen. Is dat gestreepte toevallig een kussensloop van de Action? Ik kocht die namelijk afgelopen zaterdag voor de achtergrond van blogfoto's, blijkbaar ben ik niet de enige, hahahaha :-). Grappig! X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi palette! Deze komt zeker op mijn wishlist. Ik heb van MUA al het Undress Me Too palette die ik zowat dagelijks met veel liefde gebruik. Naar dat je gevallen bent, beterschap nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze palette wil ik ook wel hebben! Fijne review heb je gemaakt! En een mooie ooglook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw! Wat een ontzettend mooi palette! Nog mooier dan ik dacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat vervelend dat je bent gevallen:( Mooie ooglook!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ohjee wat naar, hopelijk knap je weer snel op. De palette is wel erg mooi en wat een pigmentatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem21.6.15

  Ik heb deze ook! nu echt zo blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh dit ziet er een heel mooi palette uit! (Veel beterschap!)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem22.6.15

  ziet er heel erg goed uit dit palette!

  BeantwoordenVerwijderen