10 random favorieten | Uit eten voor €2, bloemetjes T-shirt en zomerse muziekjes - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

10 random favorieten | Uit eten voor €2, bloemetjes T-shirt en zomerse muziekjes


Of het nu een héél lekker gerecht, geweldig make-upproduct of spannende film is - ik heb altijd genoeg favorieten! Ik vind het dan ook heerlijk om zo'n "favorietenartikeltje" in elkaar te zetten en dat was alweer een flinke tijd geleden. Drie keer raden wat voor artikel dit toch gaat worden... Mijn 10 random favorieten van het moment!


#1 Yemek Dunyası (een ultra goedkoop restaurant in Istanbul)
Op het gebied van eten hoef ik niet lang na te denken wat mijn ultieme favoriet is van het moment. Op nog geen vijftig meter van mijn huis hier in Istanbul zit Yemek Dunyası, (letterlijk vertaald: eten van de wereld) het meest goedkope restaurant dat ik ooit heb gezien. Nu zijn er wel meer goedkope eettentjes hier in Istanbul, maar de kwaliteit is niet altijd om over naar huis te schrijven.
Bij Yemek Dunyası snappen ze het leven van arme Erasmus studenten: ze hebben daar een complete maaltijd voor 6,75 Turkse Lira, wat door de huidige wisselkoers neerkomt op €2,25 mer maaltijd. Nou sorry, daar kan ik het zelf niet voor klaar maken. Bovendien is het eten bij Yemek Dunyası ook nog eens ontzettend lekker. Dus ja, je kunt je vast voorstellen dat ik hier wel een paar keer per week ben te vinden.


#2 Crispy Chicken
En als ik dan toch zelf in de keuken sta (wat ook nog heel regelmatig voorkomt hoor, maak je maar geen zorgen), dan maak ik het liefst kip. Hier in Istanbul is varkensvlees en zelfs rundvlees bijna niet te verkrijgen, wat ik als kipliefhebber helemaal geen probleem vind. Kip is namelijk het meest veelzijdige stukje vlees (ja, dat is écht zo!) en je kunt er eindeloze combinaties mee maken.
Mijn favoriet? De Crispy Chicken à la KFC, waarvan ik het recept een tijdje geleden ook al op mijn blog liet zien. (Klik hier!) Ongelooflijk makkelijk en zó lekker!

#3 Notitieboekjes
Mijn notitieboekjes verslaving is voor mij niets nieuws. Gelukkig kan ik me in Nederland nog aardig inhouden, omdat ik het vaak te duur vind. Hier in Istanbul is het een waar notitieboekjes walhalla en ben ik zeker een paar keer in de maand een uur lang in de boekwinkel te vinden om daar weg te dromen tussen alle geweldige notitieboekjes die geen drol kosten.
Ik heb dan ook alweer minstens tien notitieboekjes gekocht waarvan ik geen idee heb wat ik ermee moet doen.

#4 Bloemetjes T-shirt
Nu ik dit artikel aan het typen ben, merk ik dat bijna al mijn favorieten te maken hebben met Istanbul. Tja, wat wil je als je hier al vier maanden woont? In de grootste winkelstraat van Istanbul vind je een piepklein zijstraatje met daarin kleine kraampjes en winkeltjes die spotgoedkope leftovers verkopen van merken zoals ZARA, H&M en Primark. Daar vond ik een paar weken geleden dit geweldige bloemenshirtje voor 5 Turkse Lira, a.k.a. €1,75. De kwaliteit heeft me ontzettend verrast en het T-shirt is uitgegroeid tot mijn favoriete T-shirt van het moment.
 

#5 Rimmel Wake Me Up! foundation
Nu mijn huid eindelijk wat bruiner is geworden en ik er niet meer uit zie als een albino, is de Rimmel Wake Me Up! founation in de kleur 200 Soft Beige perfect. Ik ben dol op de foundations van Rimmel: ze ruiken lekker, dekken ontzettend goed en voelen licht aan op de huid. Een absolute aanrader, ook voor meiden met een lichtere huid, want de foundation is ook in lichte tinten verkrijgbaar. Lees hier mijn uitgebreide review over de foundation! 

#6 De App Happening
Normaal ben ik niet zo van de apps. Ik speel een spelletje drie dagen en dan heb ik het alweer helemaal gezien. Totdat ik aan de app Happening begon en na een paar weken ben ik het nog steeds niet zat! Happening speel je met een groep vrienden. In de app zijn er verschillende activiteiten. Zo is er de Ranking Game (mijn favoriet!) waarbij je je vrienden moet ranken op vragen zoals "Wie is het slimst?", "Wie heeft de gekste gewoontes?" en "Wie heeft er wel eens naaktfoto's van zichzelf gemaakt?"
Wat ik ook een leuk onderdeel vind, is de Photo Hunt. Elke 24 uur komt er een nieuwe opdracht online, bijvoorbeeld "Maak een foto van jezelf met een stoplicht", "Maak een foto waarbij je je in je grote teen probeert te bijten" of "Maak een foto als je met stokjes eet." Degene die als eerste een foto uploadt, wint en krijgt 10 punten. Alle runner-ups krijgen 2 punten. Inmiddels zit ik al over de 100 punten, maar daarmee kom ik nog lang niet in de buurt van nummer 1, die al meer dan 200 punten heeft...


#7 La Belle Mixtape
Nu het elke keer ver boven de 25 graden is in Istanbul, breng ik heel wat middagjes door op ons dakterras. Alleen maar liggen wordt ook al snel zo saai, dus ik zet graag een muziekje op. Op dit moment zijn de La Belle Mixtapes mijn favorieten! Het is heerlijke lounge muziek, perfect voor in het zonnetje. Er zijn meerdere mixtapes te vinden, dus je vermaakt je zeker een paar uur met deze fijne mixjes!


#8 John Frieda Frizz Ease haarolie
Oké, deze haarolie is even een investering, maar dan heb je ook wat. Ik kreeg deze haarolie maanden geleden opgestuurd voor mijn blog en gebruik hem sindsdien altijd nadat ik mijn haren heb geföhnd. Je hebt maar één pompje nodig om de olie in de punten van je haar te verdelen. Deze fijne haarolie zorgt ervoor dat mijn dode haar er weer glanzend en gezond uitziet. Bovendien voelt mijn haar altijd zo lekker zacht aan na gebruik! En het beste is dat hij nog voor ruim tweederde vol zit. Yay! Lees hier de uitgebreide review én de vergelijking met een budget haarolie.


#9 Mason Jar
De Mason Jar zag ik al vaker voorbij komen op Instagram. Ik vond het altijd maar een beetje overhyped en snapte niet wat er nou zo leuk was aan zo'n drinkbeker. Nou, dat weet ik nu wel. Ik drink veel te weinig water en daarom moest ik van mezelf een manier verzinnen om mezelf te motiveren meer water te drinken. En hoe kan dat nou beter als je je water drinkt uit zo'n toffe Mason Jar? Ik kocht deze voor ongeveer €3 in Istanbul en sinds ik hem heb, drink ik uit niets anders meer.
Al mijn huisgenoten vinden het maar al te grappig als ik weer lurkend aan dit ding de woonkamer in kom lopen.


#10 E.L.F. lipstick voor maar €1!
De E.L.F. lipsticks zijn al maanden (als het niet jaren is!) favoriet bij mij. Ze kosten maar €1, zijn verkrijgbaar in tientallen leuke kleurtjes en de kwaliteit is echt top! Mijn favoriet van het moment is #7703 Seductive, een prachtig oudroze tintje die bij elke make-uplook of outfit past. De uitgebreide review lees je hier!

Heb jij nog een nieuwe favoriet (op wat voor gebied dan ook) ontdekt de afgelopen tijd?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

21 opmerkingen:

 1. Wat een leuke favorieten mop! Als ik in Istanbul kom, dan zal ik zeker dat restaurantje opzoeken. Oeh trouwens, op aanraden van jou ga ik die lipstick waarschijnlijk proberen. Ik vind m zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke favorieten! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah die Mason Jar is leeeuk! Ik ben ook gek op notitieboekjes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat goedkoop en je kan dan ook lekker eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke favorieten! En jeetje, je slaagt er wel in me warm te maken voor Istanbul, haha! Ik vind die foundation erg goed klinken, wil ik eens uitproberen nu. En whut, eten onder €3?! Ik zou er ook vaak te vinden zijn! Die crispy chicken heb ik uitgeprobeerd en is inderdaad heel lekker, dankje voor de tip! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt een leuk artikel, ik wil echt eens naar Istanbul, het klinkt zo lekker goedkoop haha!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh in die notitieboekjes verslaving kan ik me helemaal vinden! Het is dat ze bij Hema best prijzig zijn, anders had ik ze hier allemaal al liggen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke favorieten allemaal, die foundation wil ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik krijg echt honger van die foto's van al dat lekkere eten! hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ga nu direct Happening downloaden, dat lijkt me briljant. Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die bloemen top is zo leuk! Simpele t-shirtjes blijven favoriet. Ik vind happening ook echt een hele leuke (en grappige) app. En die Rimmel Foundation moet ik ook eens gaan halen denk ik :) Klinkt heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem28.5.15

  Echt hele leuke favorieten! De Happening app is echt leuk. Een tijdje geleden deed ik die ook met vriendinnen van school, maar al best snel waren alle vragen al aan de beurt geweest en werd het een beetje saai helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk artikel! Ik heb van de week ook met die Rimmel foundation in mijn handen gestaan. Helaas heb ik hem niet mee kunnen nemen, het testdingetje was weg in de lichtste tint dus kon niet kijken of hij matchte :( Zo jammer! En die E.L.F. lipsticks is wel een tip. Nooit geweten dat die zo goedkoop waren. Kan ik eindelijk beetje experimenteren met verschillende kleurtjes zonder een fortuin kwijt te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem28.5.15

  Leuke tips, rimmel is echt fantastisch qua foundation, happening is echt een leuke app he! Oh die crispy chicken ziet er ook wel heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke favorieten! En damn, zo goedkoop dat Istanboel is. Die lipstick staat je ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Happening heb ik ook een paar weken heel actief gespeeld maar nu zijn m'n vriendinnen en ik het wel een beetje zat, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wow, 1,75 euro voor een t-shirt! Dat is ongelooflijk, wow! En dat hij nog steeds in perfecte staat is, super! (: Ik ben wel benieuwd naar je notitieboekjes, hier zit er nog eentje die een groeiende stapel heeft waarmee ze niet weet wat doen. Oeps. Happening, ik heb er wel al van gehoord, maar ik durf het niet te downloaden, uit schrik dat ik het iets te competitief zou gaan spelen, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel leuk die mason jar!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuk artikel! Echt.. zo goedkoop en lekker eten, dat is toch fantastisch? Hihi. Die Mason Jar is ook echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat fijn dat je door de Mason Jar meer bent beginnen drinken, is voor mij misschien ook nog een handige oplossing ;) en zo leuk dat alles in Istanbul zo goedkoop was!

  BeantwoordenVerwijderen