Photo Diary #17 | Sneeuw, eerste schoolweek & weekendje weg naar Gallipoli!

De Photo Diary is één dagje later dan normaal, maar dat heeft een goede reden, want afgelopen weekend was ik namelijk een weekendje "op vakantie"! Met mijn huisgenoten wilden we eigenlijk een lang weekend naar Bulgarije gaan, maar omdat twee huisgenoten niet de juiste visa hadden, kon dat het laas nog niet doorgaan. Omdat we toch wel zin hadden in een weekendje weg, hebben we gewoon een weekendje weg in Turkije geboekt.
Vrijdagmiddag vertrokken we - na mijn eerste week op de universiteit - voor een weekendje naar Troje & Gallipoli. Gisteravond kwam ik pas laat terug, vandaar dat ik nu pas de Photo Diary aan jullie kan laten zien. Kijk je mee naar mijn week?


Op zaterdag sliep ik lekker uit tot elf uur. Daarna ging ik een wandeling maken met Maddi en Zoë, mijn huisgenootjes uit Australië en Engeland. We hebben uiteindelijk meer dan drie uur gelopen en hebben veel mooie dingen gezien.


We kwamen per ongeluk op een megagrote begraafplaats uit, wat best bijzonder was om te zien. Een hele vredige en stille plek in zo'n drukke stad.


Dit is wat Istanbul echt typeert: het verschil tussen armoede en rijkdom is hier enorm. Zo zie je een vervallen huisje met op de achtergrond skyscrapers.


Tijdens onze wandeling kwamen we dit leuke parkje tegen. Je mag hier voor 1TL (ongeveer €0,30) naar binnen en mag je eigen eten en drinken meenemen om te picknicken. Ik denk dat we hier in de zomer veel tijd gaan doorbrengen!


Daarna kwamen in de wijk Besiktas op de zaterdagmarkt terecht waar we nog even overheen hebben gelopen.

Om half 4 hadden we afgesproken met wat studiegenootjes van Maddi en Zoë om naar het Istanbul Modern Art museum te gaan. Ik vind het heel leuk om zo nu en dan een museum te bezoeken en dit was echt een heel tof museum met veel soorten kunst: zowel schilderijen als beeldhouwwerken, er werden zelfs documentaires getoond en er was een fotografietentoonstelling.


Op zondag ging ik naar de kerk in Istanbul. Zoals je misschien wel weet ben ik christelijk en ga ik in Nederland elke zondag naar de kerk. In zo'n moslimstad als Istanbul met 3000 moskeeën ligt dat wat ingewikkelder. Er zijn hier maar een paar kerken. Ik ging naar de Union Church, een internationale protestante kerk. Toevallig zat ik naast een ander Nederlands stel die woont en werkt in Istanbul.


's Middags ging ik met mijn huisgenootjes naar de Mecidiyeköy Market waar iedereen veel groenten en fruit in sloeg.

Daarna maakten we een mega uitgebreide lunch met z'n allen klaar. Smullen!


's Avonds kookte Berar, een Syrische huisgenoot uit het andere appartement typisch Syrisch eten: falafel met tomaat en hummus in een soort wrap. Het was heerlijk!


Op maandag was het tijd voor mijn eerste schooldag. Ik had het vak Global Marketing Strategy wat echt ontzettend leuk was!


Op maandagavond kwam een huisgenootje uit het andere appartement (in de flat waar ik woon zijn twee appartementen met Erasmusstudenten) naar ons appartement met een gitaar. Ohhh, wat was ik blij dat ik eindelijk weer gitaar kon spelen! Het bleek zelfs dat er in het andere appartement drie gitaren stonden, dus uiteindelijk hebben we de hele avond met z'n drieën gitaar gespeeld!


Dit was wel even een verrassing toen ik dinsdagochtend wakker werd: sneeuw!


Ik begon de dag met versgeperste sinaasappelsap. Bij gebrek aan beter, dronk ik dat uit een Efes bierglas, haha!


Voordat ik naar school ging lunchte ik nog even snel met gebakken ei en brood.


Toen ik om 1 uur op de universiteit aan kwam, bleek dat mijn les uitgevallen was door het slechte weer. Tja, dat kan hier dus ook gewoon. Eigenlijk had ik om 6 uur ook nog een les, maar om nu vijf uur te wachten... daar had ik niet zoveel zin in. Ik ben maar naar huis gegaan en heb daar een heerlijk relaxed middagje gehouden.


En ook de volgende dag werd het niet veel beter. Dit keer lag er echt een heel dik pak sneeuw en waren mijn lessen weer uitgevallen. Nou, dan blijf ik toch lekker in bed?

Op woensdagavond ging ik met Rianne eten bij Yemek Dunyası, een eettentje in onze straat. Hier heb je een complete maaltijd voor 6,75 lira, wat ongeveer €2,50 is.De volgende ochtend ging ik met huisgenootjes ontbijten bij het Down Café, een café waar mensen met het syndroom van Down werken. Een super tof initiatief en het was ontzettend lekker!
Op vrijdagmiddag ging ik samen met zes huisgenoten een weekendje weg. We huurden en auto en onze huisbaas reed. De eerste nacht verbleven we in Eceabat, een heel oud, schattig dorpje.

Heerlijk ontbijtje in het hotel!

Ons hotel was heel dichtbij de zee. Ook al was het ijskoud, het was toch wel heel mooi om te zien!

Uitzicht vanuit het hotel!

Op zaterdagmiddag reden we door Gallipoli. Het was nog steeds niet heel erg warm, maar met een zonnetje erbij was het prima vertoeven. Wat een prachtig uitzicht!

Het tweede hotel was ook dichtbij de haven, in de stad Çanakkale.

Op zondagmiddag aten we nog een broodje net voordat we weer teruggingen naar Istanbul met dit prachtige uitzicht!

Jullie krijgen deze week nog een uitgebreider verslag van mijn weekendje weg, ik heb zoveel mooie dingen gezien! Deze week moet ik mijn vakken definitief doorgeven en voeg ik één vak toe aan mijn rooster. Dat betekent dat ik ongeveer 15 uur les heb in de week, genoeg tijd over dus om leuke dingen te doen, waaronder een feestje op een boot met 900 andere mensen!

21 opmerkingen:

 1. Dat klinkt echt als een heerlijk weekje! Ben benieuwd naar je reisverslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, heerlijk om dit zo te zien! En wat een contrast, zonnig en winters tegelijkertijd. Fijn dat je ook in Istanbul naar de kerk kan gaan, en wat ziet het er daar toch mooi uit. Ook heel leuk dat je in het buitenland alsnog op weekend bent gegaan haha :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blijf het leuk vinden om deze verslagen te lezen! Ik weet niet veel van Istanbul maar zie zo toch veel moois :) (en van de rest van waar je naar toe gaat hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslagje! En inderdaad, wat is het verschil tussen arm en rijk goed te zien ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's allemaal! Volgens mij heb je het wel naar je zin daar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet het er mooi en gezellig uit daar! En van het lekkere eten loopt me het water in de mond!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je zo'n leuke tijd hebt daar! Heerlijk zo'n weekendje weg na je eerste week!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er heel mooi uit daar en zoals je zegt zo het verschil tussen armoede en rijkdom is intens groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat tof dat je gewoon een weekendje bent weggeweest, haha! En dat goedkope eten telkens, zo gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe tof is het dat alles zo goedkoop is daar? Heel leuk om al je foto's zo te zien. Ik geloof dat je het mega naar je zin hebt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super leuk deze foto diary! Zo gaaf om te zien hoe jij het daar hebt in Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw wat een mooie uitzichten! Lijkt me een heel bijzonder om in een cafeetje te gaan eten waar mensen met het Syndroom van Down kunnen werken, vind ik een mooi initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind de laatste foto erg mooi, verder leuk om te zien wat je allemaal doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het zo leuk om op deze manier mee te blikken op wat je allemaal doet daar! Ik probeer nu zelf een stage in istanbul te regelen voor vorig jaar dus toen ik zag dat jij er ook heen ging voor je studie was ik gelijk benieuwd naar alle blogpost die er zouden volgen, ik volg je instagram ook op de voet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk dat jullie gewoon met z'n allen even zijn weg geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel erg leuk om te lezen ben benieuwd naar Nog meer verhalen en je weekend weg natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel erg leuk om te lezen ben benieuwd naar Nog meer verhalen en je weekend weg natuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mega leuke diary! Het is daar prachtig! Wel balen dat je lessen uitvielen. Dat eten voor die prijs ziet er trouwens super lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen