What to wear for Christmas #1 | Little Black Dress

Hebben jullie ook al zo'n zin in kerst? Ik kan in ieder geval niet meer wachten totdat de kerstbomen weer tevoorschijn worden gehaald, we ons buikje vol kunnen eten met de lekkerste kerstdiners en cadeautjes uit mogen pakken. Eén van de leukste dingen aan kerst vind ik toch wel het shoppen van een kerstoutfit. En daar kun je natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen! Om alvast een beetje in de kerstsferen te komen, ga ik op pad om een leuke outfit voor kerst te scoren. Om jullie wat inspiratie te geven, heb ik een aantal verschillende kerstoutfits bij elkaar gezocht. Chique, stijlvol of juist wat stoerder als je niet zo van de jurkjes bent: de komende weken zul je verschillende kerstoutfits voorbij zien komen op Cocogold.nl.

Vandaag een chique kerstoutfit van de CoolCat! Toen CoolCat mij laatst vroeg of ik het leuk vond om een feestelijke outfit in de winkel uit te zoeken, stond ik niet direct te springen. Eigenlijk kom ik nooit bij CoolCat, omdat ik altijd dacht dat de kleding die ik leuk vind, daar niet wordt verkocht. Maar, eerlijk is eerlijk: ik was stiekem toch wel nieuwsgierig naar de kleding van CoolCat en was dan ook zeker bereid ze een kans te geven. Bovendien houd ik wel van een uitdaging en dus ging ik op pad om een kerstoutfit te scoren!


En wat bleek? Bij CoolCat kon ik eigenlijk heel goed terecht voor een kerstoutfit! Inderdaad, veel van de items die ze verkopen zou ik niet dagelijks naar school dragen, maar als je op zoek bent naar iets feestelijks, dan ben je bij CoolCat echt op het juiste adres. Ik moet zeggen dat ik positief verrast was! Samen met twee vrienden was ik een dagje winkelen in Utrecht en zij zochten dit jurkje voor me uit.
Toen ik hem zag, vond ik hem direct leuk! Perfect voor kerst: chique en stijlvol.

Wat ik zo mooi vind aan het jurkje, is het kanten detail bij de hals. Hierbij droeg ik ook nog een gouden kettinkje die de outfit nét die extra touch geeft.

Gouden ketting - €2,50


Het jurkje is mooi getailleerd, wat ik altijd heel belangrijk vind omdat dit het meest flatterend is voor mijn figuur. Het onderjurkje is strak en komt tot ongeveer 20cm boven mijn knieën. Aan de achterkant is het jurkje wat langer dan aan de voorkant, wat ik een heel tof effect vind geven. Het kant gaat op de rug nog door, dat maakt het jurkje éxtra bijzonder.

Zwart jurkje - €34,95

Zonder een jasje erover vind ik het jurkje het mooist, omdat hij zo het beste tot zijn recht komt. Maar aangezien het nu niet bepaald 30 graden is tijdens kerst, vond ik het wel fijn om een jasje over het jurkje te dragen. Hiervoor koos ik een getailleerd zwart jasje uit met een mooi patroontje. Vrij simpel, maar toch wel chique!

Jasje - €19,95

Op de foto draag ik geen panty, maar ik denk dat ik dat tijdens kerst maar wel doe. Onder mijn jurkje draag ik mijn zwarte hakken. Deze heb ik alweer een aantal jaar en zitten super comfortabel, door de brede banden. Ik kan hier prima een avondje op lopen, zélfs na een uitgebreid kerstdiner.

Dit is een wat chiquere outfit, wat ik persoonlijk heel erg leuk vind en wat prima geschikt is voor kerst. Maar ik kan me voorstellen dat jij bijvoorbeeld liever een broek draagt, of een outfit die wat meer casual is. Ook dat kan prima met kerst! De komende weken hoop ik je meer inspiratie te geven.

Heb jij al een outfit gescoord voor de kerst?

39 opmerkingen:

 1. Ik ben helemaal geen "jurken-type" maar met kerst mag het haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Love it all! Echt een prachtige feestelijke en elegante look! Ik heb zelf vorig weekend ook een kerst jurkje gekocht in een poederroze kleur. Het jurkje heeft net als die van jou aan de bovenkant kant zitten, vind ik er altijd heel mooi en feestelijk uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie outfit! Die hakken ook.. wauwie! Ik slaag ook alleen heel af en toe bij de CoolCat. Als ik ga shoppen, loop ik wel altijd even binnen, omdat ze vaak wel wat verrassende items hebben hangen. Ik ben benieuwd naar de andere outfits!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi jurkje Nicole, staat je super! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk jurkje! Ik kom echt nooit meer bij de coolcat, misschien toch maar weer eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuke outfit, staat je mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke look! Ik kom ook nagenoeg nooit bij deze winkel maar de kerst jurken daar zijn inderdaad altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk jurkje! Hij staat je ook echt prachtig!
  En zo zie je maar weer, dat je af en toe best een winkel in kan lopen waar je normaal niet zo snel heen gaat. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi jurkje! Dat jasje staat er mooi bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige outfit! Ik vind je schoenen ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, jurkje staat je prachtig! En mijn Kerstboom staat al sinds afgelopen vrijdag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hele mooie outfit zeg, staat je heel erg goed :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw ontzettend mooie look en wat een waanzinnig jurkje van de Coolcat! Staat heel mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat staat dit je leuk zeg! Niet verwacht dt ie van coolcat zou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie achterkant heeft het jurkje!:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie outfit! Helemaal kerstproof!
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh wat mooi zeg, mooi jurkje en vind de schoenen ook super tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi jurkje, ik vind de achterkant erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Inderdaad een supermooi jurkje zeg! En heel geschikt voor Kerst! Mooie jasje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh wauw wat een super leuke outfit! Het jurkje en de schoenen zijn geweldig! X

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je ziet er leuk uit! En dat het kant doorloopt op je rug maak hem inderdaad een stuk bijzonderder!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw: jurk staat je echt prachtig en wat een mooie foto's.. de zon valt zo mooi op je haartje ;-) X

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Feestelijk, kerstfeest of partygirl feestelijk kan allebei. Ik loop ook nooit naar binnen bij Cool Cat en toch vorig jaar heel wat shirts gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wauw, wat een perfect jurkje! Dat jasje is er echt geweldig bij. X

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een prachtige jurk. Voor mijn gevoel heeft Coolcat altijd alleen maar stoerdere kleren, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Het staat geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Erg mooi jurkje! Zelf draag ik vrijwel nooit jurkjes, behalve als het kerst is!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik loop altijd met een grote boog langs de coolcat, het is echt niet mijn smaak. Maar deze outfit is mooi, hoor :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gaaf dat je een item mocht uitzoeken. CoolCat is ook niet mijn favoriete shop, maar ze hebben soms inderdaad erg leuke kleding! Het jurkje staat je heel mooi :) sluit goed aan op je lichaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. staat je erg leuk, prachtige outfit vind je jasje erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen