Food Tag | 20 vragen over eten! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Food Tag | 20 vragen over eten!


Als je mij ook maar een beetje kent weet ik dat eten mijn grootste liefde is. Dat is het altijd al geweest en dat zal altijd zo blijven. (Sorry, toekomstige man...) Ga ik ergens heen? Al is het maar voor een uurtje, ik zorg dat er altijd wat te eten zit in mijn tas. Jammer genoeg kan ik niet onbeperkt blijven eten, anders zou ik binnen no time tonnetje rond zijn. Maar graag deel ik mijn liefde voor eten met jullie door deze Food Tag in te vullen: 20 vragen over mijn favoriete ontbijt, mijn lievelingsbroodje en mijn ultieme guilty pleasure. Kijk je mee?
 

Wat is je favoriete ontbijt?
Ik snap niet dat mensen zonder hun ontbijt hun dag kunnen beginnen, dat heb ik serieus nog nooit gedaan. Mijn favoriete ontbijt: een witte boterham met roomboter, hagelslag en banaan. Wat de laatste tijd ook wel favoriet is, is een kom magere yoghurt, stukjes appel, kaneel en rozijn.

Hoe drink je je koffie?
Koffie? Dat komt er bij mij niet in. Ik houd niet zo van wame dranken, ik lust zelfs geen warme chocomel. Doe mij maar thee, verder dan dat ga ik niet.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Het broodje Surinaamse kip van de HEMA vind ik héél lekker. Sowieso houd ik wel van kipkerrie, of van die andere salades op brood.


Soep of salade?
Oei, dit is een lastige! Ik vind beide namelijk heel lekker. Maar als ik toch moet kiezen, ga ik voor de salade. Toen ik vorig jaar stage liep bij SimplyPR aten we elke dag weer een andere salade, daar is mijn liefde voor lekkere salades toch wel geboren. In het bijzonde de Caesar salad. Zo lekker!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Absoluut nooit meer zoet. Ik houd zo van hartige dingen! Ook al ben ik stiekem dol op zoet, ik merk dat ik de laatste jaren veel liever hartige dingen snack. Met als favoriet kaas en chips.

Welke keuken is je favoriet?
De Aziatische keuken! Ik vind aardappelen, groente en vlees de meest verschrikkelijke combinatie die er bestaat. Ik ben juist gek op mihoen, rijst, pasta, noem maar op! En dan wel met een flinke berg groente, het liefst kipfilet en als het dan even kan: gewokt met een lekker sausje.

Wat is je favo foodfilm?
Om heel eerlijk te zijn, schiet er zo 1, 2, 3 niets te binnen. Ik denk dat ik dat mezelf maar niet aan moet doen: films kijken die over eten gaan. Ik zou non-stop eten vrees ik!

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Ik heb er meerdere, zoals chocola (tja, welke vrouw heeft dat nu niet?) en paprikachips met ribbels. Maar als ik moet kiezen, ga ik toch voor kaas. Als ik kaas op mijn brood doe, schaaf ik altijd "héél perongeluk" een plakje of twee teveel af. Die verdwijnen rechtstreeks in mijn mond.


Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan! Absoluut! :) Ik zou mijn laatste euro uitgeven aan een lekker diner. Het hoeft echt niet duur te zijn, ik houd juist van low-budget food, zo kun je nog eens regelmatig uit eten gaan. Het liefst eet ik tapas, dat is echt mijn favoriet!

Wat is je lievelings restaurant?
TapAsia in Ede! In dit restaurant heb ik vier jaar lang gewerkt en ik kom er nog steeds een paar keer per jaar om te genieten van het super lekkere eten. Aan tafel krijg je een tablet en daarmee kun je onbeperkt Aziatische tapas bestellen. Sushi, Japanse gebakken kip en Foe Yong Hai, het komt allemaal voorbij en het is zóoooo lekker. Echt een aanrade!

Boodschappen doe ik bij…
Toen ik op mezelf woonde, deed ik altijd boodschappen bij de Albert Heijn. Dit was namelijk de enige supermarkt in het kleine dorpje waar ik woonde. Nu ik weer thuis woon, doen mijn ouders meestal de boodschappen. Als ik boodschappen doe, ga ik altijd naar de Jumbo of Lidl.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Warm appelgebak met kaneelijs en slagroom. Do I need to say more?

Wat is je favo cocktail?
Misschien een beetje saai, maar daarom niet minder lekker: Mojito!


Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een blender, zodat ik lekkere verse sapjes kan maken met allerlei soorten fruit. Zo lekker!

Mijn favo snack is…
Kaas! Of chips.

Wat zit er op jouw pizza?
Mijn favoriete pizza is Quattro Stagioni met tomaat, kaas, paprika, ham en champignons. Het liefst maak ik deze zelf, met zo'n heeeerlijke knapperige bodem!

Wat lust je echt niet?
Ik riep altijd heel hard dat ik geen vis lust. Nog steeds is het niet mijn favoriete gerecht, maar ik merk dat ik het de laatste tijd ineens toch heel lekker vind. Maar als ik iets moet kiezen wat ik écht niet lust: rode kool. Blehh...

Mijn favoriete foodblog is…
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel foodblogs volg, maar als ik er toch één moet noemen, ga ik voor Yellow Lemon Tree. De foto's die Maura maakt van haar originele gerechtjes zien er zó goed uit, dat het water je spontaan in de mond loopt.


Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Kangoeroe, koeienmaag en gefrituurde maden. Serieus, dit heb ik allemaal een keer gegeten. Het kan mij niet gek genoeg!

Wat staat er op je food bucket list?
Ik wil altijd nog een keer tapas eten bij La Cubanita! Spaanse tapas heb ik namelijk nog nooit geprobeerd. Verder wil ik ook nog heel graag een keer bij een belachelijk duur restaurant eten en dan echt een 11-gangen diner ofzo. Lijkt me heel tof!

Oké jongens, nu heb ik honger. Voordat ik de koelkast ga plunderen, tag ik nog snel even Lizzy, Liliane en Marlous.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

17 opmerkingen:

 1. Heel slecht om dit voor het ontbijt te lezen ;) nu wil ik de hele dag alleen maar chocoladetoetjes en kaas eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk om te lezen en ik herken ook heel veel van mezelf bij jou haha :D Gotta love de Aziatische keuken! En mojito, chips en pizza ... mjam. Ik heb honger nu haha damn :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tag! Tapas bij La Cubanita vind ik eigenlijk helemaal niet zo speciaal. Je kunt beter naar de kleine echte Spaanse tentjes (in Spanje!! Haha). Als je ooit in Haarlem bent: El Pincho is the best. Maar Jamon Jamon ook. Oohhhhh ik hou ook zo van tapas. Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk allemaal! La Cubanita is heel erg leuk om heen te gaan, lekker gezellig! Maar er kan natuurlijk niets op tegen de echte tapas in Spanje :). Ik durf daarom ook geen tapas meer in NL te eten, bang dat het te erg tegenvalt haha. En wow wat een lekker ontbijt, als ik dat elke ochtend zou eten dan zou ik tonnetje rond worden. Houd ik het vandaag toch maar bij mijn groene (eh rode dankzij de biet) smoothie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om te lezen dit! :) Ik ben ook gek ook paprikachips met ribbels haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem13.11.14

  Leuk om dit zo te lezen! Ik ben ook echt gek op kaas

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm kaas is zo lekker, vroeger hield ik daar helemaal niet zo van grappig hoe dat kan veranderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken het, mijn liefde voor eten is ook echt onvoorwaardelijk haha. Ik vind het zo erg dat ik niet kan eten wat ik wil zonder dik te worden haha..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha geweldig ingevuld! Ik ben ook echt dol op eten en zou ook niet zonder hartig kunnen. Zonder zoet zou ik echt wel overleven :')

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk ingevuld, blijft een heel leuke tag. Ik ben meer een zoetekauw. Ik zou zo mijn avondeten overslaan voor een rol Oreo koekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem13.11.14

  Ik krijg spontaan honger, misschien neem ik deze TAG wel over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oeh wat een geweldige tag! Ik zit op dit moment in de collegezaal met een rammelende maag en geen eten dus mijn honger is nu al helemaal niet meer te bedwingen, maar hij is tof om te lezen. :))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk om te lezen Coco!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Maargoed dat ik zo ga eten! Leuke tag om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke tag!
  Ik vind de Aziatische keuken ook echt heeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk om te lezen! Dat warm appelgebak met kaneelijs en slagroom klinkt wel héél goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Superleuk om te lezen, deze tag! Ik ben ook groot fan van chips, kan het elke avond wel eten.

  BeantwoordenVerwijderen