Essence All About Matt Foundation + 16H Stay all day Concealer

Als je een beetje van make-up houdt, dan ken je ongetwijfeld het merk Essence. Het merk is te vinden bij bijna iedere drogist, heeft super veel leuke producten in haar assortiment en alle producten zijn lekker betaalbaar! Jaren geleden was de 16H Stay All Day Concealer favoriet bij mij en nu mijn favoriete concealer van Bourjois op was, besloot ik deze maar weer eens te kopen. Ook was ik al lange tijd benieuwd naar de All About Matt foundation van Essence. Vandaag dus een dubbele review van twee basisproducten van Essence.


Essence 16H Stay All Day Concealer - €2,59
Als eerste: de 16H Stay All Day Concealer. Deze concealer belooft, zoals de naam al doet vermoeden, 16 uur lang te blijven zitten. Dat klinkt in ieder geval heel erg goed! In tegenstelling tot mijn vorige cream concealer van Bourjois, is deze van Essence een vloeibare versie. Die is mij in het verleden heel goed bevallen en ik was benieuwd of ik er nog steeds zo enthousiast over zou zijn!


De concealer komt in een handige, compacte verpakking: het lijkt in eerste instantie bijna op een lipgloss. De applicator is ook precies hetzelfde als bij een lipgloss. Deze soort applicators vind ik erg fijn, zo kun je heel precies je concealer aanbrengen en weet je zeker dat je niet per ongeluk teveel pakt.

De concealer is verkrijgbaar in 3 kleuren, waarvan ik de lichtste versie koos: 10 Natural Beige. Deze leek me wel geschikt voor mijn lichte huid! Als ik de concealer swatch op mijn hand, valt de goede pigmentatie me direct op. De concealer heeft een gele ondertoon, wat goed is voor mijn huid. De substantie smeert fijn uit en dekt goed. Top!


Essence All About Matt Foundation - €3,59
Voordat ik het resultaat op mijn gezicht laat zien, wil ik eerst de foundation behandelen. Dit is de All About Matt foundation en ik weet dat Mascha een tijd lang niets anders gebruikte dan deze budget foundation. Voor nog geen €4 heb je hem al in huis!


Pluspuntje van deze foundation: hij is mat en dus heb je geen compacte poeder nodig om hem af te poederen. Ideaal! Van de verpakking word ik niet direct heel enthousiast: deze ziet er vrij goedkoop uit door de plastic tube. Wel is het een fijne verpakking om even snel in je tas te stoppen, zodat je tussendoor je foundation bij kunt werken.

Er zijn meerdere tinten van deze foundation verkrijgbaar en ook dit keer ging ik weer voor de lichtste variant: 10 Matt Beige. De swatch is in ieder geval veelbelovend. De foundation is lekker vloeibaar, smeert fijn uit en dekt goed. Als ik hem zo bekijk, ben ik wel bang dat hij iéts te donker is. Dat overkomt me vaker, zelfs al neem ik de lichtste kleur die er is, dan nog is hij vaak te donker voor mij.


Tijd om de concealer en foundation op mijn gezicht aan te brengen. Als eerste breng ik de concealer aan onder mijn ogen. Deze veeg ik niet uit, maar dep ik zachtjes in met behulp van mijn vinger. Sommigen zullen het fijner vinden om een kwast te gebruiken, maar net zoals mijn foundation, breng ik ook mijn concealer gewoon aan met mijn handen. De concealer dekt prima! Ik heb altijd vrij snel last van donkere kringen onder mijn ogen en deze concealer doet ze als sneeuw door de zon verdwijnen. Ik merk wel dat de concealer gedurende de dag een beetje uitdroogt en daardoor in de lijntjes onder mijn ogen trekt. Dat is het enige minpuntje wat ik kan verzinnen aan deze concealer.

Als ik de foundation aanbreng op mijn gezicht, valt het gelukkig heel erg mee hoe donker hij is. Als er nog een lichtere tint was geweest, was die helemaal perfect geweest, maar deze voldoet ook prima. De foundation dekt precies voldoende: onzuiverheden zijn weggewerkt maar het resultaat is nog steeds natuurlijk. De foundation heeft een goede matte finish en compact powder is echt niet nodig.Tot slot nog een full face foto met de foundation en concealer van Essence als basis. Ik ben heel tevreden over deze twee budgetproducten van Essence! Wat mij betreft een echte aanrader als je liever niet zoveel geld uit wilt geven aan een concealer of foundation.


De Essence All About Matt foundation kost €3,59 en de Essence 16H Stay all day concealer kost €2,59. Beide producten zijn verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en Trekpleister.

29 opmerkingen:

 1. Mooie producten! Vind ze allebei erg goed aansluiten bij de kleur van je huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinken als fijne producten! Ik vind dat ze goed bij je gezicht passen en goed dekt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe komt het dat ik met m'n telefoon nooit kan commenten :(? Anyway. Dat is echt m'n alltime favoriete concealer. Nog geen betere gevonden voor deze prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze lijken me super fijn, als mijn huidige foundation op is (ook door jou gekocht! de miss sporty BB cream) ga ik eens naar deze kijken. Er staat een klein foutje onder de foto van de concealer trouwens: je noemt hem daar foundation!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat maak jij toch altijd mooie foto's :) Deze producten lijken me erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, je maakt me echt super enthousiast Nicole! Ik vind het resultaat heel erg mooi, dit is misschien ook wat voor mij :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel fijn deze budgetproducten! Ik blijf me echt verbazen over de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De foundation klinkt fijn! De concealer heb ik ook jaren gehad, echt een goede concealer! Toch blijf ik trouw aan mijn concealer van Catrice: de camouflage cream in de kleur 010 Ivory. Je hebt een mooie look gemaakt!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie producten, zeker voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Doe concealer heb ik ook een tijd gehad. Prima concealer inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een fijne review Nicole! Klinkt goed en dat voor niet te veel geld :). Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een goede review en wat een mooi resultaat met deze budget producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij lijkt mooi te dekken maar nu nog maar eens kijken of mijn lichte huid er niet oranje van word zoals met de meeste foundations van essence

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijne budgettoppers lijken dit me :) en ik vind je totaal look ook echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die foundation gebruik ik ook altijd en hij is zo fijn! Hij dekt inderdaad goed zonder dat het meteen zo dichtgeplamuurd wordt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lijken me heel erg fijne producten voor deze prijs! En ook een mooie review!
  Gebruik jij je handen om je foundation op te doen of gebruik je een kwast? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ontdek nu dat het gewoon in de tekst staat haha, sorry!

   Verwijderen
 17. de producten klinken erg prettig in gebruik en ook de prijs is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb de producten ook, maar vond de foundation ook te donker en niet zo fijn dekken, De concealer daar in tegen deel is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De prijs is echt heel fijn. Bij budget merken hebben ze echter helaas niet vaak kleuren voor getinte vrouwen of deze wel (als je toevallig weet)?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb de foundation ook, maar nog niet uitgebreid getest. Je bent wel positief! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het lijkt mij best een fijn product, helemaal voor thuis wanneer je toch wat extra dekking wilt. Dan is het ook niet zo'n ramp als hij aan het einde van de avond wat in de lijntjes trekt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een fijne review. De foundation ziet er echt heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze Essence-producten lijken met écht goed te zijn. Bij m'n volgend bezoekje aan het Kruidvat neem ik deze zeker mee!

  BeantwoordenVerwijderen