E.L.F. Flawless Finish Foundation & Clarifying Pressed Powder - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

E.L.F. Flawless Finish Foundation & Clarifying Pressed Powder


De laatste tijd is er veel verschenen over het budgetmerk E.L.F. op mijn blog. Ik kende het merk al langer, maar ik moet zeggen dat ik pas sinds een tijdje écht heb ontdekt hoe fijn de producten zijn. Je merkt gewoon dat de kwaliteit van de producten over het algemeen super goed is en helemaal voor het lage bedrag wat je er voor neer legt.
In de E.L.F. Budget Beauty Challenge zag je deze twee producten ook al voorbij komen, maar toch vond ik het leuk om ze nog even apart én uitgebreider te behandelen. Kijk je mee?


Als eerst de E.L.F. Flawless Finish Foundation van de Studio lijn. Zoals je misschien wel weet, heeft E.L.F. drie verschillende make-uplijnen: de Studio lijn, de Mineral lijn en de Essentiel lijn. Van die laatste kosten alle producten €1 per stuk en ook de Clarifying Pressed Powder is van de Essentiel lijn en behandel ik verderop in dit artikel.

De producten van de Studio lijn zijn qua prijs gemiddeld, maar op het gebied van kwaliteit vaak wel nét iets beter dan de producten van de Essentiel lijn. Voor deze foundation betaal je bijvoorbeeld €6,80. Ik vind dat nog steeds weinig geld en wat mij betreft valt dit product zeker onder de categorie "low-budget", maar je betaalt wel bijna het dubbele ten op zichte van een Miss Sporty of NYC foundation.

Voor dat iets hogere bedrag, krijg je ook wel meteen een luxe product. De verpakking vind ik er erg chique uit zien, terwijl de foundations van Miss Sporty en NYC gewoon in een tube zitten verpakt en er daardoor ook wat cheaper uit zien.
De E.L.F. foundation zit in een mooie, matte glazen verpakking en heeft een zwarte dop.
De foundation bevat ook SPF 15, wat ik een groot pluspunt vind én is ook nog eens olievrij. Zo'n olievrije foundation is perfect als je een wat vettere huid hebt en bovendien heb je eigenlijk geen poeder nodig, omdat deze foundation al aardig mat is.

De foundation heeft een handig pompje, waardoor je heel gedoseerd de juiste hoeveelheid foundation uit de verpakking kunt halen. Zo'n pompje vind ik eigenlijk wel een must, want als ik zie hoe overdreven veel onnodige foundation ik uit een verpakking haal... dat is gewoon zonde!

En dit is hoe de foundation er uit ziet. Het is een vrij vloeibare foundation, maar van mij had hij nog wel iéts vloeibaarder gemogen. Ik heb er namelijk vrij snel last van dat foundation in lijntjes gaat trekken en dat gebeurt nog sneller als de foundation iets te dik is.
De dekking is in ieder geval heel erg goed, beter kan bijna niet. Wat ik ook fijn vind, is dat deze foundation een gele ondertoon heeft. Ik wist nooit zo goed welke foundation nu goed is voor mijn huid, maar ik kwam er een tijd geleden achter dat mijn huid een gele ondertoon heeft en ik dus ook foundations met gele ondertoon nodig heb. Sinds ik dat weet, is de zoektocht naar de perfecte foundation een stuk makkelijker.

Voordat we het complete resultaat op mijn gezicht gaan bekijken, gaan we eerst door met de poeder. Dit is de E.L.F. Clarifying Pressed Powder, een matterende poeder die je over je foundation aan kunt brengen. Deze poeder is in maar liefst 7 verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een juiste kleur voor jou tussenzit. Ik ging voor de één na lichtste kleur: #1306 Light Beige. Ook deze heeft weer een gele ondertoon, de lichtste kleur had een roze ondertoon, waardoor deze me beter geschikt leek.

De verpakking is simpel, maar compact. Je betaalt voor deze poeder slechts €1 en dat zie je ook wel een beetje terug in de plastic verpakking die er een beetje goedkoop uit ziet. Bij de poeder zit ook een sponsje waarmee je de poeder aan kunt brengen, maar zulk soort kwastjes of sponsjes gooi ik eigenlijk altijd meteen weg. Ik gebruik ze gewoon niet en pak liever een wat betere poederkwast erbij.

Zoals je ziet, komt er veel pigment van de poeder af en is hij echt volledig mat. Wel merk ik dat de poeder een beetje korrelig is, wat nog wel eens nadelig kan werken. Hierdoor krijg je namelijk al snel een heel cakey effect op je gezicht en ziet het er heel nep uit. Oppassen dus met het aanbrengen van deze poeder!

Dit is hoe mijn huid eruit ziet zonder foundation of poeder. Hier en daar wat rode vlekjes, maar over het algemeen is mijn huid altijd heel zuiver. Om er toch wat wakkerder uit te zien, vind ik het toch wel fijn om foundation en poeder te gebruiken.

Zo ziet mijn gezicht er uit nadat ik de Flawless Finish Foundation en Clarifying Pressed Powder heb aangebracht. De foundation dekt ontzettend goed en werkt al mijn rode vlekjes en zelfs de donkere wallen onder mijn ogen weg. De kleur is precies goed voor mijn huid en verdeelt ook makkelijk over mijn gezicht.

De poeder vind ik toch écht te korrelig, je ziet vrij duidelijk dat ik poeder op mijn gezicht heb. Vooral bij mijn neus kun je dit heel goed zien. Jammer!

Over de foundation kan ik niets negatiefs zeggen, ik ben helemaal enthousiast! De verpakking is prachtig, de dekking is ontzettend goed en ook smeert deze foundation makkelijk uit over je huid.
Over de poeder ben ik iets minder enthousiast. Deze is wat korrelig en verdeelt niet fijn over je gezicht. Nu kan je ook niet veel verwachten voor die één euro, maar toch vind ik het jammer.

Je vindt de E.L.F. Flawless Finish Foundation (€6,80) en de Clarifying Pressed Powder (€1,00) in de webshop van E.L.F.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd welk bedrag jij maximaal uitgeeft aan een foundation! Deze foundation van E.L.F. kost dus €6,80 en dat vind ik een prima prijs, maar ik weet ook dat sommige meiden dat al vrij prijzig vinden. Ik geef maximaal €10 uit aan een foundation. Ik vind het zonde om veel geld uit te geven aan een dure foundation, terwijl ik weet dat ik voor een veel lager bedrag ook een hele fijne foundation heb. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

26 opmerkingen:

 1. Anoniem22.10.14

  Die foundation ziet er echt top ui! En aan de verpakking zou je niet zeggen dan het een budgetproduct is. Ik geef maximaal 20 € uit aan foundation. Heb onlangs een duurdere gekocht, van Bobbi Brown en die bevalt me echt niet. Zo zonde van het geld dan! Ik heb dezelfde huid als jij en ik heb dan ook niet een zoektocht naar 'de perfecte foundation' waardoor ik er ook geen massa's geld aan kan/wil uitgeven. Nu gebruik ik Wake Me Up van Rimmel maar deze van ELF lijkt me ook zeker het proberen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat de poeder wat tegenvalt. De foundation ziet er wel top uit! Mooi effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De foundation ziet er inderdaad mooi uit. Mijn duurste foundation was denk ik niet duurder dan €20. Eigenlijk wil ik graag een foundation van MAC aanschaffen, maar als ik dan weer deze zie denk ik.. Waarom?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de dekking erg mooi! Ik heb op het moment mijn favoriete foundation van YSL, daar betaal je €50 voor. Tot nu toe niets beters gevonden, maar de L'Oreal True Match (15 dacht ik) is ook groot favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat de foundation je zo goed bevalt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foundation ziet er erg goed uit! De poeder zou ik inderdaad ook laten staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De foundation geeft een mooi resultaat! Heel erg jammer dat de poeder zo korrelig is! Super fijne review heb je geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het resultaat van de foundation er goed uitzien, jammer dat de poeder zo korrelig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem22.10.14

  Ik vind het resultaat wel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik niet zo vaak foundation, dus heb ook niet echt een budget. Ik heb wel recent deze E.L.F. foundation besteld, dus ik ben heel benieuwd. Het resultaat is top bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer, ik hou niet zo van korrelige poeders! De foundation doet inderdaad wel goed zijn werk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh jammer van het poeder, maar de foundation ziet er erg goed uit! Bij mij is 10 (of misschien 15 als het erg goede ingrediënten zijn) euro ook het maximum eigenlijk. Duurder is zeker niet altijd beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb deze producten ook beide, ik vind de foundation erg fijn hij ziet er ook mooi uit, de poeder gebruik ik ook nooit eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De foundation heeft een supermooi resultaat zeg! Jammer dat de poeder zo tegenvalt. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige natuurlijke dekking! De poeder lijkt me erg fijn. Ondanks het feit dat deze poederig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat is jou huid mooi zeg, ook zonder make-up! De foundation ziet er goed uit, van zulke korrelige poeders hou ik ook niet zo, dus ik denk dat ik die maar moet overslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De foundation heeft een erg mooi effect op je huid! Zelf draag ik bijna nooit foundation, dus als ik er eentje koop besteed ik er liever niet al te veel geld aan. ongeveer 15 euro is wel de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Anoniem22.10.14

  Mooie foundation! Ik geef zelf max 15 euro uit aan foundation, als je een beetje op de aanbiedingen let kun je dan gewoon loreal en maybelline kopen (en die vind ik meestal fijn), maar ik vind heel veel catrice foundations ook echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijne review! Die foundation lijkt me echt super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze producten lijken me wel best goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dit is inderdaad een fijne foundation, ik heb hem ook een tijd lang gebruikt. Eigenlijk houd ik meer van BB cream, omdat dat wat minder dekkend/opvallend is, maar voor een foundation is dit een aanrader! Dat pompje is fijn, hè? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het lukte me vanmorgen niet om een reactie te plaatsen, dus ik ben maar even teruggekomen haha. Ik vind dit echt een leuke review. Ik ben nu heel benieuwd naar de foundation!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Anoniem22.10.14

  Wat ziet de flacon van de foundation er luxe uit zeg! Heel erg mooi resultaat. Wel een beetje jammer van de poeder, maar voor die prijs kun je ook niet een topproduct verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jammer dat de poeder korrelig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Anoniem23.10.14

  Die foundation ziet er erg mooi uit! Heb eigenlijk nooit rekening gehouden met de ondertoon van mijn huid, misschien moet ik me daar maar eens in verdiepen, maakt het zoeken inderdaad een stuk makkelijker!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wauw, wat een prachtige foto's! En dit lijkt me echt een hele fijne foundation. X

  BeantwoordenVerwijderen