Budget Beauty Challenge #2 | E.L.F. - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budget Beauty Challenge #2 | E.L.F.


Na het grote succes van The Budget Fashion Challenge en de Budget Interior Challenge is het nu weer tijd voor een nieuwe challenge, namelijk The Budget Beauty Challenge. Het zal vast geen verrassing voor je zijn dat ik gek ben op make-up. Zó gek, dat ik regelmatig mezelf streng moet toespreken zodat ik niet wéér een rode lipstick koop (waarvan ik er toch al tien heb) of die éne prachtige higlighter (die ik echt niet nodig heb).

Gelukkig is mijn make-up "verslaving" geen aanslag op mijn portemonnee. Ik houd namelijk vooral van budgetmerken! Make-upmerken zoals Miss Sporty, Essence en NYC zijn mijn beste vrienden. Deze merken hebben kwalitatief goede make-up voor een heel fijn prijsje. In The Budget Beauty Challenge ga ik de uitdaging aan om elke keer een make-uplook te creëren met producten van één bepaald budgetmerk. Na afloop is de grote vraag: met welk merk kun je de mooiste én meest low-budget look maken? Vandaag is het tijd voor deel 2 van The Budget Beauty Challenge. Dit keer staat het budgetmerk E.L.F. (Eyes, Lips, Face) in de spotlights! Over E.L.F. 
Het merk Eyes, Lips, Face - beter bekend als E.L.F., is een van oorsprong Engels merk. Het merk heeft drie verschillende lijnen: de Essentiel lijn (alle producten uit deze lijn kosten slechts 1 euro!), de Studio lijn (met onder andere gebakken oogschaduws, diverse make-upkwasten en prachtige palettes. De prijzen variëren van 2 tot 7 euro) en de Mineral lijn (zoals de naam al doet vermoeden, bevat deze lijn allerlei minerale make-upproducten. Deze lijn is het duurst van alle E.L.F. collecties, maar als nog prima betaalbaar)
Een groot pluspunt van het merk E.L.F. is dat alle producten dierproefvrij zijn. Top! In Nederland is het merk helaas alleen nog maar online verkrijgbaar, hier en daar vind je E.L.F. ook terug bij een winkel, maar dan moet je goed zoeken. De producten
Voor elke look in The Budget Beauty Challenge, gebruik ik bijna dezelfde producten. De ene keer zal ik kiezen voor een highlighter, dan weer voor een blush of ik gebruik beide producten van een merk. Maar over het algemeen probeer ik de basis hetzelfde te houden, om het ook zo eerlijk mogelijk te houden.

De producten die ik voor deze look gebruik:

 • E.L.F. Flawless Finish Foundation - €6,80
 • E.L.F. Clarifying Pressed Powder - €1,00
 • E.L.F. All Over Colour Stick #3101 Pink Lemonade - €1,00 (review)
 • E.L.F. Eyeshadow Duo #4303 Mocha Swirl - €1,00
 • E.L.F. Precision Liquid Eyeliner - €4,00
 • E.L.F. Lengthening & Volumizing Mascara - €4,00
 • E.L.F. Shimmering Facial Whip - €1,00
 • E.L.F. Nail Polish Flirty Fuchsia - €2,50 
Ik begin met het aanbrengen van de Flawless Finish Foundation in de kleur Porcelain. Dit is de lichtste kleur én de foundation heeft een gele ondertoon, wat hem perfect maakt voor mijn huid. Binnenkort kun je hier een uitgebreide review over verwachten, dus ik verklap nog niet teveel. De poeder die ik gebruik om mijn gezicht te matteren is de Clarifying Pressed Powder. 


Na de foundation en poeder, is het tijd voor blush! Hiervoor gebruik ik de All Over Colour Stick, waar ik laatst al een review over schreef. Ik gebruikte een vrij donkere kleur (#3101 Pink Lemonade), die ik heel licht, deppend aanbracht. Het resultaat? Een roze, gezonde blos!

Daarna breng ik oogschaduw aan op mijn oogleden. E.L.F. heeft zowel mono en duo oogschaduws als oogschaduwpalettes. Voor deze look gebruik ik de Eyeshadow Duo in de kleur #4303 Mocha Swirl. Het zijn hele simpele, nude kleurtjes. De lichtste kleur breng ik aan op mijn bewegend ooglid en in mijn binnenste ooghoeken en de bruine kleur breng ik aan in de arcadeboog.

Eyeliner en mascara mogen natuurlijk niet ontbreken! De eyeliner die ik gebruik is de Precision Liquid Eyeliner van de Studio lijn. De eyeliner is intens zwart, waar je echt een mooi lijntje mee kunt zetten. Enig nadeel vind ik dat het kwastje vrij breed is en niet smal uitloopt. Hierdoor is het lastig om een dun lijntje te zetten. 
De mascara is de Lengthening & Volumizing Mascara. Hij separeert mijn wimpers goed, maakt ze extra zwart én langer. Een prima mascara, voor een prima prijs! 


Voor deze look besluit ik weer eens highlighter te gebruiken, namelijk deze schattige, mini Shimmering Facical Whip. Het is een witte, koele higlighter met een mooie glans. I like it!


Een mooi kleurtje op mijn lippen mag natuurlijk niet ontbreken. Ik gebruik de E.L.F. Super Glossy Lip Shine met SPF15 in de kleur #2806 Pink Kiss. Helaas zijn mijn lippen erg droog en deze lipgloss trekt ontzettend in de lijntjes. Jammer!


Tot slot lak ik mijn nagels nog met dit vrolijke, zuurstokroze kleurtje. Het is de Flirty Fuchsia Nail Polish.

Wat kost het?
En dan natuurlijk nu de vraag én het antwoord waarop we allemaal zitten te wachten: wat kost deze complete E.L.F. look? Ik gebruikte voor deze look iets meer producten dan de vorige keer bij Miss Sporty, maar alsnog kwam de totale prijs voor deze look lager uit dan die van Miss Sporty. De complete look kost namelijk €21,30. Enig nadeel is natuurlijk dat daar nog verzendkosten bovenop komen, omdat het merk alleen online verkrijgbaar is.

Op de lipgloss en eyeliner na, ben ik echt tevreden over alle E.L.F. producten. Ik vind het een leuk merk, met innovatieve producten en dat allemaal voor een heel fijn prijsje.

Meer lezen?
Budget Beauty Challenge #1 | Miss Sporty

Heb jij al wel eens producten uitgeprobeerd van het merk E.L.F.? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

38 opmerkingen:

 1. Het is echt een mooie look geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige budget look!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw wat een te gekke look, wat heerlijk om te zien en te lezen! Ook het lakje Flirty Fuchsia Nail Polish vind ik prachtig, als ik dan de prijs zie word ik extra blij :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dit echt een super leuk idee van je en een mooie look ook weer. Ik heb naar aanleiding van je vorige challenge de lip millionaire lipstick en de bb cream van miss sporty ook gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen! Fijn zijn die lipsticks hè? Ik draag ze bijna dagelijks :)

   Verwijderen
 5. Anoniem14.10.14

  Echt een super leuke look en van die prijs word je helemaal blij! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoor altijd hele fijne dingen over elf, en dan ook de prijsjes! Ik vind dit soort challenges altijd zo leuk!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem14.10.14

  Gave rubriek en een hele mooie look! Ik ken dit merk niet maar is misschien logisch als het hier niet in de winkels ligt :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem14.10.14

  Goed geslaagde look!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Looking pretty <3 Hele mooie zachte look heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie look voor dat geld :-) ELF Is echt wel een leuk merk om mee te beginnen, maar inderdaad jammer dat de verzendkosten zo hoog zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel leuk resultaat - én een heel schappelijke prijs :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dit zo'n geweldige rubriek, super leuk gedaan Nicole!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Meid, wat een prachtige look heb je gemaakt! Fijne producten heb je voor deze look gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er heel mooi uit. Ik vind de blush gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo'n leuke look, en dan voor dat geld. Dat bedenk je toch niet?! Het lakje vind ik ook erg tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Echt onwijs jammer van die verzendkosten maar ik ga toch snel weer bestellen, want ik vind het echt een leuk merk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie look heb je gemaakt van de ELF producten

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie natural look heb je er weer van gemaakt. De foundation ben ik wel erg nieuwsgierig naar. Ziet er heel mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie look heb je gemaakt! Lekker subtiel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hele mooie look! En een super leuke challenge :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooie budget look weer! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anoniem14.10.14

  Ik ga zekers eens wat bestellen van ELF!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik houd van budget make-up looks! Maar war kan je ELF in Nederland kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super pretty look heb je ermee gemaakt! Ik heb ook een aantal producten van E.L.F. ontvangen, waaronder de blush-sticks. Love them!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooie look! Ik heb nog nooit iets bij ELF besteld.
  De verzendkosten houden me altijd tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mooie look! Die blush stick ziet er echt erg goed uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een heerlijke look, Maar ja, Elf is ook wel een heel fijn merk!...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Deze rubriek is zo gaaf. Echt een mooie look. Ik moet echt eens wat van ELF uit gaan proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Anoniem15.10.14

  Echt super leuke producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zo'n mooie make-up look voor zo'n lage prijs! Ik kijk nu al uit naar je volgende budget beauty challenge.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Prachtige look!
  Mooie producten heb je gebruikt!

  Liefs,
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik ben echt gek op Elf, lekker betaalbaar en kwalitatief is het goede make-up. Je hebt er een mooie look mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heel mooi gedaan en de foto's zijn ook prachtig!


  Liefs,
  www.loisblog.com

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wauw, wat een mooie natuurlijke look! Ik heb nog nooit iets van Elf geprobeerd, maar ik ben wel heel benieuwd naar de producten. X

  BeantwoordenVerwijderen