3 snelle make-up trucjes | Gebroken lipstick, uitgedroogde eyeliner & nagellak - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3 snelle make-up trucjes | Gebroken lipstick, uitgedroogde eyeliner & nagellak


Je eyeliner is uitgedroogd, je favoriete lipstick breekt tot overmaat van ramp af en dan is ook nog eens je nagellak uitgedroogd en zo dik dat je hem eigenlijk niet meer kunt gebruiken... Als vrouw zijnde heb je vast wel eens te maken gehad met één van deze "beauty drama's". Gelukkig zijn ze stuk voor stuk heel gemakkelijk op te lossen. Ik vertel je vandaag hoe!
Tip #1 | Gebroken lipstick 

In de zomer gebeurt mij dit regelmatig, door de hitte worden lipsticks sneller wat zachter en voordat je het weet, breken ze het af. Eén van mijn favoriete lichtroze lipsticks overkwam dit ook en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om hem weg te gooien. Gelukkig kun je een gebroken lipstick prima fixen!

Je pakt het afgebroken stuk lipstick vast en deze houd je boven het vuurtje van een aansteker. Je wacht totdat je ziet dat het onderste gedeelte een beetje gaat smelten. Daarna plak je het stuk lipstick snel terug op het andere gedeelte.

Je draait de lipstick voorzichtig naar beneden en doet de dop erop. Daarna leg je hem een uurtje in de vriezer.

En na ongeveer een uurtje zit je lipstick - als het goed is - weer muurvast.

Tip #2 | Eyeliner uitgedroogd
Ik gebruik al jaren de Extra Longlasting Eyeliner Pen van Essence. Een hele fijne eyeliner voor een heel klein prijsje met maar één nadeel: hij droogt vrij snel uit.
Maarrrr, daar heb ik dé oplossing voor! Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een pincet. Mijne kocht ik voor nog geen euro bij de Action en hij is nog eens fijn ook.

Met de pincet haal je het stiftje uit je eyeliner. Je hoeft hier helemaal geen kracht voor te zetten, hij gaat er super makkelijk uit. En tadááá, kijk eens wat er daar aan de andere kant zit? Een compleet nieuw stiftje!

Simpeler wordt het niet: je draait het stiftje om en doet hem daarna weer in de eyeliner. Het is niet zo dat je eyeliner nu weer máánden meegaat, maar hij doet het in ieder geval wel weer. Yay!

Kijk! Ik kan weer een mooi dun en zwart lijntje zetten.


Tip #3 | Nagellak uitgedroogd
Ik was nog net niet aan het huilen toen ik erachter kwam dat mijn favoriete nagellak al zo snel dik was geworden - en dus onbruikbaar.

Ik heb het over Peach Pobsicles van NYC uit de nieuwste herfstcollectie. Ik heb hem in de zomervakantie non-stop opgehad en na een paar weken was de nagellak dik en uitgedroogd. Zo zonde!

Maar ook dit is weer heel makkelijk op te lossen. Je doet een heel klein beetje nagellakremover bij het flesje in, echt een paar druppeltjes. Even schudden en voilà: je nagellak is gewoon weer vloeibaar!

Edit: Verschillende meiden reageerden onder dit artikel dat dit géén goede tip is en dat je op den duur je nagellak alleen nog maar meer uitdroogt. Ik was hiervan niet op de hoogte. Dit is dus misschien niet de beste oplossing, maar voor mij was dit een laatste poging om mijn favoriete nagellak te redden (Al was het maar voor korte tijd!) Je kunt wel een speciale verdunner kopen voor je nagellak, maar deze is vrij prijzig. 

Wat is jouw beste "snelle beauty trucje"?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

32 opmerkingen:

 1. Anoniem25.8.14

  Wat een handige en slimme trucjes. Erg origineel, ik had ze nog nooit eerder gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei nagellak remover! Dat maakt uiteindelijk het probleem erger. Nagellak remover lost namelijk de nagellak op. Je kunt beter een flesje nagellakverdunner kopen. Best prijzig maar je hebt maar weinig nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh super handig zeg! Fijn artikel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips! Heb ik nog nooit eerder gezien..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een handige tips! Dat van die nagellak remover wist ik niet, ik heb het ooit wel eens geprobeerd, maar ik kreeg niet het resultaat dat ik wilde..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van die nagellak is inderdaad heel handig

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh, wat origineel en handig dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een handige trucjes, vooral die van de nagellak en eyeliner overkomt mij wel eens! Die van de eyeliner is echt heel slim haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. handige tips, fijn zeker die van de lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een enorm handige tips zeg!! De tip over de eyeliner had ik laatst al ergens gelezen. Dat wist ik dus écht niet. Binnenkort ga ik dat absoluut eventjes uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super handige tips, vooral die van de lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super handig! Ik ga de eyeliner truc sowieso even proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ooh dat trucje voor een gebroken lipstick is echt handig! Die ga ik zeker gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een ontzettende handige trucs zeg! Fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een goede tips! Heel erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Echt een leuk artikel! Dat van die eyeliner wist ik helemaal niet joh! Ik weet voortaan wat ik moet doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een super handige tips

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk artikel, maar mijn nagellak liefhebbend hart breekt bij de remover tip. Please, don't do that! En haal hem ook even weg, want je ruïneert je mooie lakken! Het werkt heel even maar breekt vervolgens je nagellak af (logisch, je haalt er nagellak mee af). Speciale verdunner werkt wel heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Anoniem25.8.14

  Bedankt voor de tips!Ik heb het nog nooit voorgehad dat een lipstick afbreekt, maar mocht het ooit gebeuren dan weet ik nu tenminste hoe ik hem weer kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik doe ook altijd nagellakremover bij m'n oude lakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wendy (B)25.8.14

  Er is ook een trucje wanneer je oogschaduw of poeder gebroken is.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anoniem25.8.14

  Wauw, die eyeliner tip is heel erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wow, van die lipstick wist ik echt niet! Hele handige truc voor mocht mijn favoriete lipstick ooit eens breken. Superhandige tips, erg leuk artikel!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Handige tips! Een van m'n lipsticks is gebroken, ga ik maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hahaha wat handig, ik ben zo'n persoon die altijd alles dan maar direct weggooit (of het 3 jaar lang in de kast laat liggen) hele fijne tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Anoniem25.8.14

  Dat van de eyeliner komt net goed van pas bij mij! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik hou van deze tips! Vooral die lipstick is handig!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 28. de truc met de eyeliner vind ik erg handig.! ♥

  BeantwoordenVerwijderen