Kletspraatje #1 | Supernerd, vakantieplannen en voetbal - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Kletspraatje #1 | Supernerd, vakantieplannen en voetbalIk weet niet hoe het komt, maar ik heb altijd het idee dat ik veel te weinig "klets" met jullie. Als er iets is wat ik leuk vind om op andere blogs te lezen, dan zijn het persoonlijke artikelen, maar op de één of andere manier heb ik dat altijd al weinig gedaan. Ik heb natuurlijk het liefst dat jullie op mijn blog komen omdat je de artikelen leuk vindt, wat mij betreft gaat het in eerste instantie niet om de persoon achter de blog. Toch vind ik het wel heel erg leuk om ook wat meer over de blogger zelf te weten te komen. En ik merk ook zelf dat ik de laatste tijd meer behoefte heb om soms gewoon even een "kletspraat-artikeltje" te maken. Dus vandaar: Kletspraatje nummero één!


Met alle studenten in het Europees Parlement in Brussel. Wat een leuke groep was dit :
Supernerd
Ik ben een ontzettend verwend nest, want ik heb alweer ruim drie weken vakantie.
Halverwege juni rondde ik de laatste dingen van mijn minor af en de toets heb ik dik gehaald met een 8,1 gemiddeld! (#SUPERNERD) Ik volgde een internationale minor samen met een groepje van 12 internationale studenten. Inmiddels zijn die allemaal weer terug in hun eigen land en het was zó raar om afscheid van ze te nemen. In drie maanden groei je best dicht naar elkaar toe en van de één op de andere dag zijn ze ineens niet meer in Nederland. Het was een hele gave ervaring en als je ooit de kans krijgt om samen te werken met een groep buitenlandse mensen, dan moet je dat écht doen! Het is een enorme boost voor je persoonlijke ontwikkeling en het is gewoon super leerzaam om met mensen uit andere culturen om te gaan.

Afstuderen in Istanbul! 
Het is me zo goed bevallen, dat ik volgend schooljaar wéér een internationale minor ga doen. Volgend jaar zit ik alweer in mijn afstudeerjaar, wat echt bizar en ongelooflijk is, want voor mijn idee ben ik gisteren begonnen op deze opleiding. In het eerste semester ga ik weer twee minors volgen, in het eerste blok ga ik European Culture doen: een soortgelijke minor als dat ik al heb gedaan, maar nu puur gefocust op Europese cultuur & religie. Ook hierbij zijn weer een aantal internationale studenten en ik heb me ingeschreven voor de internationale werkgroep.


In het tweede blok ga ik een minor volgen van de opleiding SPH, namelijk coaching. Lijkt me ook super interessant! Na mijn twee minors vertrek ik (als het goed is) voor vijf maanden naar Istanbul. Ik kijk er nu al zo erg naar uit! Ik ga daar een semester studeren op de Bilgi universiteit, een particuliere universiteit waar in het Engels les wordt gegeven. Ik kan uit meer dan 300 vakken kiezen, dus daar moet ik nog maar even goed voor gaan zitten. Ook moet ik natuurlijk mijn visa regelen en niet geheel onbelangrijk: een plek om te wonen. Ik ben blij dat ik een paar weken geleden al in Istanbul ben geweest, zo konden we direct kijken welke wijk het leukst is om te wonen! Ik zou het liefst in de wijk Kabataş wonen, dit is een hele centraal gelegen wijk aan de Bosporus waar ook alle boten naar de Aziatische kant van Istanbul vertrekken. Ook rijdt er gewoon een shuttle bus naar de universiteit waar ik ga studeren, dus dat is natuurlijk helemaal ideaal. Als ik terugkom uit Istanbul, moet ik nog drie maanden stage lopen. Als het goed is, ben ik in november 2015 afgestudeerd. Dat betekent dat ik niet met de eerste lichting af kan studeren, maar op zich maakt me dat niet zoveel uit. Kan ik nog iets langer van het studentenleven genieten :-)

Hallo Mallorca, je ziet er best wel leuk uit! 

Vakantieplannen: werken, Mallorca en Duitsland
Maar voordat ik alweer teveel over school loop te zwammen, wil ik toch eerst maximaal gaan genieten van mijn vakantie! Ik werk nu drie dagen in de week bij het marketingbureau waar ik normaal één dag in de week werk naast mijn studie. Even lekker centjes verdienen, want dat is natuurlijk altijd fijn! Helemaal omdat ik deze zomer nog twee vakanties op de planning heb staan. Eind juli ga ik met vier van mijn beste vriendinnen voor acht dagen naar Mallorca. Wohooo, wat heb ik daar zin in zeg! Ik zie mezelf al helemaal liggen op een mooi strand, een duik nemen in de blauwe zee en natuurlijk 's avonds de leukste feestjes bezoeken. We zitten eerst drie dagen El Arenal - het feestgedeelte van Mallorca - en daarna hebben we nog vijf dagen een appartement gehuurd in de hoofdstad.
Als ik terugkom, heb ik welgeteld anderhalve dag om bij te komen en dan stap ik alweer in de auto voor vakantie nummero 2! Ik ben al twee jaar niet meer met mijn ouders op vakantie geweest, maar dit jaar ga ik toch weer mee! Samen met mijn ouders en lieve zusje Marlinde ga ik voor ongeveer 10 dagen naar Duitsland. We hebben het ons zelf lekker makkelijk gemaakt met drie verschillende all-inclusive hotels die we hebben geboekt via Voordeeluitjes.nl. We blijven steeds drie dagen in een hotel en rijden dan weer verder naar de volgende. Een soort 10-daagse citytrip! :-) Ik ben nog nooit in Duitsland op vakantie geweest, best grappig eigenlijk, dus ik ben wel benieuwd!


Bloggen
Voor de rest besteed ik deze vakantie lekker veel tijd aan mijn blog. Eindelijk! Ik merkte de laatste tijd dat ik bloggen steeds meer met tegenzin deed en dat vond ik eigenlijk heel raar, want bloggen heb ik altijd zo ontzettend leuk gevonden! Maar inmiddels ben ik er wel achter hoe dat kwam, ik had gewoon te weinig tijd en inspiratie om elke dag een artikel te maken en dan ga je inderdaad met tegenzin artikelen schrijven. Nu heb ik veel meer tijd en ik merk dat de inspiratie ineens vanzelf komt. Nu schrijf ik zo op één dag vijf artikelen. Heerlijk om zo vooruit te werken!

Wauw, dit is toch nog een flink kletspraatje geworden! Hopelijk heb ik jullie niet verveeld met mijn verhaaltjes. Morgen is natuurlijk dé dag van het voetbal waarop Nederland tegen Argentinië moet spelen. Noem me gek, maar ik heb er eigenlijk best wel vertrouwen in! Ik denk dat ik de kroeg in duik met een stel vrienden om de wedstrijd te volgen. De sfeer is altijd zo gezellig en ik denk dat het een hele spannende wedstrijd wordt. Denk jij dat Nederland gaat winnen?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

28 opmerkingen:

 1. Anoniem8.7.14

  Super dat je nog 2 maal op vakantie gaat! Leuk ook, zo'n kletspraatje, mag je vaker doen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super dat je weer naar het buitenland gaat om te studeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat tof zeg, naar istanbul voor je studie :D klintk trouwens heel erg interessant, die minors die je gaat volgen :)
  xo, cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem8.7.14

  Super gaaf dat je naar het buitenland gaat! Ik ga in mei voor 2 weken naar Amerika :o Komt omdat ik ga versnellen met de PABO, echt super gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super gaaf dat je naar het buitenland gaat om te studeren. Ik heb stage gelopen in het buitenland en ik zou het iedereen aanraden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit soort artikelen ook altijd erg leuk om te lezen. Gaaf dat je de stap neemt om in Istanbul te gaan studeren voor een tijdje. Achteraf wou ik dat ik dat toen ook had gedaan... En heel veel plezier in Mallorca, ik ben net terug van dit eiland en kan je vertellen dat je in Palma heel goed (en ook budget) kunt shoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je tip Natascha, we verblijven inderdaad ook in Palma, dus ik ben heel benieuwd! :)

   Verwijderen
 7. Wat heerlijk, die vakanties!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n leuk artikel die kletspraatjes! En wat gaaf dat je dan naar Istanbul gaat@

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat tof om al die verschillende minors internationaal te kunnen doen. Vind het zo jammer dat dit soort dingen tijdens mijn studie niet mogelijk was.

  Geniet van je vakantie!

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat leuk zo'n persoonlijk artikel! alvast heel veel plezier in mallorca, daar wil ik ook nog een keer naartoe. en die laptop heb ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk om te lezen! Super tof dat je in het buitenland gaat afstuderen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een te gekke studievooruitzichten heb je zeg, wauw! Het lijkt me te gek om een internationale minor te volgen, mijn zus heeft dat ook gedaan en die is ook naar Istanbul geweest! Geniet van je vakanties, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super dat je studie zo goed gaat! Ik ben ook over naar mijn tweede jaar communicatie & multimedia design, jippie! Heel veel plezier op je vakanties!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om te lezen, fijn dat je studie zo goed gaat en dat je je minor zo goed hebt afgesloten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het ziet eruit of je een heeeeerlijke zomer tegemoet gaat, en wat tof dat je in Instanbul gaat studeren zeg! :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wat een heerlijke zomer krijgt je tegemoet. Wat fijn dat het met je studie goed gaat, Nog even en dan kan je lekker genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dit vond ik enorm leuk om te lezen :)! Eerst genieten van je 2 vakanties! Ik ga zaterdag ook op vakantie en ga ook twee keer deze vakantie.. zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Anoniem8.7.14

  Leuk om te lezen en je minor afronden met een 8,1 is echt super goed! Wat gaaf dat je naar instanbul gaat volgend jaar! En geniet lekker van mallorca het is erg leuk en duitsland is ook mooi om eens te bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gaaf zeg, in Istanbul studeren! Geniet lekker van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind dit een heel leuk artikel om zo te lezen! Wat gaaf dat studeren in het buitenland! Lijkt me heel leuk zo met al die buitenlandse studenten hihi. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wow, Istanbul! Geweldig! Veel succes met het vinden van logies :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super gaaf naar Istanbul gaan om te studeren! Als je zo'n kans krijgt gelijk aanpakken ik ben zelf naar Australie geweest en dat beviel me echt super.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Waah wat gaaf 5 maanden naar Istanbul! En wat een leuk artikel trouwens, leuk om wat persoonlijkere dingen te lezen!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Anoniem8.7.14

  Leuk artikel! Gaaf hoor, naar Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zo'n kletspraatje mag je inderdaad vaker doen! Superleuk om te lezen en wat een leuke dingen staan er op de planning.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk om te lezen! :D en have fun op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Anoniem12.4.17

  Ik ben laatst weggeweest met voordeeluitjes en dit is me heel goed bevallen! Ik kan iedereen aanraden om ook de kortingscode van https://www.spydeals.nl/voordeeluitjes/kortingscode te nemen, dan ontvang je namelijk nog eens 10 euro korting op elke bestelling!

  BeantwoordenVerwijderen