Tips voor een budget vakantie | Deel 2: Het verblijf - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips voor een budget vakantie | Deel 2: Het verblijf


Wie houdt er nu niet van een vakantie naar het buitenland? Ik vind reizen in ieder geval heel erg tof en doe het dan ook het liefst zo vaak en zo veel mogelijk. Jammer genoeg heb ik niet oneindig veel geld en aangezien ik dit jaar vijf buitenlandse tripjes op de planning heb staan, wilde ik het allemaal toch zo goedkoop mogelijk houden. En dat is tot nu toe gelukt! In een driedelige blogserie deel ik met jullie tips & tricks voor het boeken van een zo goedkoop mogelijke vakantie. Gisteren kon je al deel 1 lezen met tips voor het boeken van zo goedkoop én effectief mogelijk vervoer. Vandaag is het tijd voor het tweede deel van de blogserie, namelijk het verblijf!

Dit is het appartementencomplex Szmulson waar wij verbleven in Warschau. 


Dit vind ik het leukste deel van de hele vakantie: uitzoeken waar je gaat verblijven voor de periode van je vakantie. Op dit gebied ben ik eigenlijk niet zo veeleisend, ik hoef echt niet in een vijfsterren hotel te slapen (hoe leuk dat ook is). Ik ben al tevreden als ik een bed en een fijne badkamer heb, dan hoor je mij niet meer klagen.
Ik zie het altijd als een hele uitdaging om een zo goedkoop én leuk mogelijk verblijf te boeken. Tot nu toe is dat altijd super goed gelukt en heb ik nog nooit in een super slecht of lelijk hotel/appartement geslapen.

Boeken via internet
Ik denk dat er nog maar weinig mensen zijn die echt naar een reisbureau gaan voor het boeken van een reis en verblijf. Natuurlijk is dat wel makkelijk, de mensen die daar werken kunnen je precies helpen en iets zoeken wat helemaal bij jouw wensen past. Vaak is het wel een stuk duurder als je via een reisbureau boekt.
Als je een goedkoop verblijf wilt boeken, kan ik je sowieso aanraden om via internet iets te boeken.

Voor mijn blog mocht ik via Trivago.nl in een hotel of appartement naar keuze verblijven in een stad naar keuze. Super tof natuurlijk! Omdat ik dit reisje naar Warschau toch al op de planning had staan, was dit de ideale gelegenheid om daarvan gebruik te maken.
Ik had al wel eens van Trivago gehoord, maar dit was de eerste keer dat ik via Trivago.nl een verblijf boekte. Ik vertel jullie graag iets meer over deze website!

Over Trivago.nl
Trivago is een ontzettend handig online platform dat hotels en appartementen over de hele wereld aanbiedt en prijzen vergelijkt van meer dan 196 verschillende boekingssites.
Het werkt heel simpel: je gaat naar de website van Trivago en typt daar de naam van de stad in waar je gaat verblijven. Vervolgens voer je in van wanneer tot wanneer je een verblijf nodig hebt en binnen een paar seconden worden alle beschikbare verblijven getoond. Je kunt op diverse zaken sorteren, onder andere populariteit, beoordeling en prijs. In dit geval sorteerde ik natuurlijk op de laatste: de prijs!
Daarna zie je alle verblijven in de stad die je hebt gekozen, gesorteerd van de laagste tot de hoogste prijs. Ook worden de verschillende hotelaanbieders getoond per accommodatie. Best gek om te zien dat er soms wel tientallen tot honderden euro's verschil in zit. Daarom vind ik deze website ook zo handig: je ziet in één oogopslag waar je het goedkoopst je verblijf kunt boeken.

Na een halfuurtje zoeken en oriënteren vonden we een super schattig appartementje, genaamd Szmulson. De website gaf meteen aan dat we via Booking.com het goedkoopst konden boeken, dus daar gingen we natuurlijk voor. Uiteindelijk waren we €95 kwijt voor twee personen voor vier nachten. De accomodatie kreeg ook nog eens een 8,2 als beoordeling, dus dat gaf ons direct een gerust gevoel.

Het boeken via Trivago.nl is me goed bevallen! Je wordt direct naar de desbetreffende boekingssite geleid, dus eigenlijk heb je al helemaal niet meer door dat je er via Trivago bent gekomen. Het is echt een aanrader om deze site bijvoorbeeld ook te gebruiken als je al een appartement of hotel op een andere boekingssite hebt gevonden. Je kunt dan vergelijken of je het desbetreffende appartement niet ergens anders een stuk goedkoper kunt krijgen.

Deze website vond ik trouwens ook super handig! Hier staan een heleboel handige dingen op die je moet weten als je naar Warschau gaat op het gebied van onder andere openbaar vervoer, verblijf en bezienswaardigheden. Er zijn tientallen pagina's, elk voor een andere stad. Het is echt aan te raden om deze site te checken voordat je op vakantie gaat.

Tips:
- Ga niet direct voor het goedkoopste dat je tegen komt. 
- Kijk altijd naar de beoordelingen/reviews. De foto's kunnen er wel super mooi uit zien, maar in het echt kan het toch tegenvallen.
- Neem de reviews toch met een korreltje zout. Veel mensen vinden het fijn om lekker te zeiken over hun verblijf, terwijl het in werkelijkheid misschien helemaal niet zo erg is. 

Dit waren mijn tips op het gebied van het verblijf tijdens je vakantiebestemming! Hopelijk hebben jullie iets gehad aan deze tips. Morgen komt alweer het laatste deel (deel 3) van deze blogserie online over eten, drinken en openbaar vervoer op je bestemming.

Dit is een gesponsord artikel.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

18 opmerkingen:

 1. Leuke tips! Trivago klinkt goed, ik had er nog nooit van gehoord. Zelf hadden mijn vriend laatst voor Londen gebruik gemaakt van airbnb, dat is ook echt een ideale budget oplossing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tips! Ik probeer het ook altijd zo goedkoop mogelijk aan te pakken, maar vaak zit je dan met een gedeelde badkamer en dat wil ik echt niet haha. Jullie appartementje ziet er super tof en knus uit! Heel tof :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb laatst ook op trivago gekeken, best handig! Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar wimdu en airbnb. Overnachtingen bij mensen thuis :).

  Xx Farah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is zeker niet duur nee! Ik boek meestal mijn hotels bij Booking.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, lijkt me een ideale site, dat trivago! Ik wil zelf heel graag nog een keer naar Berlijn met vrienden, en dan het liefst ook zo goedkoop mogelijk, zo'n enorme grootverdiener ben ik nog niet :) En 95 euro voor 2 personen en 4 nachten is echt helemaal niks, zeker niet als je een heel fijn appartement hebt! Goed artikel met handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer hele handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een handige tips heb je weer voor ons. Zelf zoek ik altijd op prijs, en dan zoek ik de hotels op op Zoover. Ik kijk dan altijd naar de reviews. Zo zoek ik het hotel met de laagste prijs met relatief gezien de beste beoordelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede tips liever wat kleiner dan een vies en verrot en schimmelig kamertje! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan uren vergelijken als het gaat om verblijf! Maar op die manier voel ik me toch altijd het beste bij het boeken haha, lekker veel reviews en beoordelingen lezen (: Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke tips ik vind het er nog gezellig uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook zeker snel tevreden met een hotelkamer. Zolang het maar schoon is en het personeel vriendelijk is! Zelf heb ik nog nooit (geloof ik) een hotel geboekt via Trivago, maar ga het zeker onthouden voor een volgende keer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ongelofelijk vier nachten voor maar 95 euro met z'n tweeën! Ik ga zeker ook eens op Trivago kijken :) Dankjewel voor de tips. liefs Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijne tips! Zelf ben ik met een vriendin aan het kijken op airbnb.nl, dat is ook een goede budgetoplossing!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijne tips! Dit kan ik zeker gebruiken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Weer een aantal fijne tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat fijn dat je voor Trivago dit mocht testen! Deze locatie zou ik ook kiezen, super knus ^^.

  Liefs,
  Kim/ Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen