Op vakantie naar Warschau! Wat neem ik mee? - The Budget Life

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Op vakantie naar Warschau! Wat neem ik mee?


Op het moment dat dit artikel online komt, sta ik als het goed is op het vliegveld in Eindhoven. De komende vijf dagen ben ik namelijk te vinden in Warschau! Samen met mijn zusje ga ik daar vijf dagen vakantie vieren en deze prachtige stad ontdekken. Ik mag voor mijn blog in een hotel in Warschau verblijven, echt super tof! De vliegreis boekten we er zelf bij, maar aangezien ik dit jaar nog vier (!) buitenlandse tripjes op de planning heb staan, wilden we het zo goedkoop mogelijk houden. En dat is gelukt!

We vliegen met RyanAir, waarbij je gratis met 10kg handbagage mag vliegen. Daarnaast besloten we toch om nog met z'n tweeën één koffer van 15kg in te checken. Dat betekent dat ik het grootste gedeelte van mijn spullen toch echt moest meenemen in mijn handbagage.
Benieuwd wat ik allemaal in mijn bagage heb weten te proppen? Lees dan snel verder om erachter te komen welke spullen ik niet kan missen op reis.We mogen twee stuks handbagage meenemen: één wat grotere waar 10 kilo in mag en nog een klein tasje. Ik neem mijn oude vertrouwde Eastpak mee en een handig zwart tasje die ik ooit in de kringloop scoorde voor €1,50.

Als eerste: kleding! Normaal neem ik twee keer zoveel kleding mee als ik nodig heb - just to be sure. Omdat we nu natuurlijk niet zoveel bagage mee konden nemen moest ik ineens heel kritisch zijn.
Uiteindelijk neem ik het volgende mee:

- Een rokje + panty
- All Stars
- 2 basic hemdjes
- Een kort broekje en één lange spijkerbroek
- Een dun jasje
- 3 hemdjes
- 1 T-shirt

Natuurlijk neem ik ook ondergoed, sokken en een pyjama mee, maar ik vond het niet zo interessant om die te laten zien ;-).

Er wordt ontzettend lekker weer voorspeld in Warschau (Rond de 22 graden!) dus ik hoef geen warme vesten mee te nemen, ideaal! Zoals je ziet zijn het allemaal basic kledingstukken, zodat ik alles met elkaar kan combineren. In het vliegtuig draag ik gewoon een spijkerbroek, een comfy T-shirt en blazer en mijn Fred de la Brétonière laarsjes, die lopen zo lekker!

En ook op toiletspullen moest ik nu bezuinigen. Ik neem gewoonlijk twee toilettassen mee: één met alleen maar make-up en één met overige dingen zoals deodorant en douchegel. Nu heb ik alles in één mini toilettasje weten te proppen. Ik ben trots op mezelf! Ik neem altijd full size producten mee, maar nu heb ik van alles mini's meegenomen: douchegel, tandpasta, parfum en make-upremover. Ook heb ik maar een paar make-upproducten meegenomen: alleen foundation, poeder, lipstick, mascara en eyeliner. Dat wordt toch wel een beetje afkicken vrees ik!

Deze spullen mogen niet ontbreken in mijn handbagage. Ook al duurt de vlucht maar 2 uur, ik wil genoeg dingen bij me hebben om me te vermaken. Ik neem mijn tablet mee, zodat ik nog wat blogartikelen kan typen in het vliegtuig. Hopelijk heb ik deze vakantie eindelijk meer tijd om te lezen, ik heb in ieder geval al een boek meegenomen voor in het vliegtuig: Moederkruid van Carry Slee.
Op vakantie vind ik het altijd leuk om een dagboek bij te houden, dus die gaat ook mee! (+ 2 pennen en een rolletje washi tape om kaartjes e.d. in te plakken). 
Water mag je helaas niet meenemen in het vliegtuig, maar ik doe altijd een leeg flesje in mijn tas zodat ik die makkelijk kan vullen als ik op de plek van bestemming aan kom.
Call me a nerd, maar stiekem vind ik het best leuk om te puzzelen. Een puzzelboekje gaat dus ook mee! Aangezien de zon hopelijk de hele vakantie keihard gaat shinen, kan mijn zonnebril natuurlijk ook niet onbreken: een Aviator model van Primark. 
Mijn portemonnee met belangrijke pasjes, documenten en geld gaat ook in mijn handbagage, net als mijn MP3-speler. Tot slot neem ik ook nog wat voedsel mee: een banaan en een zakje met kinder speculaas koekjes, die mijn moeder nog steeds voor ons koopt (Love you, mam.) De armbandjes neem ik ook mee in mijn handbagage omdat ik ze anders ergens laat slingeren in mijn koffer.

En tot slot nog wat overige dingetjes: 1 handdoek en twee washandjes (in ons appartement zijn ook al handdoeken aanwezig, maar ik vind het toch altijd wel fijn om er één voor de zekerheid mee te nemen), 2 leesboeken, mijn sandaaltjes voor als het écht heel lekker weer wordt, mijn camera (mijn spiegelreflex gaat natuurlijk ook mee, maar die kon ik niet op de foot zetten), mijn mobiel + oplader en tot slot mijn lieve knuffel Giraffe. Zonder hem ga ik écht niet op reis, haha!

In totaal weegt de koffer die mijn zusje en ik samen hebben ingepakt slechts 9 kilo en mijn handbagage 3,5 kilo. Dat betekent dat we nog lekker veel kunnen shoppen in Warschau en met bomvolle koffers terug kunnen keren naar Nederland!

Welke items mogen er echt niet ontbreken in jouw koffer als je op vakantie gaat?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

39 opmerkingen:

 1. Leuk om te zien wat je allemaal meeneemt! Ik probeer bij een stedentrip altijd zo min mogelijk spullen mee te nemen en betreft beauty veel mini's. Hele fijne vakantie gewenst en geniet van Warschau!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo he, ik vind het eigenlijk heel goed meevallen wat je meeneemt :D! Inderdaad hét excuus om lekker te shoppen. Je giraf is trouwens echt mega cute haha! Zalig ook dat je voor je blog mag verblijven. Héél veel plezier :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt de foto's echt leuk gemaakt! Heel overzichtelijk! Mooi artikel :) en je knuffel hihi <3
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te zien! Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem28.4.14

  Wat goed! Veel plezier :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke weersvoorspelling, heel erg veel plezier in Warschau!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat superleuk dat je op reis mag naar Warschau voor je blog. Je hebt het lekker beperkt gehouden. Heel erg veel plezier en lekker genieten van het mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te zien wat jij allemaal meeneemt op een vakantietripje! Have fun!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat een leuke post! Super leuk om te zien en hele goede reis <3 Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend heerlijk zeg! Heel veel plezier in Warschau :D niet een stad die ik in eerste instantie uit zou kiezen dus ik ben heeeel benieuwd naar je reisverslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk zeg!! Goede reis! En wat een leuke giraffe :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Veel plezier in Warschau! Zelf, als man zijnde, kies ik er altijd voor zo min mogelijk mee te nemen omdat het anders zo'n gedoe wordt.. Maar goed, bekend is het wel dat mannen ook minder nodig hebben dus ik zal op voorhand de discussie niet aangaan :))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk artikeltje. Super leuk dat je naar Warschau gaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zou ondanks alles het dubbele aan kleding meenemen, haha! Ik vind het écht knap dat je zo kunt inpakken, haha. Bij mij is het 'prop it till you drop' hahaha! Heel veel plezier en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een handige hoes voor je tablet!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk artikel! Super leuk dat je naar Warschau mag voor je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. In m'n toilettas gaan vooral veel mini's. En mijn haar is echt onhandelbaar, dus ik sleep m'n stijltang dan zeker weten mee. Qua kleding zouden we vergelijkbare dingen meenemen zie ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk artikel, ik krijg gelijk zin in de vakantie! Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk om te zien :) Heel veel plezier geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. altijd lastig om genoeg en niet veel te veel in te pakken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk om te zien wat jij allemaal meeneemt, ik ga pas in juli op vakantie en ben er nu al over aan het nadenken wat ik zou meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooie dingen neem je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Veel plezier Nicole! Volgens mij heb je genoeg mee om je te vermaken in het vliegtuig! Ben benieuwd hoe je het hebt daar :))

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuk om te zien! Ik vind het knap dat je het in zo'n tas kan krijgen! Ik neem een minikoffer mee als handbagage :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wat een leuk artikel zeg meid! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk om te zien! Haha die giraffe knuffel, superleuk. Veel plezier daar, geniet ervan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. oh, veel plezier in Warschau, leuk om te zien welke spulletjes je allemaal meeneemt, mooie inhoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuk, heel veel plezier en geniet er van! X

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Happy holiday en leuk om te zien wat je op vakantie mee neemt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat leuk dat je dat samen met je zusje gaat doen! Dan word ik stiekem weer een beetje jaloers dat ik enigskind ben, hihi. Alvast ontzettend veel plezier! Ik ben nu al benieuwd naar alle verhalen. Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat doe je met weinig! Mijn valies voor 5 dagen Barcelona was zeker dubbel zo dik gevuld :D

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Leuk om te zien!! En veel plezier daar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. er past nog verassend veel in je toilettasje ;) heel veel plezier daar.! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Doortje Nicolai28.4.14

  Pffff..hier kan ik nog veel van leren.. Alles heel compact & toch compleet: TOP, hoor!
  Veel plezier in Warschau, ben benieuwd wat je mee terug neemt..

  BeantwoordenVerwijderen