Low-budget vs. Expensive | Catrice lipgloss & Paula's Choice lipgloss

Liploss: je hebt ze in allerlei soorten, maten, kleuren én... prijzen! Je kunt al een lipgloss vinden voor nog geen €3, maar als je er graag tientallen euro's aan wilt uitgeven, is dat ook zeker mogelijk. Maar is zo'n dure lipgloss ook per se beter? Ik ga de uitdaging aan het test het uit! In deze rubriek - Low-budget vs. Expensive - test ik twee producten uit van hetzelfde soort. Eén low-budget product én een duur product. Welke komt het beste uit de test?
Vandaag is het tijd voor de grote Lipgloss test. Twee lipglossjes: de Infinite Shine Lipgloss van Catrice als de low-budget variant en de Perfect Shine Hydrating Lipgloss van Paula's Choice die een stuk duurder is.
Laten we beginnen met de low-budget lipgloss. Dit is de Infinite Shine Lipgloss van Catrice, in de kleur 030 Rose, Would You...? Een prachtig oudroze kleurtje, in een simpele verpakking. Voor deze lipgloss leg je slechts €2,99 neer. Goedkoper kan bijna niet!

Over de swatch ben ik niet meteen razend enthousiast, maar tegenvallen doet 'ie ook niet. De kleur is op mijn hand precies zoals ik hem had verwacht in de verpakking. Ik vind het een mooi, subtiel kleurtje die goed past bij een dagelijkse look. De substantie vind ik wel erg fijn, hij is niet extreem plakkerig - plakkerigheid is vaak de reden waarom ik lipgloss liever skip.

En zo ziet de Infinite Shine Lipgloss eruit op mijn lippen. I like! De lipgloss heeft een mooie subtiele glans. Hij is vrij transparant, maar geeft alsnog een lichtroze kleurtje aan mijn lippen die ik erg mooi vind.


Tijd voor lipgloss nummero twee. Deze is van Paula's Choice, een merk die ik vooral ken van de verzorgingsproducten, die ik erg fijn vind. Make-up van Paula's Choice had ik nog niet eerder uitgeprobeerd, des te enthousiaster ik was! Voor deze lipgloss betaal je €12,60 - een flinke smak geld, maar misschien is hij het wel waard.


De kleur bevalt me heel erg goed: een prachtig koraalroze kleurtje en wie mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op deze kleur! De swatch op mijn hand ziet er erg prima uit: de pigmentatie is erg goed en de kleur is lekker knallend. Helaas is de substantie wel een beetje plakkerig en heb ik het idee dat hij erg dik is.

Op mijn lippen vind ik de lipgloss echt een beetje tegenvallen. Beter dan dit werd het niet, ik heb eindeloos met het borsteltje geprobeerd de lipgloss netter en minder dik over mijn lippen te verspreiden, maar dat was bijna onmogelijk. De substantie is gewoon te dik voor een lipgloss. Jammer! Deze lipgloss is het geld dus niet waard.


De conclusie? In dit geval heeft het low-budget product, de Infinite Shine Lipgloss van Catrice, gewonnen. Een fijne lipgloss die niet plakkerig aanvoelt, lang blijft zitten en een mooi kleurtje heeft. Mocht je nog op zoek zijn naar een fijne lipgloss? Probeer dan zeker deze eens uit! De Catrice Infinite Shine Lipgloss is verkrijgbaar voor €2,99 bij Kruidvat.

Ik ben van plan om vaker zo'n "Low-budget vs. Expensive battle" te doen. Ik wil er graag bij vermelden dat deze battle altijd 100% eerlijk gebeurt en ondanks dat ik een groot fan ben van low-budget, hoeft het low-budget product écht niet altijd te winnen. Is het duurdere product gewoonweg beter? Dan laat ik dat natuurlijk ook weten!

Draag jij vaak lipgloss? Zo ja, draag je dan liever low-budget lipgloss of geef je ook wel eens meer geld uit aan een lipgloss?

31 opmerkingen:

 1. Ik vind de lipgloss van Catrice inderdaad veel mooier! Leuke battle :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi leuk artikel dit! En dan vooral dat het duurdere product " verloren" heeft van de budget topper :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke battle! Ik vind de kleur van de duurdere inderdaad heel erg mooi, alleen lijkt die van catrice me nu toch iets fijner :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel! De lipgloss van Catrice ziet er echt heel erg mooi uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, mooie glossen! Ik vind beide kleuren eigenlijk heel erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die van Catrice ziet er echt goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke "battle". Ik heb liever low-budget producten :)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk zo'n low budget vs een highend product! Tof! Ik vind het glossje van Catrice er ook beter uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de duurdere lipgloss qua kleur mooier, maar de lipgloss van Catrice lijkt me fijner.
  Over het algemeen draag ik alleen maar lipsticks.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk zo'n battle! Jammer dat die tweede tegenvalt want ik vind die kleur juist wel mooier! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nice shades

  http://prettypurple92.weebly.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik draag nooit lipgloss, ik vind de substantie niet fijn. De eerste die je test lijkt mij echt vervelend zitten ook, ik zie dat die best wel dik is!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Yay budget gewonnen :D er is ook niets mis met de kwaliteit ban Catrice producten dus kon bijna niet anders voor die prijs ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk artikel! Ik vind de kleur van Paula's Choice heel mooi.. Low budget is niet altijd slechter ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig! De tweede is mijn favoriet, staat je echt prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. leuke battle, fijn om te zien dat Catrice net zo goed (en soms beter is) dan high-end producten

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Smaken verschillen en dat is eigenlijk maar goed, ook anders zouden we als een stelletje eenheidsworsten rondhuppelen...volgens mij is het met cosmetica zo dat of iets mooi of handig is van je persoonlijke smaak en budget!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die eerste heeft echt een prachtige kleur!:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh wauw die van Catrice is zo mooi, prachtige kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. zelf heb ik rose would you en die vind ik echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik geef echt nooit veel geld uit aan make-up, mijn duurste make-up product is denk ik een van mijn Sleek paletten. En deze blogpost laat weer zien dat duurdere producten helemaal niet beter hoeven te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ga zeker eens naar die van Catrice kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vind lipstick veel fijner dan lipgloss dus draag ik héél zelden lipgloss :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Die van Catrice is echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een leuke vergelijking. Die van Catrice is inderdaad erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen